Stunt Defensie: kom bij ons werken als je geen studieschuld wil

Salaris tijdens je studie en géén studieschuld, wie wil dat nou niet?

Het leenstelsel is er eindelijk. Het is vervelend voor de duizenden studenten die graag gratis geld willen van de overheid zodat ze bier kunnen drinken en kunnen gaan feesten in plaats van keihard studeren, maar uiteindelijk is het wel de juiste beslissing. Gratis geld bestaat niet; studenten zullen het uiteindelijk toch allemaal uit eigen zak moeten betalen.

Het ministerie van Defensie begon meteen na het goedkeuren van het leenstelsel door de Eerste Kamer met een nieuwe campagne, want ze kunnen ondanks de bezuinigingen op Defensie nog altijd veel nieuwe militairen gebruiken om de krijgsmacht op een enigszins fatsoenlijke bezetting te houden. De vacaturesite van Defensie stuurde gisteren deze tweet de wereld in:

defensie

Het leverde uiteraard gezeur op: de Landelijke Studentenvakbond LSVb vond de boodschap ‘tegenstrijdig’. De voorzitter van LSVb zei: “De ene minister stuurt studenten de schulden in, de ander rekruteert ze met een salaris en het ontkomen van studieschulden als lokkertje.” Ah, gossie. Die voorzitter is in ieder geval neit geschikt voor een militaire loopbaan.

De tweet is na alle ophef verwijderd door de communicatie-afdeling van Defensie, aldus een woordvoerder tegen De Telegraaf:

“”De afdeling arbeidsmarktcommunicatie van Defensie plaatst dagelijks berichten op sociale media om mensen te interesseren voor een baan bij Defensie. Daarbij wordt soms aangehaakt bij de actualiteit. Dat is hier ook – ten onrechte – gebeurd.”

Ik vind het een mooie stunt. Er is namelijks niks van gelogen. Wie een loopbaan bij Defensie nastreeft kan tijdens zijn studie al een salaris krijgen. Dan kun je niet eens een studieschuld opbouwen. Aan het salaris van Defensie heb je ruim genoeg als student. Deze campagne van Defensie lijkt een foutje van een communicatiemedewerker, maar wat mij betreft gaat minister van Defensie Jeanine Hennis binnenkort een officiële campagne beginnen met het leenstelsel als thema. Hoe meer nieuwe studenten zich melden bij het leger, hoe beter.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

4 reacties

 1. V.K.

  -Vroeger had je toch altijd van dit soort reclame’s, oa in de Veronica gids. Krijg regelmatig met ex militairen te maken, niets mis mee.

 2. zomaar

  dit word een verkapte dienstplicht !!, ieder student die tegen een mogelijke berg schuld aan hikt zal hiervan gebruik gaan maken .

  niet dat ik dit afkeur integendeel , maar waarom was of is de dienstplicht dan afgeschaft , de meeste jongeren kregen hierbij een heropvoeding .

 3. Twan 21

  Ik vind het ook een goede actie van defensie.
  Het is erg Amerikaans :).

  In de VS krijgen militairen studiecredits die ze na hun diensttijd kunnen gebruiken om opleidingen te volgen.

  Dat zouden we hier ook moeten doen.

 4. Pietje Precies

  Ja, achteraf had Ik dat ook moeten doen. De voorwaarden zullen nu misschien iets minder voordelig zijn dan 25 jr. geleden, maar je zult nu nog best goed gefaciliteerd worden.
  Toen ik in dienst zat viel me meteen op dat de meeste pro’s daar ook zo inzaten. Gratis studeren, paar jaar leidinggevende ervaring en dan cashen in het bedrijfsleven….

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.