Uitgeverij laat Israël weg in atlas voor Arabieren

Geen categoriejan 02 2015, 14:00
Dhimmitude in optima forma.
De Amerikaanse uitgeverij HarperCollins heeft excuses aangeboden voor het weghalen van Israël in de atlassen die het verkocht aan, let op, Engelstalige scholen in het Midden-Oosten. Op die scholen zouden Arabische kinderen dus leren dat Israël helemaal niet bestaat.
De uitgeverij beweert dat het een kwestie van nalatigheid was, en dat de atlas zo snel mogelijk wordt weggehaald uit de winkels. Maar u en ik weten wel beter. Het was geen kwestie van nalatigheid, maar een bewuste keuze om de Arabieren tevreden te houden, een bijzonder trieste vorm van dhimmitude. Lees maar:

The apology came less than a day after Collins Bartholomew, a map-publishing company that is a subsidiary of HarperCollins, told The Tablet, an international Catholic news weekly based in London, that including Israel in its “Collins Primary Geography Atlas For The Middle East” would have been “unacceptable” to their customers in the Gulf and that leaving Israel off the maps incorporated “local preferences.”

While Israel is not demarcated on the maps, the West Bank is clearly labeled.

Collins Bartholomew told The Tablet that including Israel in its atlas for the Middle East would have been “unacceptable” to its customers in the Gulf, and leaving Israel off the maps incorporated “local preferences.”

Zoals de Britse bisschop Declan Lang zegt: "The publication of this atlas will confirm Israel’s belief that there exists a hostility towards their country from parts of the Arab world. It will not help to build up a spirit of trust leading to peaceful co-existence." En dat niet alleen, een dergelijke atlas draagt bij aan de Israël-haat van Arabieren.
Ik heb geen enkel respect voor een uitgeverij die zoiets doet. Terwijl steeds meer Joden naar Israël verhuizen omdat ze zich niet veilig voelen in het land waar ze zijn geboren, wordt het land gewoon weggevaagd van de wereldkaart. En als het niemand was opgevallen, dan had de uitgeverij waarschijnlijk nog meer van die atlassen gemaakt om te kunnen verkopen aan de moslimlanden in het Midden-Oosten.
Het is daarom van groot belang dat we alert blijven en dit soort dhimmitude anti-Israël-acties keihard veroordelen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten