Duitsland maakt zich klaar voor oorlog met Rusland

Geen categoriefeb 08 2015, 14:30
Een enquête in de Duitse krant legt een onthutsende waarheid bloot: maar liefst de helft van alle Duitsers ziet de huidige patstelling tussen het Vrije Westen en het onvrije Rusland uitlopen op een gewapend treffen.
Voor wie het Duits een beetje machtig is publiceerde het Duitse nieuwsmedium Bild een deprimerend bericht vandaag:
Fast die Hälfte der Bundesbürger (49 Prozent) glaubt, dass der Konflikt zu einer militärischen Auseinandersetzung zwischen Russland und der Nato führen wird.
Das ergab eine Emnid-Umfrage im Auftrag von BILD am SONNTAG. Allerdings glauben mit 46 Prozent fast genau so viele, dass dies nicht der Fall ist.
Voor de niet-germanisten onder ons: uit een afgenomen enquête blijkt dat 49% van alle Duitsers denkt dat het tot een handgemeen komt tussen de NAVO en Rusland. 46% denkt van niet.
Tja. Niemand ziet natuurlijk te wachten op een oorlog, maar we kunnen het helaas nooit helemaal uitsluiten. Ik kan een dergelijke peiling dan ook niet als oorlogshitsen zien, want Europa en Amerikanen zouden niet degene zijn die de oorlog begint. Integendeel: als de eerste NAVO-tank het slagveld oprijdt kan de chauffeur reeds een verwoest landschap aanschouwen: het is er inmiddels al oorlog, en Rusland is al maandenlang volop bezig burgers te doden en hele steden te vernietigen. Het enige wat het Westen dan komt doen, is dat stoppen.
Na jarenlang inflammatoir taalgebruik van Rusland is de maat een keertje vol. Uiteraard hoop ik dat Rusland als bij donderslag aan heldere hemel toch het goede pad zal kiezen, maar een gewapend treffen moet - alleen al vanwege pressieredenen - nooit worden uitgesloten.
En ik kan de Duitsers hun sentiment ook zeker niet kwalijk nemen. Ze krijgen momenteel bakken met stront over zich heen van Griekenland, dat zich als een ondankbaar kind opstelt en beweert dat het "onderdrukt" en "gekoloniseerd" wordt door onze oosterburen. Fragrante nonsens, uiteraard, maar omwille van de lieve vrede en slikt Duitsland het gewoon.
Dat slikken kan niet veel langer meer duren. Het is tijd dat het Vrije Westen zich roert. Dit keer niet tegen Duitsland, maar mét Duitsland. Het Russische leger moet terug naar de kazernes in Moskou, en ophouden met het bedreigen van de territoriale integriteit van NAVO-bondgenoten. Want besef wel: als het Westen nu geen vuist maakt, dan ligt Poetin volgend jaar in de Baltische Staten en over twee á drie jaar in Polen. Deze plaag moet de kop worden ingedrukt voordat het te laat is. Breng dat dreigement dus maar eens duidelijk over aan het Kremlin: wegwezen uit de Oekraïne, of klop krijgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten