Zijn we bang voor de vooruitgang?

Geen categoriejan 05 2015, 15:00
We moeten ons niet zo druk maken om dingen als het klimaat, milieu en voedsel.
Als we linkse politici, activisten en journalisten mogen geloven, gaat de aarde kapot, tenzij we precies doen wat zij willen. Het is een vorm van chantage waar een gemiddelde witteboordcrimineel trots op zou zijn. Gelukkig zijn er óók mensen zijn die zo hard als ze kunnen tegen die linkse agenda trappen. Een van die mensen is Jaffe Vink, die ooit een prachtige niet-linkse bijlage in Trouw had: Letter & Geest.
Vink is op 30 januari te gast bij de nieuwjaarsborrel van het Conservatief Café, en zoals mijn vaste lezers weten, ben ik een fan van het Conservatief Café. Ik was een van de mede-oprichters in 2009 (en nee, dat is niet de reden waarom ik een fan ben), en na al die jaren komen er nog steeds iedere paar maanden tientallen rechtse dames en heren naar Gouda om het daar te hebben over alles wat ons bezighoudt (immigratie, integratie, de Europese Unie, belastingen, Defensie, etc.). Inmiddels ben ik alleen nog op de achtergrond betrokken bij het initiatief, maar ik kom er nog altijd graag.
Vink heeft in 2013 een boek geschreven. Dat boek heet 'Wie is er bang voor de vooruitgang', en zou door iedereen gelezen moeten worden. Vink heeft er toen ook een artikel over geschreven in de Volkskrant. Hij vindt dat we ons niet moeten laten gekmaken door de aanhangers van het groene geloof dat de aarde kapotgaat, dat wij daar de schuld van zijn en dat het alleen beter gaat als we precies doen wat de linkse gelovigen willen. Immers, we leven in een tijd waarin de lucht schoner is dan ooit, de mensheid welvarender is dan ooit en we ook heel behoorlijk omgaan met de aarde. Veel beter dan vroeger in ieder geval.
Ik citeer uit zijn Trouw-artikel:

Het is geen gezellig geloof dat oprijst uit de gedachtenwereld van de duurzame visionairs: Wij hebben de Aarde genegeerd, miskend, vertrapt. Wij leven niet in harmonie met de natuur. We razen op het ravijn af - tenzij wij spiritueel ontwaken. Tenzij wij verlossing zoeken. De verlossing is: duurzaamheid. De hostie is: biologische winterwortel.
Dit Groene Geloof verdient geen voorspraak.

Vinks conclusie is spot on:

Wat moeten we met het abacadabra van het groene geloof?
'Dat we afstevenen op het ravijn is een feit.'
In hemelsnaam: Verlos ons van het groene geloof.
Verlos ons van de visionairs met hun agenda van de angst.
Verlos ons van het panisch universum waarin het altijd vijf voor twaalf is.

Toon ons, na duizend keer dezelfde droevige ijsbeer, de glorie van het menselijk vernuft.

De mensheid is van ontzettend ver gekomen. Niks is ons te gek. Als we iets willen wat nog niet mogelijk is, ontwikkelen we nieuwe technieken om vooruitgang te kunnen boeken. Dat is ook waarom we helemaal niet bang hoeven te zijn voor de toekomst. Het komt uiteindelijk echt wel goed, we gaan heus niet allemaal dood aan de gevolgen van de klimaatverandering. Daar zijn we veel te slim voor. We moeten ophouden met die doemdenkerij van de groene gelovigen.
Dat is toch een hartstikke mooie boodschap? Het is in ieder geval een mooi begin van het nieuwe jaar bij het Conservatief Café. Ik ben erbij. U toch ook? Aanmelden kan via de site van het Conservatief Café.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten