Turken draaien door: Netanyahu net zo fout als terroristen Parijs

De Turkse premier doet een Samsommetje.

Het lijkt wel alsof de Turken helemaal geen zin meer hebben om door Europa te worden gezien als een goede buurman, een bondgenoot van het Westen en uiteindelijk misschien zelfs als onderdeel van de Europese Unie. De Turkse premier Ahmet Davutoğlu vindt net als Diederik Samsom dat een democratisch gekozen politicus prima te vergelijken is met de moslimterrroristen die vorige week in Parijs aanslagen hebben gepleegd.

Als Davutoğlu in Nederland zou hebben gewoond, zou hij waarschijnlijk op Samsom hebben gestemd, die gisteren Wilders vergeleek met de moslimterroristen omdat hij “precies hetzelfde” doet als de terroristen. De Turkse premier gebruikt namelijk precies dezelfde tactiek als Samsom: een politicus zwartmaken door hem te vergelijken met de aanslagplegers van vorige week.

”De slachting in Parijs door de terroristen is een misdaad tegen de menselijkheid,” betoogde Davutoglu. Volgens hem maakt Netanyahu zich net zo schuldig aan misdaden tegen de menselijkheid, door ”kinderen te vermoorden met bombardementen terwijl ze op het strand van Gaza spelen”, ”duizenden huizen te verwoesten” en ”Turkse burgers aan boord van een hulpkonvooi te doden”.

Ik heb het zo langzamerhand helemaal gehad met Turkije. En ik ben niet de enige. Logisch, want Turkse columnisten vinden dat het Westen schuldig is aan de aanslag op Charlie Hebdo, de Turkse president en Jodenhatende censuurpleger Erdogan vindt dat islamofobie de oorzaak van de aanslag is, en de Turkse premier gebruikt de terreuraanval om Israël verbaal aan te vallen.

Kan iemand mij vertellen waarom wij Turkije ook alweer zien als onze bondgenoot? Het land mag dan wel als een belangrijke buffer worden beschouwd tussen de Rusland, het Midden-Oosten en Europa – dat moet het ook blijven – maar we kunnen Turkije prima uit de NAVO knikkeren en besluiten om de onderhandelingen voor toetreding tot de EU definitief te stoppen. De Turken zijn onze vrienden niet, in geen enkel opzicht.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

8 reacties

 1. -Harry

  Islam leidt tot hersenrot !
  Kunnen we die inteeltproducten niet het zwijgen opleggen ?

  En die ” buffer ” tussen Europa en de Rusland kunnen we met Poetin beter gezamenlijk opruimen , ik heb liever poetin als buurman , dan die achterlijke moslimbrigade .
  Poetin is misschien niet zo’n lieverdje , maar Erdogan is gewoon tuig ! Islamitisch tuig . Erger kan ik niet bedenken .

 2. HansvR.

  Plenair debat | 15 januari 2015 19:00
  Dertigledendebat over de uitspraken van de minister van Buitenlandse Zaken m.b.t. een mogelijk EU lidmaatschap voor Turkije

  Algemene documenten
  Te behandelen zaken

 3. Ni28

  Wat is het verschil tussen Samsom en de Turkse premier? Geen, waarschijnlijk.

  1. observer

   Nou, Ni28, voor zover ik kan nagaan, was de Turkse premier geen milieu terrorist voordat hij aan deze loopbaan begon.

 4. tipo

  Turkije is een bondgenoot, omdat het Rusland uit de Bosporus kan weren. Eigenlijk is Turkije enkel om geo-politieke redenen en de strategische ligging van Istanbul interessant. En er wonen veel consumenten.

  Ooit was Turkije het grote moderne voorbeeld van scheiding tussen islam en staat. Sinds Erdogan dat ondermijnt heeft, is het vervallen tot het zoveelste moslimland, welke in haar eigen ellende om zal komen. Heel jammer voor de gewone Turken zelf. Die verdienen beter.

 5. Jacobus

  “De slachting in Parijs door de terroristen is een misdaad tegen de menselijkheid,” betoogde Davutoglu. Volgens hem maakt Netanyahu zich net zo schuldig aan misdaden tegen de menselijkheid, door ”kinderen te vermoorden met bombardementen terwijl ze op het strand van Gaza spelen”, ”duizenden huizen te verwoesten” en ”Turkse burgers aan boord van een hulpkonvooi te doden”.

  Je kunt lastig beweren dat het feitelijk niet juist is.

 6. Avander

  Je zet 20 kinderen, vrouwen en grijsaards neer op de plek waarvan Inraël je heeft aangekondigd dat zij die gaan bombarderen, omdat je daar raket afvuurinstallaties hebt staan die Israelische kinderen, vrouwen en grijsaards moeten doden.
  Vervolgens schreeuw je dat de Israëliërs kindermoordenaars zijn.

 7. Ton

  Sinds kort worden in ons bedrijf Turkse grondstoffen en producten geboycot, leveranciers moeten verklaren dat ze ons geen Turkse producten leveren.
  Spijtig voor de goedbedoelende Turken maar het is mijn kleine bijdrage en bezorgt me tevens een schoon geweten.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.