Gelukkig: geen maximumsnelheid op fietspaden in Den Haag

Geen categoriefeb 03 2015, 21:00
Politici bedenken altijd weer nieuwe regeltjes om de burger te pesten.
Hier word ik zo ongelofelijk moe van. Als niemand protesteert, komen politici steeds weer met de meest bizarre regeltjes op de proppen. Het CDA in mijn stad, Den Haag, wil een maximumsnelheid van 25 kilometer per uur voor fietsers. Ja, dat leest u goed. Een maximumsnelheid voor fietsers.
Fietsers die harder dan 25 kilometer per uur zouden willen fietsen - en dat is zo'n beetje iedereen die een beetje doorfietst met een gezond lichaam - zouden dan net als bromfietsers op de weg moeten rijden, voor, achter en naast de auto's die er met minstens 50 kilometer per uur rijden. Godzijdank wordt het domme en gevaarlijke CDA-plannetje niet uitgevoerd door het Haagse college:
(...) het college ziet praktische bezwaren tegen het handhaven van een maximumsnelheid. ‘Fietsers hebben geen (betrouwbare) snelheidsmeters en zijn zich daardoor niet bewust van hun snelheidsovertredingen', schrijft het college aan de gemeenteraad.
Ik begrijp niet wat het CDA dacht toen ze met het voorstel kwamen. Zouden ze op elk fietspad een politie-agent willen neerzetten met een lasergun om de snelheid van de fietsers te meten, zodat iedereen die een paar kilometer per uur te hard rijdt een boete krijgt thuisgestuurd? Of zouden er flitspalen moeten komen te staan op ieder fietspad in Den Haag? De domheid van het voorstel is stuitend.
Ik stel voor dat we domme voorstellen van naïeve politici voortaan extra belasten. Dat levert ongetwijfeld een heleboel geld op voor de schatkist.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten