Britse minister noemt het Kremlinbeestje bij zijn naam: “Poetin gedraagt zich als een tiran”

Zo is het maar net.

De Britse minister van Buitenlandse Zaken heeft het – net als onze vrienden uit Duitsland, overigens – helemaal gehad met de imperialistische ambities van Vladimir Poetin, de president van Rusland.

De Britse minister van Buitenlandse Zaken Philip Hammond zegt dat de Russische president Vladimir Poetin zich gedraagt als „een tiran uit het midden van de 20e eeuw” en waarschuwt dat hij „de prijs zal betalen voor wat hij in Oekraïne doet”.

Tegen de Britse zender Sky News zei Hammond dat Groot-Brittannië bestudeert of het het Oekraïense leger kan helpen bewapenen.

Niet alleen eist Hammond dat Poetin terugtrekt uit oost-Oekraïne, maar ook uit De Krim. Met andere woorden, de Britse overheid wil dat Poetin terug in zijn hok gaat.

Prima. Sterker nog: dat werd tijd. Te lang heeft Europa Poetin weg laten komen met zijn wangedrag. Natuurlijk zijn er sancties ingesteld die ietwat effectief lijken te zijn, maar dat is lang niet voldoende om de Russische beer echt angst aan te jagen. Om dat doel te bereiken moeten Europa en de Verenigde Staten hem duidelijk maken dat Oekraïne ten koste van alles zullen beschermen – ja, ook als dat oorlog oplevert.

Hammond:

“Deze man heeft troepen over een internationale grens gestuurd en bezet een ander land in de 21e eeuw alsof hij een tiran uit het midden van de 20e eeuw is. Zo gedragen we ons niet. Beschaafde naties gedragen zich niet zo in de 21e eeuw.”

Heel goed, druk erop zetten en zorgen dat Rusland begrijpt dat dit soort wangedrag nooit geaccepteerd wordt, zeker niet in Europa zelf.

Nu zullen er ongetwijfeld aanhangers van Poetin zijn in het Westen die dit niet zien zitten, maar als u het niet erg vindt heb ik onderhand 100 procent lak aan die vijfde Kremlin-colonne. Als je het zo geweldig vindt dat Poetin de kerk voor zijn eigen doeleinden gebruikt, nationalisme aanwakkert in Europa in de hoop dat daar chaos uitbreekt, homo’s en critici van zijn beleid onderdrukt, en journalisten doodt stel ik voor dat u lekker naar Rusland verhuist. Daar zijn ze ongetwijfeld blij met dat soort kritiekloze liefhebbers van een autocratisch systeem.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

38 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  De Britse regering, dat zijn toch die jongens die Al-Qaida c.s. op de troon hebben gezet in Libië wat ondermeer leidde tot moordpartijen in Mali en het uitroeien en verdrijven van de zwarte bevolking ?
  Dat is toch die club Grote Denkers die Libië hebben veranderd in een desolate woestenij waar radicale islamisten een field dat hebben ?

 2. Two Ravens Black Kettle

  David Cameron, die diep door het stof kroop voor de Saoedische koppensnellers.
  Deze dwaze fruitcake heeft bloed aan zijn handen. David ‘ik wil de islamisten in Syrië bewapenen zodat de laatste christenen uitgeroeid kunnen worden’ Cameron de zijn clique zou het passen wanneer ze eens een tijdje hun snavels zouden houden. Schaamte zou hen beter passen.
  De hypocrisie van de Engelse regering klots in dikke droppen van het beeldscherm af.

  Misschien zouden we ze allemaal, samen met de oorlogshitsers van de EUSSR in Libië of O-Oekraine moeten droppen
  Doen ze ook nog iets nuttigs.

 3. Lieftinck

  Straks hebben we inderdaad ook in Afrika een Kalifaat, met dank aan de Britten. Libië glijdt steeds meer af richting een kalifaat.

  Overigens kan ik mij de frustraties van de politieke leiders wel voorstellen. Normaal gesproken wordt een beetje oorlogstaal vertaald in propaganda door de staatszenders en de MSM, het publiek volgt dan. Maar het publiek leest tegenwoordig internet en loopt helemaal niet warm voor een eventuele oorlog. Hoe groot de chocoladeletters over de demonisering van Putin ook moge wezen.

  Overigens wens ik de mensen in de Krim alle sterkte toe. Ze zijn eindelijk herenigd en nu dreigen ze met geweld uit elkaar gespeeld te worden.

 4. aquarius

  Zo die Michael is weer goed bezig zeg . Hij durft .
  Zou hij dat ook over Erdogan , Obama of zelfs Rutte durven te schrijven ?
  Doe dat nu eens Michael . Liefst in een turks krantje !

 5. W.H.J. Reiss

  Engeland (GB) was ook goed bezig in Irak. Saddam moest weg wegens ‘weapons of mass destruction’ ! Nederland droeg ook zijn steentje bij. In Irak begon de ‘lente’. De democratie, die was er zo mooi. De opvolgende burgeroorlog, elke maand minimaal 1.000 doden. En toen werd het nog heter. Het werd zomer. Engeland en de VS vonden Assad toch niet meer van deze tijd. ISIS werd geboren, de Heiland streek neer en zij die het niet wilden geloven bogen hun hoofden en deze vielen ter aarde neer ! Het goede werk is volbracht door de EU en de VS !!
  En het barbaarse Rusland. Nergens hebben zij hier part nog deel aan ! “Shame on You”!!!

  1. Thatcherite

   Weet dat Engeland geen soevereine staat is dat haar eigen nationaal en internationaal beleid kan bepalen.
   Het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland (kortweg: Brittannië) wel…

   Vreemd dat zoveel ‘hoogopgeleiden’ dit niet weten…

 6. Henk

  En nu? Oprukken naar Moskou dan maar. Hebben Hitler en Napoleon ook geprobeerd en dat is ze slecht bekomen.

 7. -Harry

  Als je nou in je eigen land nog nauwelijks de moslims en de zwarte broertjes de baas bent , wat zou je dan anderen de maat nemen ?

  En dan kan je vinden dat Putin zich als een tiran gedraagt ,met de huidige bevolkingssamenstelling denk ik dat het nog de enige optie is om nog een béétje controle te houden .

  Rusland was lang de grote vijand , maar het is door de dwaasheid van die stomme Amerikanen onder leiding van Obonobo en die verdomde Eu ingehaald . Onze grootste vijanden zijn nu de EU en de USA .
  Putin wil geen oorlog ! Alleen veiligheid om zijn land heen , geef hem eens ongelijk ?

  Als wij objectief mogen kiezen , dan zou ik meer vertrouwen in Putin hebben dan in die hele andere bende bij elkaar !

  En vergeet niet , wij waren verwend met een softe politiemacht , die alleen maar geld van ons verlangde , maar in de meeste andere landen was het tuig veel groter tuig dan het onze .
  Daar was het politie- en overheidsoptreden op afgestemd .

  Zal dat ook niet gaan veranderen ?

  1. arie_jansz

   Is Obama als sinds de val van de muur President?

   Tsjonge…wat vliegt de tijd toch.

 8. W.H.J. Reiss

  Rutte liegt niet ! MH17 en dan de onderste steen.
  Bush jr. liegt niet ! weapons of mass destruction.
  Bombama liegt niet ! Change.
  Merkel liegt niet ! Pegida ist Bósartig.
  van Baalen liegt niet ! Hij is geen ophitser.
  Verhofstad liegt niet ! Hij stond naast van Baalen.
  Putin liegt niet ! Hij komt op voor Russen.
  .
  Vul de rij maar verder aan !

  1. arie_jansz

   Het eerste wat mij dan te binnen schiet is dat jij volkomen gestoord bent.

   Smerige landverrader, communistenvriendje!

   1. Lieftinck

    Natuurlijk is Putin niet een democratische leider. Maar denk je nu echt dat een groot land als Rusland, bomvol met potentiële terroristen, Islamieten op zijn softies geleid kan worden?
    Ik moet er ook niet aan denken dat Putin de president van Nederland zou zijn, maar laat ik het zo zeggen. Natuurlijk is Putin geen geweldige Russische leider, alleen ik ken geen betere.

    Daarbij heeft hij inderdaad nooit meegedaan met die oorlogjes van het westen die de zaak alleen maar erger gemaakt hebben in o.a. het Midden Oosten

    En ook Gorbatsjov, wiens mening ik hoog heb zitten, ziet het westen als de grote boosdoener in het huidige Oekraïne conflict met hun meglanomane expansiedrift wat nergens voor nodig is. Laat Rusland gewoon in zijn waarde! Ik hoef Oekraïne niet als EU- of NAVO lid. Dat zijn de spelletjes van de MC cains van deze wereld. Oorlogshitsers dus.

    Als Rusland dan daadwerkelijk gekke dingen gaat doen, zoals de Batlische staten aanvallen, dan is het moment om met de vuist op tafel te slaan, en ga ik mee met de alarmisten.

    Ik denk eerder dat Rusland een bondgenootschap is in de komende conflicten met de Islam.

    1. J. C. Th. Kohler

     Lieftinck:

     “Ik moet er ook niet aan denken dat Putin de president van Nederland zou zijn…”

     Nee, dan hebben wij het met Rutte toch maar goed getroffen. Die denkt echt dat een land als Nederland, bomvol met potentiële terroristen, islamieten op zijn softies geleid kan worden.

     Kunnen we Putin geen contract voor één jaar aanbieden? Wedden dat er een hoop puin geruimd is tegen dat het jaar om is?

     j.c.th.kohler@online.nl

   2. CJD

    Hier spreekt een echte communist. Als jij denkt dat Poetins Rusland communistisch is, hoe gestoord en achterlijk ben je dan wel niet? Communisten of beter gezegd linkse activisten zien er niks in als twee onderdrukkende imperialistische machtsblokken tegenover elkaar op worden gezet want uiteindelijk zullen de gewone mensen de dupe zijn van zo’n crisis. Smerige kapitalistenslaaf

   3. Bes Tolen

    arie jansz. Is het u niet bekend, dat er nogal wat van de (rijkste) (oud-)communisten niets van Poetin moeten hebben? Daar doet m.i. het Westen (in elk geval Amerika en Engeland) haar voordeel mee.
    Niet ongebruikelijk was dat de grote fraudeurs uit ons land vroeger een warm onthaal in de VS vonden.

 9. Anna

  Waarom maken die EU, NAVO en VS leiders zich zo druk om een totaal corrupt, failliet land met een leger van de neo nazi’s van Rechte Sektor en Svoboda en een regering die heel zijn eigen bevolking in Oost-Oekraïne aan het uitmoorden is ??? Een land dat niet in de NAVO en niet bij de EU hoort?

 10. Anna

  Eindelijk iemand die niet op de knieën gaat voor de onderdrukkende, oorlogzuchtige Engelsen en Amerikanen. Hou vol Poetin.

 11. CJD

  Als het tot oorlog komt zullen de westerse dictators zonder twijfel onze jongeren massaal en smerig gebruiken als kanonnenvoer zoals dat ook in 1914 het geval was. Naar mijn steun kunnen ze fluiten en zo te zien genoeg verstandige mensen op deze site die mijn mening delen hierover. Overigens,als je oorlog aanmoedigd hoe gestoord ben je dan eigenlijk?

  1. Lieftinck

   Ik kan mij een paar koppen herinneren van de Telegraaf. Is dat gestoord? Vreemd genoeg had dit weinig effect op de publieke opinie. Zal wel iets met internet te maken hebben. De staatszenders zullen er aan moeten wennen dat de burger niet meer zomaar zich iets op de mouw laat spelden.

 12. CJD

  Juist en dat bedoel ik ook. Het is enigszins hoopvol om hier te zien dat er mensen zijn die WEL voor zichzelf na kunnen denken. Toch zullen de ‘leiders’ banken en media nu meer dan ooit mensen voor de gek te proberen te houden. Daarom is burgelijke ongehoorzaamheid nu belangrijker dan ooit

 13. Bes Tolen

  Engeland. Willem de Veroveraar in 1066. Agressieve kliek van geromaniseerde Normandiërs tot op de dag van vandaag. Hoogtepunt in het tijdperk van het kolonialisme. Verbonden in samenwerking met Amerika. Merkwaardig genoeg nog altijd met Rome, bijvoorbeeld in de negentiende eeuw initiatiefnemer voor politieke heersersgroep, de Klio’s (stammen af van ex slaven in Amerika en een stad als Liverpool) in West-Afrika. De Engelse bevolking is van hoog tot laag en van laag tot hoog massaal gebruikt voor de militaire opbouw van het Britse wereldrijk waarbij een mensenleven niet in tel was.

 14. Philippine

  Bij het artikeltje “emotionele Porosjenko” heeft toetsteen op 7 februari 2015 om 23:07 de volgende link geplaatst:

  http://www.atimes.com/atimes/Central_Asia/CEN-02-280115.html

  Naar mijn mening laat dit bericht precies zien wie de
  ECHTE TIRANNEN zijn.
  Ik persoonlijk zie dit als verplicht leesvoer.
  Nogmaals bedankt toetssteen.

  1. Anna

   Philippine. Onze pers is werkelijk zo verschrikkelijk door de NAVO en VS geïndoctrineerd dat ze als de dood zijn om over de feiten te schrijven. Als het over de Amerikanen gaat worden columnisten, journalisten, de hele pers hysterisch.
   Goed stuk over Asia.

 15. Philippine

  En wat doet Europa als Iran de Straat van Hormuz en Bab-el-Mandeb afsluiten? Op dit moment is Yemen door Iran onder de voet gelopen.
  Waarom hoor ik hier niets over.

 16. Lieftinck

  De Engelsen staan gewoon aan de zijlijn, worden genegeerd door Frankrijk en Duitsland omdat ze niet EU-fiel genoeg zijn.

  De Engelsen willen toch hun zegje doen over de Oekraïne, maar laten zich op deze manier wel kennen.

  Engeland heeft geen klap meer te vertellen in de Europese politiek, maar dat is toch niet iets om je druk te maken en dat hoef je toch zeker niet te compenseren door populistisch geschreeuw?

  1. Thatcherite

   Sterker nog, Engeland heeft ook geen klap te vertellen in Brittannië. Laat staan internationaal. Schotland, Wales en Noord-Ierland hebben een eigen, lokaal parlement, Engeland niet.

   Internationaal gelden deze landen doorgaans als één staat: het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland (kortweg Brittannië).

 17. brabantman

  Zou het niet eens tijd worden om deze oorlogshitster en volksmenner Mvd G als columnist van deze site te verwijderen. Deze meneer is een schande voor deze site.
  Wellicht beter als niemand meer op hem reageert. Deze man verkneutert zich er al op bij het schrijven van zijn ‘stukkie’. Dat mensen zich gaan opwinden. Negeren aub,
  Te dom om mee in discussie te gaan.

  1. Jacobus

   De neiging van veel reageerders op dit blog om andersdenkenden de mond te willen snoeren is verontrustend maar het is ronduit bizar als je de hoofdredacteur van het blog wilt verbannen. Zoek dan een blog waarvan de opinies naadloos samenvallen met jouw wereldbeeld.

   1. CJD

    Jacobus, jij hebt het heel vaak over al die enge nationalistische PVVers op deze site maar net zo gevaarlijk als niet gevaarlijker zijn de havikken zoals de hoofdredacteur die oorlog aan zitten te moedigen

  2. Anna

   brabantman. Een columnist is er om de reageerders te prikkelen. Allemaal dezelfde richting opkijken zal niet veel discussie geven.

  3. JanvanEechoud

   idioot.

 18. Ni28

  Het Westen heeft zich altijd afzijdig gehouden wat Oost Europa betreft. Misschien was de WO2 zelfs te voorkomen. Toen het mis ging na de Perestrojka had het Westen gelijk de harde lijn moeten doorzetten en niet gaan Putin paaien als eventuele vriend. Rusland is geen vredelievende natie zeker sinds 1917 en heeft harde hand nodig.

  1. Anna

   Ni28 Schrijf er dan ook bij waarom volgens u Rusland (Poetin) “geen vredelievende natie” is? Wie heeft al in de 21ste eeuw 7 landen geheel of gedeeltelijk vernietigd? Wie heel alle oude sovjet gebieden geannexeerd? Wie heeft de hele wereld vol staan met oorlogstuig. Wie is de grootste wapenexporteur van de wereld? Wie heeft er meer dan 40 miljard dollar uitgegeven om Oekraïne te destabiliseren en te ondermijnen? Wie wil er een muur plaatsen op de grens met Rusland voorzien van elektronische alarmen loopgraven en mijnenvelden? Wie wil alles op alles zetten om een oorlog met EU en de Russen uit te lokken?
   Amerikanen zijn economische barbaren.

 19. Joseph L

  En daar gaat Michael weer, keihard uit de bocht. Man, wat is er met je aan de hand? Of komt je ware aard nu boven?

 20. kees rudolf

  Verplicht leesvoer, zegt Philippine hierboven ergens. Linkjes van hier, linkjes van daar. Toetssteen komt ook met aanbevelingen: Ron Paul, Craig Roberts. Die weten het pas goed, dat zijn nog eens bronnen, die zouden we moeten lezen, zulke verstandige mensen. Onze pers geïndoctrineerd door de NATO en de VS. Tja.

 21. Bes Tolen

  Het hele veiligheidsprobleem van het westen is dat het politieke bedrog diep is ingesleten. Al eeuwen. Het stamt in oorsprong af van de Romeinen en de door hen overwonnen Carthagers waarvan er onder toezicht van de Romeinen blijvende verzinsels nog altijd in onze tijd volop geloofd worden.

 22. Thatcherite

  Is het niet zo dat de EU is begonnen met een staatsgreep in Oekraine aan te wakkeren? De Oekraieners lidmaatschap voorspiegelen? Volgens mij is het de EU die bezig is met ‘expansiebeleid’. Dat Hammond en Brittannie hierin meegaan vind ik erg jammer.
  Je kan het vergelijken met de situatie in Noord-Ierland in de jaren ”20. De Ieren wilden onafhankelijkheid van Brittannie, prima… hebben ze gekregen. Maar respecteer dan wel dat de meerderheid in Noord-Ierland graag bij Brittannie wil blijven horen.
  Zelfde geldt in mijn ogen voor de Krim en Rusland.
  Hoewel Putin alles behalve ideaal is, een dictator allicht, begrijp ik zijn houding jegens de EU wel…

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.