Duitsland maakt zich klaar voor oorlog met Rusland

Een enquête in de Duitse krant legt een onthutsende waarheid bloot: maar liefst de helft van alle Duitsers ziet de huidige patstelling tussen het Vrije Westen en het onvrije Rusland uitlopen op een gewapend treffen.

Voor wie het Duits een beetje machtig is publiceerde het Duitse nieuwsmedium Bild een deprimerend bericht vandaag:

Fast die Hälfte der Bundesbürger (49 Prozent) glaubt, dass der Konflikt zu einer militärischen Auseinandersetzung zwischen Russland und der Nato führen wird.

Das ergab eine Emnid-Umfrage im Auftrag von BILD am SONNTAG. Allerdings glauben mit 46 Prozent fast genau so viele, dass dies nicht der Fall ist.

Voor de niet-germanisten onder ons: uit een afgenomen enquête blijkt dat 49% van alle Duitsers denkt dat het tot een handgemeen komt tussen de NAVO en Rusland. 46% denkt van niet.

Tja. Niemand ziet natuurlijk te wachten op een oorlog, maar we kunnen het helaas nooit helemaal uitsluiten. Ik kan een dergelijke peiling dan ook niet als oorlogshitsen zien, want Europa en Amerikanen zouden niet degene zijn die de oorlog begint. Integendeel: als de eerste NAVO-tank het slagveld oprijdt kan de chauffeur reeds een verwoest landschap aanschouwen: het is er inmiddels al oorlog, en Rusland is al maandenlang volop bezig burgers te doden en hele steden te vernietigen. Het enige wat het Westen dan komt doen, is dat stoppen.

Na jarenlang inflammatoir taalgebruik van Rusland is de maat een keertje vol. Uiteraard hoop ik dat Rusland als bij donderslag aan heldere hemel toch het goede pad zal kiezen, maar een gewapend treffen moet – alleen al vanwege pressieredenen – nooit worden uitgesloten.

En ik kan de Duitsers hun sentiment ook zeker niet kwalijk nemen. Ze krijgen momenteel bakken met stront over zich heen van Griekenland, dat zich als een ondankbaar kind opstelt en beweert dat het “onderdrukt” en “gekoloniseerd” wordt door onze oosterburen. Fragrante nonsens, uiteraard, maar omwille van de lieve vrede en slikt Duitsland het gewoon.

Dat slikken kan niet veel langer meer duren. Het is tijd dat het Vrije Westen zich roert. Dit keer niet tegen Duitsland, maar mét Duitsland. Het Russische leger moet terug naar de kazernes in Moskou, en ophouden met het bedreigen van de territoriale integriteit van NAVO-bondgenoten. Want besef wel: als het Westen nu geen vuist maakt, dan ligt Poetin volgend jaar in de Baltische Staten en over twee á drie jaar in Polen. Deze plaag moet de kop worden ingedrukt voordat het te laat is. Breng dat dreigement dus maar eens duidelijk over aan het Kremlin: wegwezen uit de Oekraïne, of klop krijgen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

35 reacties

 1. halo1

  Nee.. niet doen…in 1939 had men ook oorlog kunnen voorkomen door Hitler dan maar Danzig + die autobaan te geven…dat had zo veel ellende bespaard..je kan het risico niet nemen…alles is beter dan oorlog!.

 2. Chef-70

  Vrije westen. Betaal maar eens een keer je belasting niet dan zullen we eens zien hoe vrij het westen is.

  1. Alla Snackbar

   Haha dat is een goeie chef en helaas waar.

 3. C.oitus

  Haha, Tim denk jij werkelijk dat Rusland klop krijgt, ga jij je lekker eens verdiepen in de geschiedenis.

 4. bifbof

  jaja , Een grote bek en geen legers , dat heeft die fantastische EU bereikt

  1. Jacobus

   Dat is precies de reden waarom de totstandkoming van een een Europees leger nu onvermijdelijk is.
   In de vorming van de Europese federale staat is er sprake van een interessante wetmatigheid: de oplossing voor elk probleem wordt gevonden in verdere Europese integratie. De problemen van Oekraïne leiden dus tot versteviging van de EU als militair machtblok.

   1. nogmaals

    De EU wordt door niemand aangevallen als de EU zich een beetje normaal gedraagt; dus stoppen met door USA opgedrongen expansiepolitiek zoals in Ukraïne.
    De enige reden dat de Brusselse dictators een eigen leger willen, is (los van het feit dat er dan weer een aantal leuke baantjes zijn te vergeven!) de angst van elke dictatuur dat het eigen volk het straks niet langer pikt, en dan moet elke vorm van oppositie de kop worden ingedrukt

 5. Jacobus

  Ik betwijfel of Bild een goede bron is voor dit soort verstrekkende stellingen.

 6. Willie.F

  Die Duitsers zitten nog steeds met een Barbarossa complex.

 7. zonnebloem

  Het lijkt mij handig, Tim, als je eerst gaat volgen wat er in de wereld gebeurt voordat je dit soort commentaar gaat geven! Alereerst de belofte van USA aan Gorbatchov dat NATO haar invloed niet naar het Oosten zou uitbreiden ( dat was ruim voor Estland, Letland, litouwen, enz. enz. werden tiegelaten) en de recente uitspraak (NB!) van Obama (yes we can!) dat USA de hand heeft gehad in het omver werpen van de vorige, democratisch gekozen regering van Oekraine. Kon als je je huiswerk hebt gedaan nog maar eens terug!

  1. noordling

   Je vraagt je wel af
   Kosovo Servie referendum onafhankelijk
   Krim Referendum voor onafhankelijkheid
   Maar nee deel van Oekraine souvereine staat.
   Servie is dat mischien niet?
   Turkey bezet de helft van een souvereine staat(Cypres) sanctioner ? Ben je Gek
   Dubbel moraal om van te kotsen,wat voor de een geld ,zou ook moeten gelden,voor de andere en anders moet je gewoon je mond houden.

 8. BeerHuet

  De EU diplomaten hebben met onderhandelingen nog nooit iets tastbaars bereikt. Het motto is altijd ‘pappen en nathouden’ geweest tot dat de Amerikanen (ook) in Europa in actie kwamen. De interessesfeer van de VS is lang geleden naar Azië verlegd. De EU staten worden al tientallen jaren gemaand hun eigen broek op te houden. In plaats daarvan hebben zij hun defensie uitgaven juist alsmaar verlaagd. Alle dreigementen van Europa aan het adres van Rusland is daarom holle retoriek en Poetin weet dat natuurlijk ook allang. Zolang de VS geen reden ziet om in te grijpen, kan Poetin rustig zijn gang gaan.
  Omdat Europa geen middelen meer heeft om een traditionele oorlog te voeren, zal die er ook niet komen. We worden hooguit onder de voet gelopen en hebben dat te accepteren. Lang leve onze politici en diplomaten in de EU en NAVO in Brussel.

  1. Eminem2

   BeerHuet schreef:

   “Zolang de VS geen reden ziet om in te grijpen, kan Poetin rustig zijn gang gaan.”

   Als Poetin echt zijn gang zou gaan, dan was de hele Oekraïne al tijden geleden helemaal heroverd door Rusland. Het feit dat de Oekraïners zelfs die paar Russisch-georiënteerde provincies al die tijd niet onder controle heeft weten te krijgen zonder wezenlijke militaire steun van de Russen doet het ergste vrezen voor de Oekraïense militaire capaciteiten. Het is meer een vraag hoe snel de Russen de hele zaak onder de voet zouden kunnen lopen in plaats van óf ze het zou lukken. Daar zouden Engelse bookmakers waarschijnlijk wat hele interessante weddenschappen over af gaan sluiten…

 9. nogmaals

  Ons zondagsschrijvertje pakt weer eens een onderwerp op dat hem kennelijk zeer bezighoudt, maar waar hij (gelukkig maar, gelet op zijn oorlogshitsende teksten) geen verstand van heeft. Hij sleept er Griekenland ook nog even bij. De problemen met Griekenland zijn echter wel ontstaan door kwaadaardige politici en ongekozen opperhoofden van de EU, dezelfde EU met dezelfde soort lieden die ook (samen met USA) verantwoordelijk zijn voor de ellende in de Oekraine. Mogelijk dat ooit nog blijkt dat ze ook het bloed van honderden vliegrampslachtoffers aan hun handen hebben. Oh nee, wacht even, onze Tim heeft al maanden geleden ontdekt dat Poetin het heeft gedaan, alleen wacht iedereen hier nog steeds op de bewijzen van Tim’s keiharde beweringen.
  En over die eerste Navo-tank die het slagveld oprijdt: Die is bemand door soldaten die helaas kort daarna dood of invalide zullen zijn. Heeft hitserigeTim zich al aangemeld bij de cavalerie om in die eerste tank te mogen zitten

 10. Ni28

  Jammer van de laatste meteoriet inval in Rusland. Wrong time, wrong place.

  1. nogmaals

   Je bedoelt zeker dat die op een vergaderdag van het EUparlement op Brussel had moeten vallen?
   Op zich wel een prettig idee, maar te zielig voor al die gewone, werkende burgers die daar ook wonen

   1. noordling

    Inderdaad ik walg onderhand van die stad,omdat daar een club zit die ik graag zie verdwijnen.
    Wat met ,of ze de baltische staten even gaan informeren,dat ook de rus die er al generaties woont Est of Litouwer is en dezelfde rechten heeft .?Maar nee dat zijn 2e rangs burgers met een paspoort waar in staat vreemdeling . Kunnen ook geen staatsburger worden voor dat ze estonian kunnen spreken in taal en schrift. Alsof ze out of space komen.

 11. zomaar

  wat is er toch aan de hand , met die Nationaal Socialisten , die van Europa een groot maakbare samenleving willen maken .

  als een deel van de mensen in de Oekraïne, zich niet willen aansluiten, bij de Internationale Sociale dictatoren , laat hen die keuzen vrijheid .

  dat deel van de bevolking vindt het prettiger om onder , die andere dictator te leven , ieder zijn meug .

  1. zomaar

   sorry moet zijn Internationale Socialisten , zie hoe klein het verschil is .

 12. Lieftinck

  De EU ziet dat conflict als een middel om weer geloofwaardig te worden bij het grote publiek. En dat terwijl het niet Rusland was die oorlog voerde tegen Irak, Libië , Yougoslavië en andere imperialistisch wapengekletter die averechts gewerkt heeft en alleen bedoeld was om de belangen van Amerika te beschermen. Vergeleken met Amerika is Putin een oase van vrede.
  Met andere woorden, de EU interesseert zich geen bal voor Oekraïne, maar ziet dat zijn dictatoriale rijk in gevaar is, en dan is er één middel die altijd werkt. Oorlog. Vandaar ook dat die rat met dat spleetje tussen zijn tanden zo intens blij was op dat plein in de Oekraine.

 13. aquarius

  Ja als ik de “artikelen” van Tim lees begin ik steeds harder te lachen .
  Vlgs mij zit die jongen op een héél donker kamertje alleen maar te tikken en heeft hij verder geen enkel contact meer met de buitenwereld .
  Wordt zeker betaald per letter ?

 14. nogmaals

  Zojuist nog even Tim’s bron-artikel in Bild gelezen.
  TIm blijkt nog hitseriger dan we al wisten.
  De titel van Bild is “De helft van de Duitsers is bang voor oorlog met Rusland”.
  Tim heeft dit omgebouwd naar ” Duitsland maakt zich klaar voor oorlog met Rusland”. Hoe ver kun je zinken?

  1. Wachteres

   En dan moeten we ook nog bedenken dat de Duitsers, net als wij allemaal, onvolledig, onjuist, of helemaal niet worden geïnformeerd door de linkse MSM.

 15. Eminem2

  Voorspelling: zodra een oorlog tussen het Westen en Rusland serieus aan de horizon zou verschijnen, dan verklaren een heel stel Oost-Europese landen zich snel neutraal en zeggen daarbij desnoods hun Navo-lidmaatschap op. Ik zie Finland, Polen, maar ook bijvoorbeeld Roemenië en Bulgarije zich namelijk echt niet tegen de Russen verzetten. En zelfs de Baltische staten kiezen waarschijnlijk nog liever eieren voor hun geld dan nog een keer door de grote Russische beer om ver gewalst te moeten worden.

  Denk hierbij ook aan de bekende uitspraak van Bolkestein inzake de toetreding van Polen: “Niet doen. Wie wil er immers sterven voor Danzig?”. Nou, zeg het maar, iedereen: wie is daartoe bereid?

 16. henk vintage

  Mede mogelijk gemaakt door van Baalen en Verhofstadt.

 17. V.K.

  -Misschien is het een idee dat Duitsland tanks van Griekenland kan leasen, je moet mekaar tenslotte wel helpen.

 18. Taljaard

  Ach kijk toch eens.
  Meneer Engelbart wil de slag bij Kursk nog een keertje overdoen. Nu zal het zo zijn, zoals ook @Zomaar hierboven terecht schrijft, dat de moguls van de EUSSR ons maar al te graag een oorlog in willen rommelen, opdat zij dan ”geloofwaardig” zullen worden.
  Want zo grenzeloos arrogant, totaal los gezongen van de realiteit en behept met het ethische besef van een piranha zijn ze vast wel.
  Zo’n absoluut gewetenloze Jezuitische psychopaat als Verhofstadt moet tot alles in staat worden geacht en zou in vroeger tijden met zijn nek op het hakblok terecht komen. Acht dit op termijn zelfs nu nog niet uitgesloten.
  (Een mens mag hopen.)
  Maar, wanneer men, zoals Bolkenstijn ook reeds aanhaalde, in West Europa nog steeds niet bereid zal zijn om te sterven voor Danzig, dan zal men nog minder geneigd zijn om te sterven voor de Donbass.
  “Een regering, die tegen de wil van het volk ten oorlog trekt, tekent haar doodsvonnis.” (Von Clausewitz)

 19. carthago

  Sturm in einen glas wasser.,tim.Wo ist die bahnhof?

 20. W.H.J. Reiss

  Als er oorlog komt dan kan iedereen die ik niet moet het beste uit mijn buurt blijven. En Nederland, moslimland, daar zal ik geen vinger voor uitsteken.
  Zondag weer carnaval. Dan doe ik net als vorig jaar mijn Russische overjas met bijbehorende muts aan. Dan zie je ze overal angstig kijken. De angsthazen !

 21. CJD

  Dit riekt duidelijk naar wishful thinking van de auteur

 22. CarloBuccheri

  wat een onzin verhaal.Ik kan me best voorstellen,dat mensen bang zijn,maar angst is de basis voor drogredeneringen.

  We doen net alsof het westen de oekraine steunt,maar het is allemaal een gespeeld hypocriet zooitje.

  Rusland kan oorlogvoeren want zij hebben de financiele middelen daartoe.Wie betaald Rusland om oorlog te voeren? Europa,45% van de inkomsten van Rusland worden bepaald door het Westen dus de wederzijdse afhankelijkheid is zeer groot.

  Dat landen botsen,vanwege tegenstrijdige belangen en interesses mag duidelijk zijn.Poetin is een straatvechter die andere normen en waarden heeft dan het Westen.Voor hem is invloed uitoefenen door intimidatie en dreiging een normale zaak.Hij is immers een straatvechter die op deze manier zijn tegenstanders wil vermozelen.

  Dat hij tevens zijn intellect gebruikt om te manipuleren,te misleiden is ook bekend.Dat mensen daarvoor vallen is ook bekend.

  Rusland heeft Europa nodig als ook Europa Rusland nodig heeft vanwege de economische wederzijdse afhankelijkheid.

  Dat het grote kind Poetin even niet luistert naar zijn vader en kattekwaad uithaalt tegen het zere been van de Vader is een feit.

  Maar ook het kind moet zijn grenzen kennen.Het is een goede zaak dat die grenzen ook gesteld worden,en daar moeten we ook niet bang voor zijn.

  Het is niet de bedoeling dat kinderen andere mensen lastig vallen,en elk kind moet even op zijn grenzen worden gewezen.

  Salut

 23. Bommelstein

  Afgezien van het feit dat de Bild Zeitung nu niet bepaald bekend staat voor haar betrouwbare berichtgeving, Bild sprach mit den Toten, is een bekend gezegde bij onze Oosterburen, is er een wezenlijk verschil tussen meinen en glauben. Het doet weinig af aan de strekking van dit bericht maar toch…..

 24. Wilhelmson

  Het zijn de Fransen verdomme die de boel verzieken. Die hebben de euro door ons strot geduwd en de grieken en andere club med landen erbij gesleurd. Ook spelen de fransen dubbelspel met de Russen. Stokebranden zijn het die uit zijn op macht die ze al lang verloren hebben. Ook zij stookten gretig tot WO1 en WO2 , Suez ,Vietnam enz. enz. Het wordt tijd dat die fransen eens het deksel op de neus krijgen. Laat alvast die Duitsers maar eens niets doen, geen geld voor de grieken en geen deals meer voor de fransen. Ik zie de Duitsers en Russen enkel samen zonder fransen en Amis vrede in europa en welvaart voor iedereen brengen.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.