‘Terroristen ISIS zijn coke-snuivers’

Het zou me niets verbazen als ze aan de coke zitten.

Hoe houden de terroristen van ISIS het vol op het slagveld? Hoe kunnen ze leven met het massaal afslachten van iedereen die niet islamitisch of islamitisch genoeg is? Het zijn natuurlijk ongelofelijke barbaren die christelijke kindjes onthoofden, maar zelfs de grootste barbaren kunnen last krijgen van nachtmerries en misschien zelfs van hun geweten. In ieder geval een deel van hen.

De kans is groot dat de terroristen van ISIS dagelijks een portie coke snuiven om de dag door te brengen. Althans, dat vertellen Koerdische strijders, die zich al maanden verzetten tegen de opmars van het islamitische terreurleger. De Koerden hebben onlangs een flinke zak wit poeder gevonden bij de lokale ISIS-leider Abu Zahra, die is doodgeschoten tijdens een vuurgevecht met de Koerden.

Het gaat volgens de Koerden om cocaïne dat werd uitgedeeld onder de terroristen. Of het waar is? Het zou propaganda van de Koerden kunnen zijn, maar het zou me niets, maar dan ook helemaal niets verbazen dat ze bij ISIS cocaïne gebruiken, omdat een normaal mens niet massa’s mensen kan afslachten zonder er gek van te worden. Zie ook dit filmpje dat VICE online heeft gezet:

De NOS schrijft:

Er wordt al langer gesproken over drugsgebruik bij IS. Zo zou de beul van de onthoofde westerlingen, Jihadi John, op de filmpjes onder invloed zijn van qat. Voor de buitenwereld presenteren de strijders zich als felle tegenstanders van alcohol, drugs en sigaretten. Koerdische strijders zeggen dat ze al eerder pillen en spuiten hebben gevonden aan het front met IS.

De NOS laat ook een woordvoerder van verslavingskliniek Jellinek aan het woord. Volgens Floor van Bakkum maakt cocaïne je “actiever, alerter en gefocust. Je krijgt ook meer zelfvertrouwen.” Maar ook: “Je wordt overmoedig, raakt opgefokt. Cocaïne is niet bevorderlijk voor de samenwerking.” Dat past helemaal in het beeld dat we van ISIS hebben.

Het zijn stuk voor stuk opgefokte, overmoedige hufters die steeds grotere delen van Syrië en Irak terroriseren. De hypocrisie is stuitend: ze zijn als ‘vrome’ moslims fel tegen drugs, in welke vorm dan ook, maar intussen snuiven ze zichzelf door de oorlog heen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

6 reacties

 1. Nog1

  Dat van die onthoofde christelijke kindjes is een wonderlijk verhaal. De bron (Andrew White) beweert namenlijk dit van de kinderen zelf gehoord te hebben.

  Andrew White is overigens al maanden niet in Irak geweest, en was daarvoor canon van een Anglikaanse kerk in Bagdad, terwijl zijn verhaal over Mosul zou gaan.

  Verder geeft hij 8 tips om te helpen, tip 1 én tip 2 zijn; doneer geld.

 2. Joop Klepzijkert

  Nogmaals IS mensen zijn geen terroristen maar mensen die de islam zuiver belijden. De propaganda machine wil de IS mannen en vrouwen nu weg zetten als coke junks.
  Alleen maar bedoeld om de islam uit het kwade daglicht te halen.

 3. tonzwart

  De veronderstelling is nogal een slag in de lucht, gebaseerd op wat een paar koerden zeggen. Ja, dat zijn betrouwbare bronnen!
  Die IS gekken worden door godsdienstwaanzin gedreven. Kennerlijk worden ze daar zo fanatiek van.
  Het lijkt mij, dat een IS lid dat snuift, spuit, of inneemt, en hij wordt betrapt door zijn medewaanzinnigen, hij nog wel eens een rare pijp kon roken, en daar zit geen tabak in.

 4. jofele jood

  Nou, als je de ogen van die ware moslims zo aanschouwt op foto’s en youtube filmpjes zou er best wel eens een grond van waarheid in kunnen zitten.

 5. carthago

  De gehele europeesche commissie snuift ook coke,niets bijzonders.

 6. WWW

  Ze gebruiken daar massaal captagon en geen cocaïne of qat.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.