VS waarschuwt: Kobani is nog niet vrij van ISIS-dreiging

We moeten niet te vroeg juichen. 

Er gaan al dagen berichten dat de Noord-Syrische stad Kobani helemaal bevrijd zou zijn van het terreurleger van ISIS. Dat zou betekenen dat de Koerden langzaam weer terug kunnen naar hun huizen, voor wat daar nog van over is na alle aanvallen van de genocideplegers van ISIS. Maar we moeten niet te vroeg juichen volgens het Amerikaanse Pentagon:

De strijd om de Syrische stad Kobani is nog niet gestreden, al zijn de coalitietroepen in het voordeel. Dat zei een woordvoerder van het Pentagon maandag. Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten zijn de laatste strijders van Islamitische Staat al uit Kobani verdreven.

Vandaag moesten de Amerikanen nog zeventien luchtaanvallen uitvoeren rondom Kobani, wat betekent dat ISIS inderdaad nog niet helemaal weg is. Mocht ISIS toch helemaal verdreven worden in de komende dagen, dan nog betekent dat niet dat de strijd voorbij is.

De jihadi’s kunnen het altijd nog een keer proberen tegen de Koerdische peshmerga, net zolang tot het wel lukt. ISIS blijft immers nieuwe jihadi’s (lees: kanonnenvoer) werven in de rest van de wereld, en Turkije doet toch niks om de Koerden ook maar een klein beetje te helpen.

Als dit een blijvende overwinning is op ISIS, met de nadruk op als, dan zorgt dat voor een flinke deuk in de moraal van het islamitische terreurleger. Als ze niet eens een stad kunnen belegeren, wat zegt dat dan over hun slagkracht en de steun die zij denken te hebben van hun god?

De zelfbenoemde kalief Abu Bakr al-Baghdadi wil veroveren, veroveren en nog eens veroveren, net zoals de islamitische profeet Mohammed een veroveraar was in de zevende eeuw. Als het al zo lang duurt om ISIS uit de buurt van Kobani te houden, dan kan het nog wel eens heel lang gaan duren voordat die hele terreurbende definitief is vernietigd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

2 reacties

  1. carthago

    De nato wordt geleid door een oncompetente maarschalk obama,zijn verkiezingsbelofte van 8 jaar terug belangrijker vindend dan de genocide door isis.En dan maar nog niet te denken aan de incompetente eu.Met een beetje meer natogeweld is de moordenaarsbende isis zo geruimd.

  2. WWW

    IS is aan het instorten. Eerst grote stukken land verliezen in Noord Irak aan de koerden en nu zijn ze ook de provincie Diyala ten noorden van Bagdad uitgeschopt. Het gaat de goede kant op.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.