Britse minister noemt het Kremlinbeestje bij zijn naam: "Poetin gedraagt zich als een tiran"

Geen categoriefeb 08 2015, 19:00
Zo is het maar net.
De Britse minister van Buitenlandse Zaken heeft het - net als onze vrienden uit Duitsland, overigens - helemaal gehad met de imperialistische ambities van Vladimir Poetin, de president van Rusland.
De Britse minister van Buitenlandse Zaken Philip Hammond zegt dat de Russische president Vladimir Poetin zich gedraagt als „een tiran uit het midden van de 20e eeuw” en waarschuwt dat hij „de prijs zal betalen voor wat hij in Oekraïne doet”.
Tegen de Britse zender Sky News zei Hammond dat Groot-Brittannië bestudeert of het het Oekraïense leger kan helpen bewapenen.
Niet alleen eist Hammond dat Poetin terugtrekt uit oost-Oekraïne, maar ook uit De Krim. Met andere woorden, de Britse overheid wil dat Poetin terug in zijn hok gaat.
Prima. Sterker nog: dat werd tijd. Te lang heeft Europa Poetin weg laten komen met zijn wangedrag. Natuurlijk zijn er sancties ingesteld die ietwat effectief lijken te zijn, maar dat is lang niet voldoende om de Russische beer echt angst aan te jagen. Om dat doel te bereiken moeten Europa en de Verenigde Staten hem duidelijk maken dat Oekraïne ten koste van alles zullen beschermen - ja, ook als dat oorlog oplevert.
Hammond:
"Deze man heeft troepen over een internationale grens gestuurd en bezet een ander land in de 21e eeuw alsof hij een tiran uit het midden van de 20e eeuw is. Zo gedragen we ons niet. Beschaafde naties gedragen zich niet zo in de 21e eeuw.”
Heel goed, druk erop zetten en zorgen dat Rusland begrijpt dat dit soort wangedrag nooit geaccepteerd wordt, zeker niet in Europa zelf.
Nu zullen er ongetwijfeld aanhangers van Poetin zijn in het Westen die dit niet zien zitten, maar als u het niet erg vindt heb ik onderhand 100 procent lak aan die vijfde Kremlin-colonne. Als je het zo geweldig vindt dat Poetin de kerk voor zijn eigen doeleinden gebruikt, nationalisme aanwakkert in Europa in de hoop dat daar chaos uitbreekt, homo's en critici van zijn beleid onderdrukt, en journalisten doodt stel ik voor dat u lekker naar Rusland verhuist. Daar zijn ze ongetwijfeld blij met dat soort kritiekloze liefhebbers van een autocratisch systeem.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten