Amsterdam verandert in het Wilde Westen

Drie schietpartijen in 12 uur tijd.

Het gaat niet helemaal je van het in Amsterdam. Zoals Elsevier bericht hebben er maar liefst drie schietpartijen plaatsgevonden in onze hoofdstad… en dat in een magere 12 uur tijd. De slechtste wijken van New York kunnen daar nauwelijks aan tippen.

Zondagochtend rond half tien rukte de politie massaal uit naar de Molukkenstraat in Amsterdam-Oost waar een man wasneergeschoten. Volgens getuigen gebeurde het schietincident bij muziekstudio Voices waar een feest zou zijn geweest dat om 2.00 uur was begonnen en tot 12.00 uur zou duren, meldt AT5.

Ondertussen was het de politie zelf die het vuur opende in de Knokkestraat in het westen van de stad. Daar werd een voortvluchtige crimineel klemgereden, maar hij weigerde zich over te geven. Uiteindelijk werd hij neergeschoten, waarna hij gewond afgevoerd werd naar het ziekenhuis.

Je zou denken: daar moet het dan bij blijven. Twee schietpartijen in een paar uur tijd is genoeg. Afgelopen, laten we het over meer politieke onderwerpen hebben.

Helaas: om 10 uur ’s avonds vond er een nieuwe schietpartij plaats, dit keer in de Bijlmer. In de flat Kikkenstijn trof de politie vervolgens kogelhulzen aan. Waarschijnlijk is het niet zo heel gek dat de politie er rekening mee houdt dat de eerste en laatste schietpartij gerelateerd zijn.

Het bewijst maar weer eens dat keiharde misdadigers het tegenwoordig voor het zeggen hebben in Amsterdam. Deze mensen kunnen doen en laten wat ze willen – terwijl het niet bepaald gemakkelijk hoort te zijn voor mensen om een vuurwapen in handen te krijgen. Heel gek, maar blijkbaar werkt een vuurwapenverbod dus niet: burgers die zich aan de wet houden kunnen zich niet verdedigen, terwijl criminelen over zware wapens beschikken en elkaar en anderen rustig kunnen vermoorden.

Wanneer grijpen de autoriteiten nu eindelijk eens in? Wanneer besluiten ze dat het genoeg is geweest en zorgen ze ervoor dat misdaadorganisaties opgejaagd worden zoals het hoort?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

11 reacties

 1. carthago

  Doelstelling van de eu is zoweinig mogelijk criminelen in de cel in belang van de misdaadstatistieken.Liever een bende op straat dan in de gevangenis,goede internationale score.

 2. hans-e-pans

  Als de doelstelling anders om zou zijn, dan waren we binnen heel korte tijd verlost zijn van de het EU ambtenarenapparaat.

  Dromen zijn bedrog, ja daar zullen we het maar op houden.

  Jammer toch?

 3. HR

  Je zit tegenwoordig sneller achter de tralies wegens het niet betalen van een verkeersboete dan voor moord……

 4. Jasterke

  .
  Amsterdam

  Ach, vroeger schoot ’n mens daar in de lach
  maar tegenwoordig zonder aanloop in je donder…
  nee…’t lachen is de Mokumer vergaan
  .
  je muisstil houden is aanmerkelijk gezonder,
  want vóór je ’t weet heb jij het fout gedaan
  en rijden ze jouw pergolaatje naar de gallemiezen
  .
  het complete rijm: http://www.Jasterke.Wordpress.com

  1. Beukman

   “nee…’t lachen is de Mokumer vergaan”

   Echt niet.
   Ik woon zelf in een straat waar met enige regelmaat “afrekeningen in de onderwereld” plaatsvinden (dat blijkt altijd achteraf, dat het dat was). Ik kan je verzekeren dat ik zeer goed ontwikkelde lachspieren heb (mede met dank aan DDS, de plek waar anderen juist verzuring oplopen).
   In Amsterdam heb je nog steeds meer kans om door een komeet te worden getroffen, dan door een verdwaalde kogel uit het wapen van een crimineel.

 5. Maaike

  Nou Michael, ik heb echt niet de indruk dat criminelen het voor het zeggen hebben in Amsterdam. Het is niet anders dan anders op dit moment.

  1. Beukman

   Wat ik dan weer wél vervelend vind: de meeste afrekeningen worden uitgevoerd door profs, er vallen zelden onschuldige slachtoffers bij. Maar ik heb nu al 2x meegemaakt dat ik 1 à 2 uur moest wachten voor ik mijn huis weer in kon, omdat de politie de hele boel had afgezet.

 6. arie_jansz

  Bie ons in ut dorp is een paar jaar geled’n ook iemand de kop ingesloagen.

  Daarmee zijn we Amsterdam in moordstatistieken per hoofd van de bevolking al lichtjaren voor!

  Gisteren overigens nog in de Melkweg geweest, heerlijke stad!

  1. Beukman

   @Arie
   In de Melkweg! Heerlijke plek. Met de politie als overbuurman, voor dat aangename gevoel van veiligheid.
   In een dorp durf ik me inderdaad amper te vertonen. Statistieken liegen niet.

 7. Dennis_WSPK

  Tien jaar geleden waarschuwde de Amsterdamse politie al voor het verder criminaliseren van met name de Marokkaanse en Antilliaanse jeugd. De softe aanpak destijds van de jonge wanebee-gangster kwam uiteraard uit de hoek van de PvdA en D66.
  Nu zijn deze jonge straatboefjes van weleer uitgegroeid tot keiharde vuurwapengevaarlijke criminelen. Logisch, want de enige correctie die ze kregen was een aai over de bol, 20 uur steelleunen en een gratis cursus kickboksen.

  Zoals altijd dempt men de put pas weer als het kalf al verdronken is. Waarom niet één keer geluisterd naar de waaschuwingen van mensen die het kunnen weten ?

 8. zomaar

  jaaaaren terug , moest de wijkagent , het veld ruimen voor de buurtvader van islamitische afkomst .

  hiervoor zou de jeugd, echt respect hebben volgens onze regenten .

  hoeveel respect deze buurtvader afdwingt lezen wij met regelmaat , toch kosten van zo een buurtvader is tweemaal meer dan van een wijkagent .

  enzo graven onze lijders , een afgrond voor onze samenleving .

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.