Bert Koenders wast zijn handen in onschuld inzake radicale islam

Geen categoriefeb 01 2015, 9:00
Onze minister van buitenlandse zaken vindt het maar wát goed dat ánderen iets doen aan de dreiging van de radicale islam in Afrika. Maar de bewindsman doet zelf helemaal niets.
Zoals we op DDS in het verleden al meermaals geschreven hebben (1, 2, 3) is het heel goed dat Nederland meedoet met de internationale coalitie tegen ISIS. De radicale islam is een bedreiging, die we helaas militair moeten bevechten. Maar we moeten niet op onze lauweren rusten en denken dat we ons steentje wel weer hebben bijgedragen vanwege anderhalve F16 die af en toe wat bommenrondjes vliegt boven Irak. Een minstens zo groot gevaar voor onze vrede en veiligheid is het uit Nigeria afkomstige Boko Haram. Ze zijn de enige organisatie ter wereld die ISIS erkent als een legitieme staat, en spelen zelf ook voor kalifaatje in Nigeria en Kameroen. En hun gruwelijkheid doet bepaald niet onder voor die van hun zusterorganisatie in het Midden-Oosten.
Enter Bert Koenders. Onze MinBuZa, om het even kort en hip te zeggen. Die komt even verkondigen dat een actie tegen Boko Haram zijn goedkeuring wel kan wegdragen:

Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken vindt het een goede zaak dat er een Afrikaanse troepenmacht komt die de islamitische terreurbeweging Boko Haram gaat bestrijden. Deze radicale groepering zaait vooral in het noordoosten van Nigeria dood en verderf.

Als er niet wordt ingegrepen, zal dat gebied volgens Koenders alleen maar groeien en zullen ook andere landen te kampen krijgen met meer geweld. 'Het groeiende extremistische geweld van Boko Haram moet effectiever bestreden worden. Het is goed dat Afrikaanse landen daartoe initiatief nemen', stelde Koenders zaterdag in de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba.

Het is inderdaad heel goed dat Afrika troepen bij elkaar sprokkelt om tegen Boko Haram te vechten, maar dat doen ze al enkele jaren. Het heeft nog niet geleid in het toebrengen van territoriale verliezen aan de radicaal-islamitische organisatie. Sterker nog: ze worden ondanks de weerstand alleen maar groter en veroveren steeds meer gebied. Dus Bert: het is heel goed dat Afrika strijd blijft leveren tegen deze agressieve religekkies, maar wat ga je zelf doen?
Het is namelijk érg makkelijk om te zeggen dat een ander er goed aan doet dat hij zich inspant, maar Europa steekt voorlopig nog poot uit naar de christenen, atheïsten en gematigde moslims van Afrika. En dat is een grote fout. Want Boko Haram is nu misschien bezig met het bestrijden van mede-Afrikanen, maar het is duidelijk dat het uiteindelijke doel de vernietiging van het Westen is. "Boko Haram" betekent immers "Westers onderwijs is verboden." Het moge glashelder zijn waar de bommen vervolgens zullen vallen wanneer heel Nigeria onder scepter gebukt gaat.
Gelukkig kunnen we dan zeggen dat we in Nederland Bert Koenders hadden, die zo heldhaftig stond te vinden dat anderen goed werk leverde, maar zelf geen vinger uitstak.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten