Frans Timmermans kan zich niet inhouden op Facebook

Zijn ego laat geen enkele vorm van kritiek toe.

Wat voor man Frans Timmermans is? De man die zichzelf nu de belangrijkste persoon in Europa waant en die tot voor kort onze minister van Buitenlandse Zaken was?

Ik zou zeggen: bezoek zijn Facebook-pagina even. Gewoon voor de lol. Want ja, vermakelijk is het zéker.

In post na post na post na post maakt de diplomatenzoon (hoewel hij dat ontkent) duidelijk dat hij vooral van één persoon houdt: zichzelf. Ja, ja, hij is het beste wat Europa en Nederland ooit zijn overkomen. In het laatste geval in ieder geval sinds Willem van Oranje. En eigenlijk kan zelfs die nauwelijks in zijn schaduw staan.

Gek genoeg zijn er hele horden Nederlanders die daar blijkbaar niet zo over denken. Oh ja, Timmermans hoeft maar iets te schrijven op zijn Facebook Wall en voila, zijn matties reageren meteen. “Oh, wat bent u geweldig zeg!” “Een echte man van het volk!” “Dankt dat u ons dient” en meer van zulks geks.

Als Timmermans dat soort reacties ontvangt reageert hij buitengewoon vriendelijk en kalm. Niet zo gek natuurlijk: die mensen kietelen zijn ego, die met de dag groter wordt.

Helaas zijn er af en toe ook mensen die roet in het eten durven te gooien omdat ze hem helemaal niet zo geweldig vinden. Vreemd genoeg heeft Timmermans iets minder op met dat soort types:

timmermanstrollenismakkelijk

Frans reageerde daarmee op een reactie van diezelfde Vincent Melgers waarin de vloer werd aangeveegd met Timmermans’ groupies en hemzelf:

Screen Shot 2015-02-01 at 15.54.01

U ziet in Timmermans’ reactie dat hij net doet alsof de reaguurder Max Timmermans – zijn zoontje – fel heeft bekritiseerd. Dat is onzin. Fransje liet zélf weten dat zijn zoon waanzinnig slecht had gepresteerd bij een toernooi, waarna zijn fans alsnog reageerden dat hij ongetwijfeld de volgende Johan Cruijff was, met zo’n vader, weet je wel. Het is niet heel gek dat een criticus dat leest en er kotsmisselijk van wordt. Dat werd ik ook.

Wat het punt wat Timmermans’ achtergrond betreft heeft Vincent Melgers óók gelijk. Hoewel Timmermans het even later ontkende (“Onzin, onzin, onzin. Mijn vader was geen diplomaat”) is dat eigenlijk een leugentje om bestwil. Volgens de letter van de wet was zijn vader dat misschien niet, maar hij werkte wel degelijk op de Nederlandse ambassade in Rome. Zoals een GeenStijl reaguurder terecht opmerkt:

Mensen die werken op een ambassade zijn “diplomaat” als het ze uitkomt.
Theoretisch zijn alleen de hogere rangen “diplomaat”.
Toch krijgen ze veelal allemaal een “diplomatiek paspoort” en noemen ze zich “diplomaat” om indruk te maken.

We zullen die woorden vast niet mogen bevestigen van Fransje, maar feitelijk klopt dat gewoon. Timmermans vindt dat heel vervelend – omdat hij zich graag presenteert als man van het volk – maar helaas, dat is hij in de verste verte niet.

Natuurlijk hebben de meeste politici een ego van formaat (anders eindig je niet in de politiek), maar niemand kan tippen aan oud-minister en huidig ‘eurocommissaris’ Frans Timmermans. Nog even en hij heeft twee auto’s nodig: één voor zichzelf en één voor zijn gigantische ego. De enige vraag is dan: wie krijgt de mooiste, duurste auto?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

21 reacties

 1. Jacobus

  Timmermans zou er goed aan doen zijn Facebook-pagina te sluiten: op deze manier haal je de kritiek van politieke tegenstanders naar je toe.
  Maar ik ben het eens met Michael: Timmermans is ongetwijfeld een briljant politicus maar zijn narcisme is zijn grootste zwakte.

  1. Liefhebber

   Ach, Jacobus toch. Je leest het alweer helemaal verkeerd. Michael zegt helemaal niet dat Timmerfransje een briljant politicus is. Michael zegt dat er een reageerder is met net zo’n weerzinwekkend ego als Timmerfransje. Lees het nog maar eens na.

 2. cmsuijkerbuijk

  Weet je zeker dat je het over Timmermans het en niet over Jacobus?

 3. Primo

  Timmermans is van het zelfde laken een pak als die megalomane ijdeltuit Koenders die hem is opgevolgd, typische PVDA kneuzen.

 4. Wachteres

  Fransje lijkt op Anja Meulenbelt

  Misschien heeft hij van haar geleerd en pakt hij zijn facebook-pagina op haar manier aan:

  Alle reacties op haar internetsite die haar niet aan staan worden weggehaald en op die manier blijven alleen de volgende reacties over:

  “O, Anja wat geweldig” .. “wat fantastisch dat je dit doet” enz.

  Ik heb één maal op haar site gereageerd en toen ik later terug keek, bleek dat ze mijn reageren op haar beweringen had weggehaald en alleen haar reacties bleven staan. Wachteres stond zogenaamd met de mond vol tanden.

  Zoals je misschien wel weet is er een nieuw woord ontstaan in de Nederlands taal: ‘meulenbelten’

  Wat wil zeggen dat je alles wat niet in je straatje past van je site afgooit.

 5. W.H.J. Reiss

  Ik heb die gehele facebook pagina gelezen. Heel erg de moeite waard. Er komen bij mij 2 conclusies uit.
  1. Timmermans is een leugenaar in het verleden in het heden en in de toekomst.
  2. De volgers hebben een plaat voor de kop. Het grenst bij hen tot aan totale achterlijkheid. Totale meelopers. In zulk een groep past dus ook het gedrag alhier van Jacobus, Beukman en Maaike. Dit zijn ‘sheeple’ ! Totale meeloopmaloten !

  1. Primo

   Nu ja, de man spreekt wel zijn talen, dat moet gezegd worden, maar verder is het een asshole pur sang.

  2. hans-e-pans

   Men zegt vaak dat sommige mensen, vaak politici, liegen als ze uitademen, Timmerfrantz en zijn gelijken liegen al als ze inademen.

   Het zei gezegd.

   1. Primo

    Liegen bij het eerste boertje zou ook op politici van toepassing kunnen zijn.

  3. Beukman

   Ik vind al die aandacht van jou reuze fijn, Reiss. Maar weet je vriend er eigenlijk wel van?

  4. Limburgse Kuifje

   Wat mij ook heeft verbaasd is inderdaad het liegen en erom heen draaien. En zoals bij GeenStijl al is aangetoond, Frans liegt dus. En over de ring (zijn tekst van de speech heeft hij later aangepast…) en over zijn afkomst (diplomatengezin).

   Dit geeft natuurlijk allemaal te denken, want in 2002 beweerde deze Frans dat hij door de Katholieke kerk seksueel is misbruikt. Een priester zou hem tijdens een 2-daags bezoekje hebben misbruikt. Maar nu met al die leugens (komt ook nog het mondkapje bij) begin je hier ook aan te twijfelen. Eens een dief, altijd een dief.

  5. lanex

   Juist verwoord, Sheeple!

 6. W.H.J. Reiss

  Op GeenStijl een mooie foto van Fleur Agema.
  Dat is nog eens wat anders als Frans de eeuwige leugenaar en zijn ‘sheeple’ !
  Dat is waar de PVV voor staat. De toekomst.
  Helaas voor het kind heeft het een onzekere toekomst met al dat allochtonenkrapuul en aanverwante subsidiehoeren uit de zieligen industrie.

 7. Willie.F

  Een politicus die over de lijken gaat van zijn eigen landgenoten.

 8. HR

  Waarom hebben we het over Timmermans, we zijn het blijkbaar allemaal eens, een grote NUL met een zo mogelijk nog groter ego.

  1. Limburgse Kuifje

   Met een salaris van 30.000 euro per maand, door u betaald !!!

   1. Wachteres

    Ach ja, de EU-ers zorgen goed voor zichzelf.

    Zelfs de belasting gaat grotendeels aan hen voorbij.

    De gevolgen van het EU-beleid zijn, naar goed communistisch gebruik, voor het ‘klootjesvolk’.

    Dat hoeft niet te beslissen noch mee te denken, alleen maar de beurs openen als de EU langs komt om het leeg te zuigen.

 9. arie_jansz

  excellentie gaat vaak gepaard met dit hinderlijke trekje in de politiek.

  Churchill en Reagan waren ook bijzonder ijdel.
  Ik bedoel…een man van 80 met een dikke bos, pikzwart haar?

 10. C.oitus

  Jacobus jammer dat jij zo dom bent, kun je niks aan doen maar hef jij je account nu maar op DS op en neem jezelf in bescherming.

  1. Beukman

   G.eslachtsgemeenschap is een levend voorbeeld dat ook het totale gebrek aan excellentie gepaard kan gaan met hinderlijke trekjes.

 11. Teun

  Die priester zou aan Fransje gevraagd hebben: “Ken je Frans”? Nee, zei Fransje, want hij kende toen nog geen Frans.
  Waarop de priester hem met zijn Sjarrel liet kennismaken.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.