EO biedt nep-excuses aan voor instabiele “christelijke” homo

2782077
Foto:

De EO vindt het jammer dat ze genezing van homoseksualiteit niet hebben kunnen bewijzen. Nu zeggen ze sorry, maar alleen vanwege reputatieschade.

De EO had dan eindelijk de formule gevonden om koper in goud te veranderen. De christelijke variant dan: men had een homo weten te bekeren tot het christendom, en hem kunnen verleiden tot het afzweren van zijn homoseksuele ‘ziekte’. Een groot interview vond plaats waarin Thony vertelde over z’n fabelachtige transformatie van partynicht naar koorknaapje.

Dezelfde dag kwam hij ook nog op televisie. Het was een rare uitzending, met een jongen die blijer leek dat hij met z’n bakkes op tv mocht dan met z’n “gevonden geloof.” Wie zich verder in de jongen verdiepte, kwam er al snel achter dat het een bijzonder instabiel figuur was, die zich eerder ook al ‘vrouw’ waande. Hoe lang dit heerschap dus nog christelijk blijft? Het valt moeilijk te zeggen. Ikzelf verwacht binnen een jaar brieven op de mat bij de lokale moskee en synagoge, met aanvragen tot bekering van deze Thony.

Dat ze iemand tot posterboy van hun lobby hadden gemaakt die psychisch niet helemaal in orde was, dat maakt de EO kennelijk niets uit. Waar ze wel excuses voor aanboden, was voor de vastellingen dat ze “geschrokken” waren van het feit er eigenlijk niemand zat te wachten op domme homogenezingsverhalen:

De EO bood vandaag zijn excuses aan voor het interview. In een verklaring laat de omroep weten dat de bedoeling van BEAM is om verschillende meningen en verhalen te vertellen, om samen met lezers na te denken wat die verhalen voor hen betekenen: ‘Maar dat is niet gelukt. Het heftige verhaal van Thony raakte bij veel homoseksuele lezers snaren van afwijzing, vervreemding en verdriet. Dat mag nooit het gevolg zijn van een verhaal, hoe oprecht onze bedoeling ook was […] mochten we jou gekwetst hebben, dan spijt ons dat.’

Tja, EO. Wie z’n billen brandt moet op de blaren zitten.

Verder snap ik er ook geen drol van, omdat deze ‘wij willen onze PR-schade indammen’-excuses haaks staan op andere uitingen die de EO doet. Zo hadden we de tv-reeks over prostitutie van Jojanneke van den Berge en eerder al ’40 dagen zonder seks’. De EO lijkt bewust op zoek te zijn naar het creeëren van controverses. Dat is prima. Ik doe dat zelf ook. Maar schrik er dan niet van als je dus ook daadwerkelijk slaagt in het creeëren van die controverses. En ga dan zeker geen ongemeende excuses aanbieden. Dat is gewoon een beetje laf.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!