Zeurallochtonen Öztürk en Kuzu willen af van termen als “allochtoon” en “integratie”

Racisme!!!

Ze zijn blijkbaar zo goed geïntegreerd dat ze de standpunten van radicaal-links zich helemaal eigen hebben gemaakt.

De twee Turkse Kamerleden die vorig jaar opstapten bij de PvdA omdat de minister van die partij het lef had om de bemoeizucht van Erdogan met Turken in west-Europa te bekritiseren – Kuzu en Öztürk – zijn op de proppen gekomen met een nieuwe politieke agenda.

En kijk eens hoe ongelooflijk indrukwekkend hun plannen zijn:

Nederland moet zo snel mogelijk de termen ‘integratie’ en ‘allochtoon’ afschaffen. Ook moet er een museum over het Nederlandse slavernijverleden komen om meer begrip te kweken voor de tegenstanders van Zwarte Piet.

Dat zeggen de onafhankelijke Kamerleden Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk in een vraaggesprek met NU.nl. De oud-PvdA’ers presenteren maandagmiddag het partijprogramma van hun nieuwe partij.

“We hebben in Nederland een hele generatie waarvan de ouders in de jaren 60 en 70 naar Nederland zijn verhuisd. Zij zijn hier geboren en getogen, zijn hier naar school gegaan, werken hier en leveren een bijdrage aan de Nederlandse maatschappij. Die hoeven helemaal niet te integreren. Dat zijn gewoon Nederlandse staatsburgers,” aldus de heren politiekcorrecten.

Omdat de heren een samenleving zeggen te willen “op basis van gelijkwaardigheid van ras, religie en sekse schaffen wij de term ‘allochtoon’ en ‘integratie’ af.”

Heel indrukwekkend, meneer Kuzu en meneer Öztürk, echt waar. Toch is er een miniem probleempje. Ik wil bijvoorbeeld een niet-seksistische samenleving, waarin mannen en vrouwen het leven kunnen leiden wat ze willen, zonder dat iemand hen vertelt dat papa dagelijks hard aan het werk moet en mama thuis moet blijven om voor de kids te zorgen (om maar iets te noemen). Toch betekent dit niet dat ik pleit voor afschaffing van de termen ‘mannen’ en ‘vrouwen’ of ‘vader’ en ‘moeder.’

Het woord ‘allochtoon’ heeft een heel duidelijke betekenis:

Een persoon van wie ten minste één ouder in het buitenland is geboren.

Als jouw ouders, Kuzu, in Turkije zijn geboren, maar jij bent geboren in Nederland ben je een allochtoon. Dat kun je vervelend vinden, maar het is niet anders.

Woorden hebben betekenis. Daarom gebruiken we ze.

Daar komt bij dat het de heren zal verbazen, maar er zijn hele horden tweede generatie allochtonen die, hoewel ze hier geboren en getogen zijn, allerminst geïntegreerd zijn. De reden? Ze wonen in hun eigen ghetto’s waar ze omringd worden door mede-allochtonen (uit dezelfde regio en vaak zelfs uit hetzelfde land). Het gevolg is dat ze, hoewel ze opgroeien in Nederland, weinig tot niets te maken hebben met de Nederlandse cultuur.

Blijkbaar vinden Kuzu en Öztürk dat prima, maar helaas voor hen denkt de rest van het land daar toch net een beetje anders over. Allochtonen hebben zich aan te passen aan de Nederlandse cultuur. Je kunt je er nog iets bij voorstellen dat de eerste generatie daar wat moeite mee heeft, maar de tweede generatie dient honderd procent Nederlands te zijn.

Like De Dagelijkse Standaard op Facebook en word lid van onze sprankelende, levendige community.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

102 reacties

 1. carthago

  Goed stuk Michael !

 2. Gielah

  Wat jammer, dat er politieke partijen zijn, die gemeend hebben dat dit soort enge, hetzerige kereltjes op hun kieslijsten moesten komen en in en op dit land invloed moesten krijgen!
  Ik ben daar allerminst blij mee.
  Welk nút heeft hun aanwezigheid op het politieke toneel?
  Niemand maakt mij wijs dat die mannen bij hun aantreden nog wél normale, rustige mensen waren met een diepe liefde voor de democratie en een grote dankbaarheid, dat zij in dit land met zijn rijke cultuur ook een rol mochten meespelen.

  Zij keren zich nu openlijk tégen de integratie… en zouden zij zélf dus ooit serieus geïntegreerd zijn?
  We hun geraaskal leest, ziet maar al te duidelijk dat dit NIET het geval geweest is.
  Zoiets mag toch niet in een bestuursfunctie in een westers land terechtkomen?

  Vraag je dit soort mensen welke nationaliteit ze hebben, dat roepen ze in 9 van de 10 gevallen, dat zij trotse Turken, Marokkanen enz. enz. zijn… maar als het er dan op aan komt hun heerszuchtige pootjes over het gastland en de bewoners daarvan heen te leggen… dan zijn ze ineens (zogenaamd) Néderlandser dan de Nederlanders!
  Ze bewijzen zelf dat NIET te zijn!
  Ze hebben een paspoort en ze zijn hier geboren en ze gaan nooit meer weg en DIT bevalt hen niet en dát gaan ze veranderen… en hun haantjesgedrag, hun conflicten, hun gekonkel… zijn in de ogen van de verbijsterd toekijkende échte Nederlanders nu niet bepaald een reclame voor … in dit geval… de Turken…. wat jámmer is, want in Turkije zelf zitten bijvoorbeeld honderden journalisten in de gevangenis, die qua mentaliteit wel dégelijk onze bewondering zouden kunnen opwekken, als wij het geluk hadden dié in ons midden te hebben.

  Waarom nemen partijen dan toch zulke duidelijk-foute types aan?
  Een klein beetje mensenkennis is wél zo prettig!

  1. Eminem2

   Gielah schreef:
   “Ze hebben een paspoort en ze zijn hier geboren en ze gaan nooit meer weg en DIT bevalt hen niet en dát gaan ze veranderen… ”

   Dat doet me denken aan toen ik eind jaren ’90 een tweetal medestudenten van Marokkaanse afkomst een keer sprak tijdens een lunchpauze. Aan de toen ook al spelende discussie over multiculti hadden zij geen boodschap. Hun oplossing was heel eenvoudig: alles moest hier in Nederland gewoon net zo worden als in Marokko. Dat een medestudente van Nederlandse afkomst en ik dat niet met ze eens waren, verbaasde ze nogal. Ook leken ze niet aan te voelen welke eenvoudiger oplossing zich aan mij opdrong als zij vonden dat alles in Marokko zo veel beter was dan hier. Echt heel bijzonder…

 3. jackholland

  Met dat museum hebben ze een punt.

  Er moet inderdaad een museum komen over het slavernij verleden met objectieve berichtgeving. In hetzelfde museum ook nog ff objectieve berichtgeving inzake de holocaust,tevens objectieve berichtgeving over christendom, jodendom en islam .
  Dus alle positieve en negatieve zaken inzake de geloven objectief vermeld.

  Ook nog een cbs hoekje met objectieve cijfers over criminaliteit gepleegd door welke bevolkingsgroep.

  Scholieren verplichten een jaarlijks schoolreisje te maken naar dit museum en
  toets over afleggen.

  1. Avander

   Creëer dan ook een grote hoek in dat museum met beelden over en artefacten van de Armeense genocide zodat ook zij nooit zullen vergeten.

   1. Jantje

    Dat vind ik nog veel te weinig. De lijst met misdaden tegen de menselijkheid van de Turken/Ottomanen past niet op een rol wc-papier.

   2. Eminem2

    En laten we bij het onderdeel “slavernij” ook een zeer uitgebreide passage toevoegen over hoe islamieten door de eeuwen heen de kusten van Europese landen afstroopten naar slaven. En hoe ze omgingen met de zwarte slaven die vanuit Afrika naar islamitische landen werden overgebracht…

 4. vigilante

  Wat doen die twee eigenlijk hier.
  Het product van gastarbeiders die het begrip gast ook al niet begrijpen.

  1. nogmaals

   De nazaten van die “gastarbeiders” gedragen zich niet als beschaafde “gasten” “en arbeiden” is minderwaardig, en ook nergens voor nodig, want de NL islamfaciliteerders zorgen er wel voor dat ze zonder arbeid toch royaal van geld en middelen worden voorzien

  2. AJGRaalte

   Tja, een gast en een vis blijven drie dagen fris.

   1. Jacobus

    Mensen met een Nederlands paspoort zijn geen gasten maar Nederlanders.

    Soms blijken de meest elementaire feiten niet algemeen bekend.

    1. -Harry

     Fout ! Jacobut !

     Een hond die in een paardenstal geboren wordt , blijft altijd een hond , wordt nooit een paard !

     Zo wordt ook een geitenneuker NOOIT een echte Nederlander .

 5. Beroepsverbod

  Zolang tweede, derde en vierde generatie zich Turk of Marokkaan blijven noemen zullen ze allochtoon zijn. Een tweede generatie Chinees, Rus, of Peruaan die zich Nederlander noemt is geen allochtoon. Die is geïntegreerd, trots op ons kleine rijke landje.

 6. zomaar

  Tunahan Kuzu , en hier volgt hij zijn leider mee , die ten overstaande van de Turkse populatie , in Duitsland de Turken op hun hart drukte vooral Turk te zijn en blijven!, niet te assimileren , nog te intrigeren.

  toch hun zelf te blijven , en bovenal de islam trouw .

  liefst de islam uitdragen , zoals het een goed zendeling betaamd .

  dat waren de woorden van Erdogan , ten overstaande aan de Turkse bevolkingen in het westen .

  en toen kwam er nog zoiets van torentjes , kazernes, en baarmoeder leger , begreep het niet allemaal.

  toch de bedoeling was mij duidelijk , via de baarmoeder , kweekt men een leger , via de torentjes kan men oproepen tot !!, en binnen de kazernes kan men jongen mannen klaarstomen , en bewapenen voor de strijd , tegen de ongelovigen in het door hen bezette land , (cq samenleving) .

 7. Jacobus

  Ik vind dat de heren een punt hebben als het gaat om de vraag hoelang je door kunt gaan met het stigmatiseren van een Nederlander als allochtoon. We blijven toch ook niet ten eeuwigen dage Molukkers en Surinamers als allochtoon bestempelen?

  De mening van Michael dat een deel van ook de tweede generatie niet in alle opzichten een geïntegreerde indruk maakt kan ik me voorstellen zolang we maar beseffen dat dit een subjectief oordeel is. Ik vind een groot deel van de PVV-aanhang ook niet geïntegreerd en hopeloos afgedreven van de kernwaarden van onze cultuur maar niemand zal zeggen dat ze geen Nederlander meer zijn: het is een raar soort vervreemde Nederlanders maar ze blijven Nederlanders.

  Er zijn maar twee objectieve criteria voor de vraag of we mensen als volwardige en geintegreerde Nederlanders kunnen beschouwen: het Nederlandse paspoort en de wet. Mensen met een Nederlands paspoort zijn Nederlanders. Zo simpel is het. Daarin mogen ze veelkleurig en zonderling zijn zolang ze zich maar aan de wet houden. Het overgrote deel van de allochtonen in Nederland houdt zich keurig aan de wet en heeft een Nederlands paspoort. In de multiculturele samenleving zullen we moeten aanvaarden dat daarin veelkleurig gevogelte rondloopt: PVV-ers, zwarte kousen Gereformeerden, moslima’s met hoofddoeken en homoseksuelen die dansen op de Gayparade.

  Prachtig land toch?

  1. carthago

   Deze twee nederlandse turken stigmatiseren de samenleving zelf door hun erdogaanse leider te blijven volgen.Hun uiteindelijke mening is duidelijk: Geen stigma meer want dat hoeft niet meer als we allemaal turks zijn geworden.

  2. Gielah

   Hebben we spuit 11 weer.

   We MOETEN niets aanvaarden… pedant en dommig nep-schoolmeestertje!
   En hoe wij iets al dan niet beschóuwen…. daar gaat ú niet over.

   Ik durf de stelling aan dat 95% van de reageerders hier een meer juiste en meer waarheidsgetrouwe kijk op het leven heeft dan u.

   1. Jacobus

    @ Gielah,
    Ik hoop dan dat die 95% ook in staat zullen blijken hun meer juiste en waarheidsgetrouwe zienswijze beargumenteerd te verwoorden.
    Dat valt tot nu toe wat tegen, en dat geldt ook voor uw reactie die wel diskwalificatie van de opponent bevat maar geen feit of argument.
    Dat is geen beste beurt maar u kunt zich natuurlijk revancheren.

    1. Gielah

     U bent niet relevant.

     1. Jacobus

      En u bent wellicht niet in staat tot een inhoudelijke reactie. Dat verwijt ik u niet maar blijf dan weg van een politiek debatblog, zou ik zeggen.

      Misschien zijn er blogs waarin men van gedachten wisselt over bloemschikken, breien of een goede verzorging van huisdieren.

    2. -Harry

     Jacobus :

     Schei nou toch eens uit met die achterlijke riedel die je iedere keer afdraait , over feiten en argumenten , bewijzen en links .

     Je hebt jezelf met een buitengewoon irritant soort narcisme opgescheept .

     Praktisch iedereen hier is er van overtuigd dat je er een debiele levensovertuiging op na houdt en jij doet niet anders dan achterlijke islamitische en andere foute zienswijzen spuien en dan probeer je dat met links en uitspraken van derden te staven .
     Als iemand daar tegenin gaat dan begin je weer over één woordje of zin te mekkeren .

     Weet je wie er ook zo redeneert ?
     Quinsy Gario !
     Daar wil je toch niet mee vergeleken worden zeker , met zo’n hysterische zwarte baviaan ?

     Het zou me niet verbazen als jij een erectie krijgt van het feit dat iedereen tegen je begint te griepen .

     Rare gewoontes hou jij er op na , kereltje !

  3. Ongemakkelijk

   De definitie van Jacobus is dat de Nederlandse nationaliteit plus je houden aan de wet, iemand tot Nederlander maakt. Dat is een definitie van links gedachtengoed, waar met te veel de nadruk legt op rechten en te weinig op plichten.
   Ooit werkte ik in de Nederlandse Antillen, een trotse Antilliaan zei “ik ben ook Nederlander” waarop ik zei, nee je hebt de Nederlandse nationaliteit. Het hele waardenpatroon van die persoon wijkt af van het mijne. Een aardige man, daar niet van, maar geen Nederlander. De vraag is ook kan je tegelijk een Antilliaanse en een Nederlandse inborst hebben. In mijn opvatting niet.
   Naast wetten gelden ook ongeschreven regels. Bijvoorbeeld dat je even een stapje opzij doet om iemand door te laten. De ongeschreven regels zijn de smeerolie van het samenleven. Zo ook bijvoorbeeld een redelijke mate van tolerantie. Dat brengt de gemiddelde autochtoon op, evenals een vorm van rationaliteit. Dat mag je ook van allochtonen verlangen, naast het heel normale, je houden aan de wet.
   Ik las in deze link aan aardige beschouwing over dit onderwerp van een oud advocaat, A. Kasdorp:
   https://akasdorp.wordpress.com/2015/02/05/wetten-en-normen-2/
   “Maar erger blijft toch de omgekeerde idee, dat ons gedrag alleen door wetten zou moeten worden bepaald. Mensen gedragen zich in 99 van de 100 gevallen behoorlijk tegenover elkaar zonder dat er een wet is die dat voorschrijft en dat is maar goed ook. Er is een sociale en niet-juridische norm die meebrengt dat we elkaar helpen als dat nodig is. En dat we bijvoorbeeld in een supermarkt als vakkenvuller niet over de tenen van de klanten rijden als we de nacht ervoor slecht geslapen hebben. Dat staat niet in de wet maar de klant is terecht ontevreden als de floor manager van AH niet ingrijpt als er zoiets gebeurt. Die sociale controle komt voort uit de normen en waarden, waar we in het dagelijkse verkeer meer mee te maken hebben dan met de wet.
   Vanouds is het gebruik om alleen de allerzwaarste normen te voorzien van een wettelijke sanctie en om strafsancties te reserveren voor alleen het topje daar weer van.”

   Dus Jacobus, je hanteert een te beperkte definitie. Wel gemakkelijk, dan hoef je weinig van een ander te eisen, maar de maatschappij eist meer voor acceptatie.
   Overigens, in abstracto klopt het wel dat iemand met een Nederlandse nationaliteit Nederlander is en dat hij mede mag vorm geven aan ons land. Maar oudgedienden mogen dat ook en mogen zich verzetten tegen ontwikkelingen die ze schadelijk vinden. En als je dus mensen met totaal andere waarden in NL toelaat, weet je dat dat er conflicten komen, helaas.

   1. nogmaals

    @ongemakkelijk
    Hele goede reactie
    Een echte “unconvenient truth”.

    1. nogmaals

     tikfoutje: inconvenient truth

  4. nick

   Natuurlijk vindt jij dat deze twee malloten die niet in de politiek thuis horen (of zijn) een punt hebben, niemand verwacht iets anders van je, jij bent immers jokeledocus, de huisnar van DDS…hmmm?!

  5. Brave Hendrik

   Een moslima met hoofddoek kan nooit en te nimmer geïntegreerd zijn. Simpelweg omdat ze – in tegenstelling tot andere Nederlanders – de hele dag loopt te vlaggen met haar religie. Ik vind het best (maar ook oerdom) om in Allah of God te geloven, maar doe dat in je eigen huis, niet op straat, niet op je werk. En vergiftig je kinderen niet met die haatdragende sprookjes. Er is immers maar “een ware islam”, dus iedereen die anders denkt is in de ogen van de “ware” islamiet een dwalende ongelovige de per definitie (van de moslims…) in de hel komt. Lieden (moslims dus) die zo over de rest van de bevolking denken en handelen (door b.v. het dragen van een hoofddoek) moet je nooit vertrouwen, geen respect geven dat ze niet verdienen. Je kan ze slechts wantrouwen, want ze denken in “ons moslims” en “jullie kafirs” (dat zie je bij bijna elke moslim(a) de reaguurt op Facebook).

 8. JanvanEechoud

  Oh, GOD!!!!!

  Wie is er aan de beurt???

 9. JanvanEechoud

  Wie kan de jeuk van een insectenbeet niet weerstaan??

  1. nogmaals

   @jan,
   Mooie reactie. Maar wellicht beter om preventief een effectieve schadelijke-insektenverdelger te adviseren

 10. JanvanEechoud

  Gezoes! Écht niemand?

  Tring!!! Zo!!!!!???
  Wordt het tóch nog leuk hier…..??

  1. JanvanEechoud

   Jan, je bent een idioot door te denken dat PVVers hier zich kunnen inhouden…

 11. Ingwaz

  Belachelijk dat dit soort figuren, duo diyanet, zoals Geenstijl het zo passend omschreef hier in de 2e kamer mag zitten Turkse belangen te behartigen…

  Zowiezo mag men al die dubbele paspoorthouders wel aanmelden voor onderzoek van de AIVD… Het is toch ter hemel schrijend dat zelfs op lokaal niveau gemeenteraadleden van turkse afkomst zich moeten melden op het turkse consulaat om instructies te krijgen hoe hier in Nederland de belangen te behartigen van Sultan Erdogan en zijn bende islamitsche apen.

  Dubbele paspoorthouders, niet mijn Nederlanders vriend!!! Zouden ze moeten verbieden om plaats te mogen nemen in de NL politiek!!

  1. Jacobus

   Op dit blog zitten nogal wat mensen die trouw zweren aan Putin en zijn belangen wensen te behartigen.

   Dat acht ik een groter probleem dan allochtonen die zich verbonden willen blijven voelen met het land van herkomst. De Nederlanders die met een dubbel paspoort in Canada wonen voelen zich niet zelden ook meer Nederlander dan Canadees.

   1. Ingwaz

    @ Jolodokus

    Wat jij een groter probleem acht? Ach who cares? Ik niet!!

    Inhoudelijk kom je niet verder dan een scheet laten, dan stinkt het even… maar dat waait ook wel weer over.

    1. Jacobus

     Wie is Jolodokus?

     1. Pieter V

      Jolodokus is de één na grootste idioot die hier reacties neerplempt waarbij iedereen met gezond verstand alleen maar met het moede hoofd kan schudden. Al was het alleen al omdat dit soort figuren de ernst van de verloedering van Nederland zo treffend voor iedereen zichtbaar maken.

      Er is echter een nog grotere idioot en veel te dominante reaguurder hier, met de nadruk op “guur”, die nog gekker is, nog nooit een logische argumentatie heeft opgezet en vooral zichzelf tot moreel superieure Übermensch heeft verklaard, superieur aan iedereen die het gore lef heeft on een van hem afwijkende, maar wel beter onderbouwde, mening er op na te houden. Er is overigens een zeer sterk vermoeden dat het om dezelfde persoon gaat die hierboven al is beschreven. Meer dan waarschijnlijk een schizofreen sujet dus.
      En wie zou dat nu zijn? Juist ja, de eerste plaats gaat naar dat sujet dat zich hier onder de naam Jacobus profileert.
      Ik vrees dat deze top halve zool ook nog eens is aangewezen om onze jeugd te hersenspoelen met het linkse c.q. islamitisch ideologisch gif.
      Dat zou pas echt een probleem zijn dat nooit meer opgelost kan worden..

     2. Jacobus

      Tjonge, Pieter, het zit je hoog niet?

      Ik hoop dat oplucht, kerel.

      En nu maar weer je best doen in het inhoudelijke debat, zou ik zeggen, geef die Jodocus van katoen, je kunt het!

   2. zomaar

    en Jacob ,die ouderen Nederlanders die overzee wonen , voelen zich thuis meer Nederlander, dan ?, vul maar in .

    toch Jacob de eerste en tweede , derde generatie jongeren van deze oude Nederlanders , gaan en zijn helemaal opgegaan in hun samenleving , (anders geschreven in de samenleving, die hun ouders (cq voorouder), verkozen hebben ),
    wij althans ik noem dit assimileren en integreren binnen de uitverkoren samenleving .

    hoe noem jij dat eigenlijk ? , of zijn deze beide aspecten voor jou niet belangrijk , en moet de autochtonen bevolking zich maar aanpassen aan de nieuwkomer .

    1. Jacobus

     Ja, Zomaar, dat noemen we integreren. Voor integratie geldt als globale wet dat de eerste generatie niet, de tweede generatie half en pas de derde generatie geheel integreert. De tijd is de krachtigste factor voor integratie.

     Over 20 jaar spreekt niemand nog over de islam, behalve een klein groepje islamofoben, zoals antisemieten in obscure groepjes nog over die vreselijke Joden mopperen.

     1. Pieter G

      @Jocobus
      Citaat:
      Over 20 jaar spreekt niemand nog over de islam.
      ————

      Dat haalt u uit uw glazen bol??
      U bedoelt waarschijnlijk:
      Over 20 jaar spreekt niemand nog over de PVDA.
      Want dat lijkt me toch vele malen aannemelijker. In binnen en buitenland.

     2. zomaar

      met anderen woorden Jacobus , vindt ook jij dat de moslims een beetje achterlijk zijn !!.

      als men drie generaties of meer nodig heeft om te integreren!!.

      kom ik geef een voorbeeld .

      20 jaartjes terug kregen wij nieuwe buren Chinezen , met drie kinderen , de ouders spraken geen Nederlands, de kinderen wel.

      nu praten de kinderen vloeiend Nederlands, hun dochter is arts !!, de oudste zoon is bedrijfsmanager, en de jongste van het stel studeert nog .

      en dat met EEN generatie !!, hoe vindt je die .

      goed he? , beter dan jou achterlijke (is jou schrijven), moslim generaties die NA drie generaties nog moeten leren integreren.

     3. -Harry

      Als idioten als jacokut zo doorgaan hebben we over twintig jaar al helemaal geen Nederlanders meer , zijn ze allemaal onthoofd door de vriendjes van J .

   3. Jantje

    Alleen is het bij nederlanders na 1 generatie voorbij. De 2e generatie spreekt al haast geen Nederlands meer, terwijl zij meer redenen hebben om trots te zijn op Nederland dan de Turken op Turkije of de Marokkanen op Marokko. Die laatste 2 landen kunnen zich alleen beroepen op dat het daar beter weer is. Maar dat is weer geen verdienste van de bevolking.

    1. zomaar

     ik heb familie in Australië wonen , die een dochter hebben , (mijn nicht), zij spreekt gebrekkig Nederlands , haar kinderen en man totaal niet .

     dat is integreren, niet wat Jacobus schrijft , dat de moslim na drie generaties nog moet leren integreren.

     van die belachelijk klets van , kan je alleen maar gloeiend worden .

   4. Pieter G

    @Jacobus.
    Cultuur is veranderlijk.
    En sommige hebben minder problemen met Putin.
    Wen er maar aan.
    Vroeger werd Rusland als het kwaad gezien.
    Dat verandert.
    Wen er maar aan, want cultuur verandert.
    Ieder zijn mening.
    Dat mag en kan toch in dit mooie land.

   5. jansje2

    In Canada word je geacht geen dubbel paspoort te hebben, dat mag sinds een aantal jaren niet meer!

 12. W.H.J. Reiss

  Jan je reageert op een idioot. Ik heb klanten die hier per uur veel geld voor betaald krijgen en jij doet het gratis !
  Het paard van Troje !
  Afschaffen van het woord allochtoon is overigens afkomstig van de Allochtonenpartij.

 13. boer met verstand

  Lachen toch met die Marokkanen en Turken. Als je aan de 2e of zelfs 3e generatie die hier geboren en getogen zijn vraagt wat ben je, antwoorden ze steevast, ik ben Marokkaan of Turk. Nooit van ze gehoord ik ben Nederlander van Marokkaanse of Turkse afkomst. Behalve dan de keren wanneer ze dat goed uitkomt. Kent u een Marokkaan of Turk van de 2e of zelfs 3e generatie met een Nederlandse voornaam, bijv. Henk Kazu of Ben Aboutaleb? Denk het niet, want die zijn er niet. Ze heten nog steevast Mohammed e.d. , vernoemd naar die psychopathische massamoordenaar en pedofiel uit de 7e eeuw en zijn daar nog trots op ook. Laten we het daarom toch nog maar houden op dat het allochtonen zijn met o.a. een Nederlandse paspoort.

 14. bandini

  Tja, noem die gasten ook gewoon bij hun naam: Turken!

 15. monach

  Zij willen een samenleving van gelijkwaardigheid in ras, religie en sekse.

  Omdat de racistische religie van de vrede daar lijnrecht tegenover staat zou het fijn zijn wanneer zij pleiten voor het platgooien van moskeeën.

 16. Mike V.

  Newspeak. Het helpt tegen alle problemen totdat de nieuwe termen weer geassocieerd worden met de oude problemen. Daarna, weer nieuwe termen verzinnen, zie begin van dit stukje.

 17. Alla Snackbar

  Hahahaaa! Deze moslims zijn echt te dom en onbeschoft om te poepen. Ze willen onze vrijheid van meningsuiting inperken en nu ook nog gaan verbieden om bepaalde Nederlandse woorden te gebruiken. Woorden die we idd gebruiken omdat ze een bepaalde betekenis hebben. Nouja mogelijk begrijpen ze niet precies wat de Nederlandse woorden betekenen. Deze mannen zorgen in hun domheid wel steeds voor lachwekkende standpunten, dus zo heb ben we er toch nog iets aan

 18. Dennis_WSPK

  Mijn zoon heeft vrienden wiens (groot) ouders uit Vietnam komen. Het waren de bekende bootvluchtelingen die in de jaren 80 het walgelijke linkse bewind in Vietnam ontvluchtten en zich hier in Nederland vestigden.

  Deze jongens zijn alleen nog aan hun naam en Aziatische gezicht als zodanig herkenbaar. Voor het overige zijn ze 100 % Nederlanders en noemen zich ook zo. Ze spreken perfect Nederlands, studeren hard en ontbreken volledig in de misdaadcijfers.
  Hun ouders, meestal 2e generatie, idem. Alleen hun grootouders zijn meestal nog echt Vietnamees. Thuis althans. In het dagelijkse maatschappelijk verkeer spreken ze zo goed mogelijk NL, werken hard, zijn ondernemers en vooral : ze eisen NIKS. Ze eisen geen aanpassing, maken geen herrie over de vrijheden die ze hier aantroffen en hanteren geen terreur.

  Het kán dus kennelijk wel ! Idem talloze Hindoestanen, Molukkers en Chinezen.

  Zou het zo langzamerhand niet eens helder moeten worden dat het probleem toch écht bij de allochtonen van Arabische en Turkse komaf ligt en niet bij de NL samenleving, die hier standaard de schuld van krijgt ?

  1. nick

   Dit is absoluut waar, goed dat je het even meld hier @Dennis!
   Ik herhaal het even voor de nadruk! :
   “Zou het zo langzamerhand niet eens helder moeten worden dat het probleem toch écht bij de allochtonen van Arabische, Afrikaanse en Turkse komaf ligt en niet bij de NL samenleving, die hier standaard de schuld van krijgt ?”

  2. Pieter V

   Wel grappig! In de gemeente Oss werd een heuse petitie gehouden om de onvrede onder de bewoners te kanaliseren richting gemeente omdat in de ogen van heel veel burgers de Vietnamese loempiabakker wel heel erg onheus werd behandeld.
   Ik zie ze dat voor een mocro of turk nog niet doen.

 19. V.K.

  -Prima toch, weg met de term allochtoon en intregratie , dit zijn toch de toverwoordjes welke je noodzakelijk moet uitspreken om in aanmerking te komen voor die goed gevulde zak met belastingsgeld.

 20. henk vintage

  “Werken hier en leveren een bijdrage aan de maatschappij” volgens meneer Kuzu.
  Maar als je alle baten en kosten bekijkt is er wel een erg negatief saldo.

 21. jackoss

  Als de gemiddelde idioot hier in dit land geen podium kreeg dan was het hier veel gezelliger.

 22. Mar

  ” maar tegelijk kan geen kabinet of politieke partij zeggen wanneer iemand geïntegreerd is.”

  Spijker op de kop. Niet alleen in de politiek maar ook onder de bevolking is er geen eensluidend antwoord te vinden op de vraag: Wanneer is iemand goed geïntegreerd?

  Zelfs bij “men moet Nederlands spreken” is er sprake van volstrekte willekeur.

  1. Ingwaz

   Integratie komt van twee kanten derhalve onmogelijk om vast te stellen of iemand wel of niet goed is geintegreerd.

   Assimilatie moet het zijn, ipv integratie.

   Assimilatie omdat Nederlanders zich niet moeten aanpassen in hun thuisland, dat zou te gek voor woorden zijn!!!

   1. Jacobus

    Je gaat er kennelijk van uit dat de cultuur van een thuisland vaststaat. Dat is niet het geval, de cultuur verandert permanent en de normen en waarden veranderen ook voortdurend. Ik wees al op de normen en waarden van PVV-aanhangers, die zijn cultureel volstrekt afgedreven van de oorspronkelijke waarden en normen van ons land. In vergelijking daarmee staan veel allochtonen veel dichter bij onze traditonele waarden en normen.

    1. Jantje

     Je spreekt jezelf aardig tegen over de veranderende cultuur. De oorspronkelijke normen en waarden van Nederland zijn bij PVV-ers in veel betere handen dan bij de linkse partijen en nog veel beter dan bij moslims.
     Moslims wensen helemaal geen vrijheid van godsdienst, spreken, denken of wat dan ook. Ze wensen alleen maar een allesoverheersende/vernietegende islam. Er is maar een klein percentage allochtonen uit het Midden-Oosten die je als “verlicht” zou kunnen omschrijven.
     Je kan hier dus wel wat neertypen, maar het slaat werkelijk nergens op. En dat geldt voor veel van je reacties hier.

     1. nogmaals

      @Jantje,
      Mag ik ,met jouw goedvinden, een erratum aanbrengen in de laatste regel±
      “veel van” moet zijn “al”.
      Geen dank, graag gedaan !!

     2. nick

      Scherp opgemerkt @Jantje, steeds meer mensen zien in wat jij hier zegt! En inderdaad “veel van” moet “al” zijn. Heel goed.

    2. cmsuijkerbuijk

     @ Jacobus
     9 februari 2015 at 11:56
     “Ik wees al op de normen en waarden van PVV-aanhangers, die zijn cultureel volstrekt afgedreven van de oorspronkelijke waarden en normen van ons land.”
     Noem dan eens de harde feiten, waar PVV-aanhangers zijn afgedreven van de oorspronkelijke waarden van Nederland? Aan linkse tokkie-onderbuikgevoelens hebben we natuurlijk niks. En ook niet aan feitenvrije beweringen. Kom op met die bewijzen dus. (Maar het zal weer wel niet!)

     1. Jacobus

      PVV-aanhangers ondersteunen voorstellen die flagrant in strijd zijn onze Grondwet. Daarin zijn de waarden neergelegd waar onze voorouders eeuwenlang voor hebben gestreden.

      Mooier kan ik het niet voor u maken, heer Suijkerbuijk.

     2. Mar

      Hoever moet men teruggaan in de Nederlandse geschiedenis voor een verbod op of belemmering van het praktiseren van een godsdienst?
      Waar Wilders zelf nog een slag om de arm houdt, is er een deel van de PVV-aanhangers die islam, koran, moskee en alles wat maar samenhangt met islam zonder enig voorbehoud wil verbieden.
      En als er een wet of verdrag is, die dat in de weg staat, dan wordt dit in de prullenbak geflikkerd. Weg met vrijheid van godsdienst, weg met vrijheid van meningsuiting, weg met mensenrechten.

    3. Pieter G

     @Jacobus:
     U redeneert een beetje merkwaardig.

     U zegt eerst: de cultuur verandert permanent en de normen en waarden veranderen ook voortdurend…… Waarna u zegt dat de pvv aanhangers volgens u volstrekt afgedreven zijn van de oorspronkelijke waarden en normen van ons land.

     Dan zijn die pvv aanhangers toch een schitterend voorbeeld van cultuur verandering!!

     En dat terwijl de allochtonen in uw ogen vast blijven steken in onze traditionele waarden en normen. En dus niet veranderen.
     —–

     In uw ijver om de pvv te belasteren geeft u eigenlijk een compliment en heeft u kritiek op de allochtonen.
     Of bent u een beetje in de war?
     Zou ik ook zijn als ik PVDA aanhanger was.

     1. nogmaals

      @Pieter G

      Complimenten voor uw reactie.
      U bent trouwens erg beleefd, want in uw 1e regel gebruikt u het woord “beetje”.

 23. W.H.J. Reiss

  Allochtoon is een perfect woord.
  Je krijgt er subsidie mee. Een gratis huis, gratis wasmachine, gratis ikea meubelen, Euro 500,– bij binnenkomst in het opvangscentrum enz. enz.
  Het doden van de autochtoon is nu al 30 jaren aan de gang. Bedankt allochtonenkrapuulpartij !

 24. Stevie

  Kuzuturk heeft … voor het eerst gelijk… beessie bij de naam noemen … islamietje ..exgastarbeider ..theehuisganger ..subdidieslurper … en uiteraard de soldaten van allaaf .

 25. monach

  Deze Turkse moslims willen een museum over het Nederlands slavernijverleden.

  Hoeveel mensen heeft de Mohammed, de zichzelf benoemde profeet, in [seks]slavernij gebracht, verhandelt en mishandel? Hoeveel heeft hij eraan verdient? Hij werd er ongetwijfeld rijk mee.

  Een gedenksteen of museum ter nagedachtenis aan de slachtoffers misschien?

 26. nogmaals

  Toch wel goed dat zij “voor zichzelf zijn begonnen” Nu ziet iedereen, behalve natuurlijk die-hard islamfaciliteerders zoals ….. , wat voor halal-vlees we in de kuip hebben. Om over hun kuiperijen die we nog te zien gaan krijgen, maar niet te spreken.

 27. nogmaals

  Nederland moet zo snel mogelijk de termen ‘integratie’ en ‘allochtoon’ afschaffen.

  Deze turken willen geen integratie. Laten wij nou geen allochtonen (positieve uitzonderingen daargelaten) willen !

 28. pussymanx

  Zullen we de term ,,autochtoon”dan ook maar afschaffen? We dreigen toch het onderspit te delven tegen degenen die we geen allochtoon meer zouden mogen noemen.
  Zou het zo langzamerhand niet tijd worden voor rigoureuze maatregelen ? Zoals de keuze geven al dan niet vrijwillig vertrekken met inname van Nederlands paspoort.
  Zelfde geldt voor de zgn.jihadgangers opzouten en nooit meer terugkomen.
  Zachte heelmeesters maken (nog steeds)stinkende wonden en het begint steeds onaangenamer te ruiken in dit land.

 29. H.Vaes

  Alleen een nuchter denkend niet te hoog opgeleid persoon kan de werkelijkheid zien omdat hij recht voor zijn raap denkt en spreekt. De moeilijkste problemen zijn vaak met de simpelste oplossingen op te lossen.
  De onopgeleide jan met de pet ziet hoe het werkelijk is zonder wetenschappelijk geneuzel wat vaak ook alleen maar wensdenkbeelden zijn.

  1. Mar

   Koning Willem-Alexander is een ‘westerse allochtoon’. Zijn vrouw Máxima Zorreguieta en hun kinderen zijn ‘niet-westerse allochtonen’.

   Hartstikke logisch toch. Alexander (Duits zaadje/Nederlands eitje) is 2e generatie allochtoon omdat zijn vader is geboren in Duitsland. Zijn kinderen (Duits/Nederlands zaadje/Argentijns eitje) zijn 2e generatie niet westerse allochtoon omdat Maxima is geboren in Argentinië.

   1. nick

    Klopt helemaal Mar ( lang niet hier gezien trouwens) Zelf ben ik ook een tweede generatie allochtoon omdat mijn moeder, kind van twee geheel Nederlandse ouders, is geboren in indonesie. Zij staat gemeld als allochtoon in het bevolkingsregister, zo werkt het nu eenmaal, wij hebben daar dus woorden voor. Die moet je zeker niet afschaffen om en voor de wens van (onkundige) niet westerse en meestal islamitische allochtonen.

   2. Bes Tolen

    Onzin. Argentinië is en geldt als een westers land. Verder alles zinloos ver gezocht.

    1. Mar

     Dus niet, Bes Tolen.

     Volgens CBS:
     Niet-westerse allochtoon
     Allochtoon met als herkomstgroepering een van de landen in Afrika, Latijns-Amerika en Azië (exclusief Indonesië en Japan) of Turkije.
     De lijst niet westerse landen:
     http://media.leidenuniv.nl/legacy/overzicht-van-niet-westerse-geboortelanden.pdf

 30. nogmaals

  Dat museum willen ze natuurlijk in navolging van de goede traditie in hun vaderland als het om een fout verleden gaat. Tenslotte heeft elke grote stad daar al jaren een museum over de afslachting van de Armenen door barbaarse Turken. In sommige musea hebben ze zelfs al zalen gereserveerd voor als straks de islam/invasie van EU zeer bloederig is beeindigd, en er eindelijk vrede is in EU

  1. Staphylocoque

   Ze willen het museum in het voormalig ministerie van Koloniën. Waarom? Omdat de PvdA-fractie daarin zit. Dat is de reden.

 31. W.H.J. Reiss

  En ik wil ook een museum over de islam.
  De Pedoprofeet in het midden zonder broek aan tussen allemaal kleine kindertjes !
  De Pedoprofeet als de slager van mekka. Je mag het niet zeggen van de allochtonenpartij, maar de meeste slaven werden verhandeld in Arabierië !!
  De Pedoprofeet als ISIS fanaat.

 32. HenryJoseph

  Misschien moet er ook een museum komen over de Armeense genocide!

  1. Jacobus

   1. sastro

    Wat een kinderachtige reactie. U weet donders goed dat Henry Joseph een museum voor ogen heeft in Nederland. En gezien de eerdere reacties van de Turkse gemeenschap op een Armeens monument op particulier terrein in Almelo…..

 33. ikweetwatikwil

  Heren Kuzu en Öztürk. U neemt bevelen aan van Turkije, dus Nederland hoeft de woorden integratie en allochtoon niet te verwijderen.
  Dat hoeft sowieso niet. Ik ben autochtoon en ik blijf autochtoon.
  Natuurlijk had u liever gezien dat we u cultuur verrijker noemden. Daar ben ik nu niet zo blij mee, want ik zie de verrijking niet. Ik zie wel verarming.
  Ik zie ook, dat door de PvdA, hier partijen in de kamers komen (insluipen) die hier niet thuis horen.
  Wij horen geen dubbele paspoort houders met een voorkeur voor hun land van herkomst in de kamers te hebben. Dit met dank aan vorige regeringen en voornamelijk de PvdA. Het verbaasd mij ook, dat u een slaven museum voorstelt. Wat weet u daarvan. U weet nog niet eens wat Nederlanderschap betekend. Zwarte stemmen trekken????

 34. Joop Klepzijkert

  Daarom moet je ook spreken over moslims en niet over turkse moslims of Marokkaanse moslims. Ik vind het overigs prima dat deze turkse moslims hun idiote praat houden, hoe meer hoe beter. Des te sneller openen de autochtone nederlanders hun ogen!!!!!!

  1. monach

   Die autochtone openen wel hun ogen maar hun hersenen blijven omgeven door een dikke laaghangende mist.

 35. MS

  zomaar 09.47
  Bedoelt u wellicht noch te integreren?

 36. Baksteen

  De term allochtoon afschaffen, prima, gaan we de zaken benoemen zoals ze zijn. Moslims, Antillianen, Surinamers etc.De term autochtoon willen ze er blijkbaar wel in houden, ook best, ander woord voor blanke Nederlander.

  1. Gielah

   Dan zullen ze zich wel ´gestigmatiseerd´ voelen… o .. o… wat een vreselijke kwelling…hoe hárd is toch het leven in Nederland…. en dát … terwijl ze zo ontzettend tróts op hun beter-dan-Nederlandse afkomst zijn.

   Mijn oom woont bij voorbeeld al een halve eeuw in Nieuw-Zeeland, maar is nóóit geschokt als hij als ‘Dutchie’ wordt aangeduid.
   Dat is hij toch?

   Bovendien hóeft hij zich niet te schamen, dat hij een Nederlander is, want Nederlanders beroven doorgaans geen ouderen, doen niet uit een soort folklore aan groepsverkrachtingen.
   Bovendien juichen zij niet en delen geen snoep uit als er ergens ver weg in Barbaristan mensen onthoofd of levend verbrand worden.

 37. Joop Klepzijkert

  Ik laat me mijn vrijheid niet afnemen. Vanaf vandaag gebruik ik het woord allochtoon zo vaak mogelijk en leg dan gelijk de link met moord, criminaliteit, leugens etc.

 38. Joop Klepzijkert

  Het is dat ik geen boodschappen moet doen, anders legde ik gelijk een lading varkenslapjes in de koelvitrine van het halal vlees.

  1. Jacobus

   Zielig, beste kerel.

  2. arie_jansz

   Ach gut…..nog zo’n eentje die met Reiss en Harry in de virtuele sportauto teven een virtuele lantarenpaal is gebotst.

   Alleen de hersenverweking is echt.

 39. TijlUilenspiegel

  Deze Turkse heren hadden een naam bedacht voor hun nieuwe beweging, namelijk Denk. Blijkt deze naam al jarenlang in gebruik te zijn door GGZ Friesland voor een behandelprogramma. Voortaan beter nadünken.

  1. Gielah

   Ik vind de naam: ” DIMMEN” eigenlijk passender.

 40. WWW

  Hopelijk horen we Erdogan nu niet meer zoveel. Hij heeft nu zijn eigen partij in Nederland die voor zijn standpunten opkomt.
  Hebben ze ook een turks paspoort? Wanneer ze dat wel hebben, geven ze al aan dat ze zich nog steeds allochtoon voelen.

 41. HR

  Wat ik niet zo goed begrijp is dat wij in Nederland een partij hebben, de PvdA, die dit soort mensen, zonder normale screening, namens hen in de tweede kamer laat plaatsnemen.

  Volgens mij zou er geen enkele mogelijkheid moeten zijn voor mensen om in Nederland een functie in de politiek te vervullen als ze niet overduidelijk voor Nederland gekozen hebben. Mensen met 2 paspoorten hebben dat duidelijk niet gedaan, of duidelijk een andere keuze gemaakt.

 42. kritische nieuwsvolger

  Het is alsof ik teruglees uit de jaren 40-45. “Ga lekker slapen er is niets aan de hand” zei Colijn. Dezelfde nacht nog……..
  Dit type allochtoon is slechts uit op macht en ze krijgen die ook. Langzaam maar zeker rukt het op. En de regering schrijft en roept; “ga lekker slapen, er is niet aan de hand! we moeten allemaal met elkaar samenleven”.Ik hoop dat de twee heren zullen falen in hun poging en dat, de redelijke Turken, waaronder mijn zeer gewaardeerde buren ook hen in de steek zullen laten.Ach, ik weet het wel zeker….

 43. Antidotum

  Laten we vooral de termen allochtoon en integratie uitbannen, wel zo makkelijk om autochtonen niet meer te informeren over de alsmaar toenemende islamisering.
  Dat moet vooral sluipend gebeuren, wat niet weet wat niet deert. Toch?

  Dat is nu precies de reden waarom ik vind dat moslimpartijen niet thuishoren in een democratie.

  De Turkse man ontbeert het schaamtemolecuul. Gadver!

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.