Zeurallochtonen Öztürk en Kuzu willen af van termen als "allochtoon" en "integratie"

Geen categoriefeb 09 2015, 9:00
Racisme!!!
Ze zijn blijkbaar zo goed geïntegreerd dat ze de standpunten van radicaal-links zich helemaal eigen hebben gemaakt.
De twee Turkse Kamerleden die vorig jaar opstapten bij de PvdA omdat de minister van die partij het lef had om de bemoeizucht van Erdogan met Turken in west-Europa te bekritiseren - Kuzu en Öztürk - zijn op de proppen gekomen met een nieuwe politieke agenda.
En kijk eens hoe ongelooflijk indrukwekkend hun plannen zijn:
Nederland moet zo snel mogelijk de termen 'integratie' en 'allochtoon' afschaffen. Ook moet er een museum over het Nederlandse slavernijverleden komen om meer begrip te kweken voor de tegenstanders van Zwarte Piet.
Dat zeggen de onafhankelijke Kamerleden Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk in een vraaggesprek met NU.nl. De oud-PvdA'ers presenteren maandagmiddag het partijprogramma van hun nieuwe partij.
"We hebben in Nederland een hele generatie waarvan de ouders in de jaren 60 en 70 naar Nederland zijn verhuisd. Zij zijn hier geboren en getogen, zijn hier naar school gegaan, werken hier en leveren een bijdrage aan de Nederlandse maatschappij. Die hoeven helemaal niet te integreren. Dat zijn gewoon Nederlandse staatsburgers," aldus de heren politiekcorrecten.
Omdat de heren een samenleving zeggen te willen "op basis van gelijkwaardigheid van ras, religie en sekse schaffen wij de term 'allochtoon’ en 'integratie’ af."
Heel indrukwekkend, meneer Kuzu en meneer Öztürk, echt waar. Toch is er een miniem probleempje. Ik wil bijvoorbeeld een niet-seksistische samenleving, waarin mannen en vrouwen het leven kunnen leiden wat ze willen, zonder dat iemand hen vertelt dat papa dagelijks hard aan het werk moet en mama thuis moet blijven om voor de kids te zorgen (om maar iets te noemen). Toch betekent dit niet dat ik pleit voor afschaffing van de termen 'mannen' en 'vrouwen' of 'vader' en 'moeder.'
Het woord 'allochtoon' heeft een heel duidelijke betekenis:
Een persoon van wie ten minste één ouder in het buitenland is geboren.
Als jouw ouders, Kuzu, in Turkije zijn geboren, maar jij bent geboren in Nederland ben je een allochtoon. Dat kun je vervelend vinden, maar het is niet anders.
Woorden hebben betekenis. Daarom gebruiken we ze.
Daar komt bij dat het de heren zal verbazen, maar er zijn hele horden tweede generatie allochtonen die, hoewel ze hier geboren en getogen zijn, allerminst geïntegreerd zijn. De reden? Ze wonen in hun eigen ghetto's waar ze omringd worden door mede-allochtonen (uit dezelfde regio en vaak zelfs uit hetzelfde land). Het gevolg is dat ze, hoewel ze opgroeien in Nederland, weinig tot niets te maken hebben met de Nederlandse cultuur.
Blijkbaar vinden Kuzu en Öztürk dat prima, maar helaas voor hen denkt de rest van het land daar toch net een beetje anders over. Allochtonen hebben zich aan te passen aan de Nederlandse cultuur. Je kunt je er nog iets bij voorstellen dat de eerste generatie daar wat moeite mee heeft, maar de tweede generatie dient honderd procent Nederlands te zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten