Weer een slachtoffer van onderwereldoorlog

Beste autoriteiten, kunnen jullie misschien iets doen?

Het geweld in de onderwereld loopt echt de spuigaten uit. Op oudjaarsdag werd de zoveelste crimineel doodgeschoten op straat.

Het slachtoffer heette Okan Fidan. Hij was een bekende van de politie. Niet zo gek aangezien hij bekendstond als een topcrimineel.

Tot enkele jaren geleden was Fidan een bodyguard van een bekende Turkse drugsdealer. In 2010 kreeg het duo ruzie met elkaar nadat er een moordaanslag was gepleegd op zijn baas. Die hield hem daar blijkbaar verantwoordelijk voor. Men denkt dan ook dat zijn oude godfather opdracht heeft gegeven tot deze moord.

Het AD legt uit:

Op 31 december zat Fidan in zijn auto op het Tussendek in Amsterdam-Noord, toen hij onder vuur werd genomen. Het slachtoffer werd door het hoofd geschoten, de dader of daders wisten te ontkomen en zijn nog niet gepakt.

Het is de zoveelste afrekening in slechts een jaar tijd. In 2014 werden verschillende topcriminelen vermoord. In vrijwel alle gevallen waren de opdrachtgevers waarschijnlijk concurrenten. Het AD heeft daarom dit handige plaatje gecreëerd van alle moorden in het afgelopen jaar. Daarbij moet worden aangetekend dat het in veel gevallen dus om afrekeningen ging in het criminele circuit.

Screen Shot 2015-01-02 at 14.23.56

 

Het is alles behalve onverwacht dat er wéér een moord is gepleegd – de politie liet eerder immers al weten dat er veel meer afrekeningen aan zouden komen – maar het is desalniettemin bijzonder zorgwekkend dat het voor de zoveelste keer kon gebeuren. Het zal justitie verrassen, maar het is aan haar om dit soort misdrijven te voorkomen. Als iemand op een dodenlijst staat moet die persoon dus in bescherming worden genomen, ja, zelfs als hij een bekende topcrimineel is.

Lees verder op pagina 2.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

6 reacties

 1. Matthijs

  Staat komt alleen in actie wanneer haar eigen geldstroom in het geding komt.
  Daarom aanvaarden ze dit soort dingen en gaan ze liever achter te hard rijders (4 miljoen bekeuringen) en belasting ontduikers aan.
  Dit soort krummels laten ze liggen.

  1. loritta

   U heeft weer eens helemaal gelijk.
   4 km te hard is in Nederland een doodzonde!!!

 2. carthago

  Nadeel van een democratie is namelijk dat zelfs moordenaars rechten hebben.

 3. hans-e-pans

  Degene die overblijft in dat wereldje daaronder is de grote baas of opdrachtgever.

  Het is met recht een schiettent aan het worden, in die wereld zijn ze aardig geintegreerd want het maakt niet uit waar je vandaan komt of wat je geloofsovertuiging is.

 4. Daniel

  Michael van der Galien u heeft gelijk dat in een ordentelijke samenleving zoiets niet geaccepteerd kan worden. De grote vraag is ook dat de beveiliging van criminelen kapitalen kost en het merendeel criminelen niet mee willen werken, hoe doe je dat dan?
  Het wordt zo wel een ‘oer-Hollandse traditie’ dat er dagelijks schietpartijen plaatsvinden in de straten waar onschuldige mensen (kinderen, volwassenen, bejaarden) rondlopen.
  Ik weet de oplossing ook niet en de regering, de tweede kamer, de politie, de mensen achter de laptop weten het ook niet.
  Poe hee, moeilijk hoor.

 5. Ruud562

  “Enkele topcriminelen hebben hun krachten gebundeld en hebben vervolgens samen een dodenlijst gemaakt. Het is een grove schande dat de politie daar niet mee aan de haal gaat en ervoor zorgt dat de hoofdverantwoordelijken – die allemaal bekend zijn bij de autoriteiten, zo niet als opdrachtgevers dan in ieder geval als maffiabazen – worden opgesloten.” Och Michael, als het aan de politie ligt zou dat zonder meer geschieden. Alleen ook de politie heeft te maken met een gerechtelijke macht die zich voedt met wetgeving bedacht door onze parlementariërs. Lui zoals van D66, die bijvoorbeeld de privacywet hebben gecreeerd, Een wet die het handelen van de politie behoorlijk belemmert.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.