GroenLinks-oplossing voor gas: maak het duurder!

Geen categoriefeb 05 2015, 12:00
Huh, maar het duurder maken van gas is toch helemaal geen oplossing, voor wat dan ook? Inderdaad.
GroenLinks heeft weer iets nieuws bedacht om de belastingen te verhogen en zodoende de staat nog groter te maken. Het lijkt wel alsof ze niets anders doen dan de hele dag plannetjes bedenken om de burger verder uit te knijpen. Er moet een "solidariteitsbijdrage" op gas komen om de Groningers tegemoet te komen. Dat klinkt sympathiek, maar dat is het niet.
GroenLinks-leider Bram van Ojik: "Het oppompen van gas in Groningen gaat niet voor niets, het heeft grote nadelige gevolgen. Daarom komt er een solidariteitsbijdrage op gas. Wie relatief veel gas verbruikt gaat daar wat meer voor betalen."
In 2016 zou die maatregel 151 miljoen euro moeten opleveren, in 2020 is dat opgelopen tot 756 miljoen euro. Van GroenLinks kan de Nederlandse Aardolie Maatschappij NAM vanaf 2016 wel met 400 miljoen euro minder winst toe.
Van Ojik probeert zieltjes te winnen in Groningen, zo vlak voor de Provinciale Statenverkiezingen van 18 maart. Wie daar het slachtoffer van wordt? Iedereen. Bedrijven én individuen, want uiteindelijk wordt alles doorberekend. Dat betekent dat de lasten wéér bij de burger komen te liggen.
De "solidariteitsbijdrage", die dus gewoon een ordinaire lastenverhoging is zoals eigenlijk elk voorstel van GroenLinks, mag er niet komen. Gelukkig zit GroenLinks in de oppositie en hebben ze met slechts vier zetels in de Tweede Kamer helemaal niets in te brengen in het debat over de gasbaten in Groningen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten