Turken draaien door: Netanyahu net zo fout als terroristen Parijs

Geen categoriejan 15 2015, 12:00
De Turkse premier doet een Samsommetje.
Het lijkt wel alsof de Turken helemaal geen zin meer hebben om door Europa te worden gezien als een goede buurman, een bondgenoot van het Westen en uiteindelijk misschien zelfs als onderdeel van de Europese Unie. De Turkse premier Ahmet Davutoğlu vindt net als Diederik Samsom dat een democratisch gekozen politicus prima te vergelijken is met de moslimterrroristen die vorige week in Parijs aanslagen hebben gepleegd.
Als Davutoğlu in Nederland zou hebben gewoond, zou hij waarschijnlijk op Samsom hebben gestemd, die gisteren Wilders vergeleek met de moslimterroristen omdat hij "precies hetzelfde" doet als de terroristen. De Turkse premier gebruikt namelijk precies dezelfde tactiek als Samsom: een politicus zwartmaken door hem te vergelijken met de aanslagplegers van vorige week.

''De slachting in Parijs door de terroristen is een misdaad tegen de menselijkheid," betoogde Davutoglu. Volgens hem maakt Netanyahu zich net zo schuldig aan misdaden tegen de menselijkheid, door ''kinderen te vermoorden met bombardementen terwijl ze op het strand van Gaza spelen'', ''duizenden huizen te verwoesten'' en ''Turkse burgers aan boord van een hulpkonvooi te doden''.

Ik heb het zo langzamerhand helemaal gehad met Turkije. En ik ben niet de enige. Logisch, want Turkse columnisten vinden dat het Westen schuldig is aan de aanslag op Charlie Hebdo, de Turkse president en Jodenhatende censuurpleger Erdogan vindt dat islamofobie de oorzaak van de aanslag is, en de Turkse premier gebruikt de terreuraanval om Israël verbaal aan te vallen.
Kan iemand mij vertellen waarom wij Turkije ook alweer zien als onze bondgenoot? Het land mag dan wel als een belangrijke buffer worden beschouwd tussen de Rusland, het Midden-Oosten en Europa - dat moet het ook blijven - maar we kunnen Turkije prima uit de NAVO knikkeren en besluiten om de onderhandelingen voor toetreding tot de EU definitief te stoppen. De Turken zijn onze vrienden niet, in geen enkel opzicht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten