Frans Timmermans kan zich niet inhouden op Facebook

Screen Shot 2015-02-01 at 16.04.45
Foto:

Zijn ego laat geen enkele vorm van kritiek toe.

Wat voor man Frans Timmermans is? De man die zichzelf nu de belangrijkste persoon in Europa waant en die tot voor kort onze minister van Buitenlandse Zaken was?

Ik zou zeggen: bezoek zijn Facebook-pagina even. Gewoon voor de lol. Want ja, vermakelijk is het zéker.

In post na post na post na post maakt de diplomatenzoon (hoewel hij dat ontkent) duidelijk dat hij vooral van één persoon houdt: zichzelf. Ja, ja, hij is het beste wat Europa en Nederland ooit zijn overkomen. In het laatste geval in ieder geval sinds Willem van Oranje. En eigenlijk kan zelfs die nauwelijks in zijn schaduw staan.

Gek genoeg zijn er hele horden Nederlanders die daar blijkbaar niet zo over denken. Oh ja, Timmermans hoeft maar iets te schrijven op zijn Facebook Wall en voila, zijn matties reageren meteen. “Oh, wat bent u geweldig zeg!” “Een echte man van het volk!” “Dankt dat u ons dient” en meer van zulks geks.

Als Timmermans dat soort reacties ontvangt reageert hij buitengewoon vriendelijk en kalm. Niet zo gek natuurlijk: die mensen kietelen zijn ego, die met de dag groter wordt.

Helaas zijn er af en toe ook mensen die roet in het eten durven te gooien omdat ze hem helemaal niet zo geweldig vinden. Vreemd genoeg heeft Timmermans iets minder op met dat soort types:

timmermanstrollenismakkelijk

Frans reageerde daarmee op een reactie van diezelfde Vincent Melgers waarin de vloer werd aangeveegd met Timmermans’ groupies en hemzelf:

Screen Shot 2015-02-01 at 15.54.01

U ziet in Timmermans’ reactie dat hij net doet alsof de reaguurder Max Timmermans – zijn zoontje – fel heeft bekritiseerd. Dat is onzin. Fransje liet zélf weten dat zijn zoon waanzinnig slecht had gepresteerd bij een toernooi, waarna zijn fans alsnog reageerden dat hij ongetwijfeld de volgende Johan Cruijff was, met zo’n vader, weet je wel. Het is niet heel gek dat een criticus dat leest en er kotsmisselijk van wordt. Dat werd ik ook.

Wat het punt wat Timmermans’ achtergrond betreft heeft Vincent Melgers óók gelijk. Hoewel Timmermans het even later ontkende (“Onzin, onzin, onzin. Mijn vader was geen diplomaat”) is dat eigenlijk een leugentje om bestwil. Volgens de letter van de wet was zijn vader dat misschien niet, maar hij werkte wel degelijk op de Nederlandse ambassade in Rome. Zoals een GeenStijl reaguurder terecht opmerkt:

Mensen die werken op een ambassade zijn “diplomaat” als het ze uitkomt.
Theoretisch zijn alleen de hogere rangen “diplomaat”.
Toch krijgen ze veelal allemaal een “diplomatiek paspoort” en noemen ze zich “diplomaat” om indruk te maken.

We zullen die woorden vast niet mogen bevestigen van Fransje, maar feitelijk klopt dat gewoon. Timmermans vindt dat heel vervelend – omdat hij zich graag presenteert als man van het volk – maar helaas, dat is hij in de verste verte niet.

Natuurlijk hebben de meeste politici een ego van formaat (anders eindig je niet in de politiek), maar niemand kan tippen aan oud-minister en huidig ‘eurocommissaris’ Frans Timmermans. Nog even en hij heeft twee auto’s nodig: één voor zichzelf en één voor zijn gigantische ego. De enige vraag is dan: wie krijgt de mooiste, duurste auto?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!