Hedonistische carnavalsvierders te laf voor een Mohammed-pak

Dit weekend barst de carnavalgekte in alle hevigheid weer los in Brabant en Limburg. Lekker alles belachelijk maken! Maar geen islamkritiek, helaas. Zonde.

In de Volkskrant staat vandaag een interview met een uitbater van een feestwinkel in Brabant. De vrouw wordt gevraagd of haar etablissement toevallig ook Mohammed-kostuums verkoopt:

Heeft u ook een Mohammed-pak? De vraag overvalt Astrid Hoofs van de feestwinkel P.W. Hoofs in het centrum van Den Bosch niet eens. ‘Nee’, zegt ze in ‘de grootste feestwinkel van Nederland’ resoluut. ‘Daar is geen vraag naar. We willen het wel gezellig houden. En als er wel vraag naar was, weet ik niet of we ze zouden verkopen. Het lijkt me niet zo carnavalesk.’  

Niet zo carnavalesk, huh? Gelukkig dient de ‘goed volk’-krant haar snel van terechte repliek:

Carnaval is satire. Tijdens de optochten wordt de actualiteit op de hak genomen, van de blunderende wethouder tot de al te rigide bisschop. Ook internationale gebeurtenissen komen regelmatig aan bod. De vraag is dus wat de carnavalvierders met de terroristische aanslagen op Charlie Hebdo of de onthoofdingen in Syrië gaan doen. En wat de organisatoren nog wel en wat ze net niet meer gepast vinden.

Wat ze ermee gaan doen? Niks dus. ‘Je suis Charlie‘-praalwagens worden uit de optocht verwijderd, en in Sittard mocht een man alleen maar met een bordje waarop die tekst stond afgedrukt rondlopen omdat hij daarbij verkleed was als Charlie Chaplin. Maar verder zwijgen zowel organisatoren als feestvierders in alle talen over Mohammed en de islam.

Liever bekritiseert men nog een keer een gekke katholieke bisschop, of zelfs de Paus. Het katholicisme bracht het carnaval voort, maar is bepaald niet veilig voor allerlei kwinkslagen, parodieën, grappen en satire. Een moedige houding van de feestvierders, maar niet eentje die consequent aangehouden wordt. Want de islam ontspringt dus wel de dans. Want je zou tussen het zuipen en aanpappen door eens een keertje je mond opendoen over zaken die de wereldvrede bedreigen. Stel je voor!

Kortom: het is allemaal intens zonde, want juist de religie van Mohammed en z’n vriendjes kan wel een portie spot gebruiken. Al is het alleen maar om de middelvinger te laten zien na het uitmoorden van een krantenredactie omdat ze wat groffe cartoons hadden gepubliceerd. Al is het alleen maar om aan te geven dat op carnaval niets heilig is, en zeker de gewelddadige uitbarsting van een andere religie niet.

Daarom des te meer respect voor zuiderlingen die deze satirische en broodnodige (en laten we eerlijk zijn: enorm geinige) taak wél op zich nemen: de fantastische Hans Teeuwen die enkele hilarische filmpjes heeft gemaakt die vol schimpscheuten zitten – hier, hier en hier – richting de enige echte religie van de hemelse vrede.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

40 reacties

 1. cmsuijkerbuijk

  Nou is “Den Bosch”, oftewel Oeteldonk, natuurlijk niét het voorbeeld van hoe elders Carnaval wordt gevierd. Oeteldonk is ontzettend politiek correct en ik kan me zo voorstellen, dat deelnemers aan Carnaval ook deelnemers willen blijven, zeker als ze maanden aan een wagen hebben gewerkt en die ook nog eens klauwen met geld heeft gekost. Dan laat je je dat zeker niet door een stelletje p.c. slapjanussen afpakken. Dan maar géén “Islam”, maar wél plezier. Carnaval is daar immers ook niet voor bedoeld. Politici zijn er voor om de Islam aan te pakken en dat verdommen ze. Moeten “gewone” burgers dan hun feestje af laten pakken? Dacht het niet!
  Bovendien is Carnaval nog niet eens begonnen en het oordeel van een volslagen Carnavals-leek is al gegeven. Want zoals gezegd: Oeteldonk is het Zuiden niet!

 2. zomaar

  Tim die tijd is geweest , tijdens de autoloze zondagen, zag je in de daarop volgende carnavalsdagen , wel mensen die oosters gekleed waren .

  maar ja dat was in de jaren 70 , nu met de opkomst van de IS , hoef je het niet meer op je kar te halen , om de stopt te drijven met de Arabieren , (moslims), je bent en word gelijk als racist, fascist, en meer van dit fraais , veroordeeld door de IS aanhang , en helaas dat zijn er meer dan je denkt .

  en zo zien wij dat de IS aanhang en de islam binnen onze samenleving , ons de vrijheid ontneemt om publiekelijk de spot te drijven , met actuele onderwerpen .

  ach ja voor ik het vergeet IS staat in dit verhaaltje voor de Internationale Socialist , die hun maakbare samenleving nastreven , vol van ongure types

 3. monach

  Een mohammedpak inclusief haarbaard staat synoniem voor volkerenmoord.

  Volkerenmoord is een feest voor de barbaren, carnaval is een feest voor mensen.

  1. zomaar

   de goe gemeentes , keuren dit niet goed , afgelopen week een klein artikeltje , gezien ik geloof in de telegraaf , dat in een Duitse stad , een praalwagen verboden is , die linkte aan sarlie .hebro , en het geweld in de Joodse super .

   er stond een Arabier (moslim) , in het zwart met automatische geweer gericht op een verfoeilijke blanken !!, die met een potlood het geweer van die moslim tot ontploffen bracht .

   niks uitzonderlijk het potlood zat in de loop van dat geweer , en dan te bedenken dat men met potloden stonden te zwaaien tijdens de demonstraties .

 4. Jacobus

  Het is niet zo voor de hand liggend een vrolijk volksfeest te gebruiken om trieste gebeurtenissen onder de aandacht te brengen. Zo herinner ik me ook geen geestige praalwagens over napalm in Vietnam, de genocide in Srebrenica en de inval in Irak, om maar eens wat te noemen.

  De vraag rijst of Tim zelf wel eens carnaval vierde. In dat geval had hij kunnen ontdekken dat men in dat feest de hardnekkige neiging heeft vrolijkheid te benadrukken en de trieste levensfeiten even naar de achtergrond te dringen.

  1. zomaar

   in welk gehucht woon jij dan , zolang ik leef heb ik zo iets geestig niet gezien .

   zelfs met je zattekop laat je die onzin achterwegen , dus Jacobus je lult weer uit de nek vrind , en wil met deze nonsens weer de eigen cultuur (cultureel gebruik) te schande maken .

  2. Antidotum

   Jacobus,

   Bij carnavalsoptochten is het gebruikelijk om een actueel thema te gebruiken.

   Dat kan van alles zijn, maar vooral de politiek en de onvrede daarover zijn geliefde onderwerpen.

   Waarom kan er niet een wagen in de optocht rijden die de verschrikkingen van de islam weergeeft.
   Om de moslims niet te kwetsen?

   De moslims, althans de radicalen, kwetsen alles en iedereen, dus waarom mag dat niet worden gerealiseerd tijdens het carnaval?
   Anders gelovigen worden ook niet gespaard tijdens het carnaval, dus waarom zij wel en de islam niet?

   Ik weet het antwoord wel, van alle geloven, behalve van de islam valt immers niet te vrezen.

   Als iedereen zich daar bewust van wordt, ook de laffe zwakkelingen op bestuurlijke functies, dan is het zinvol om Europa te gaan bevrijden van de islamitische radicale overlast, voordat het veel westerlingen het leven zal gaan kosten.

 5. Limburgse Kuifje

  Waarom mag er niet meer gereageerd worden bij het artikel over de gaswinning met in de hoofdrol Didi Zwamsom? Vreemd nu al weer censuur toegepast?

  1. jansje2

   Kuifje…je kunt gewoon reageren hoor. Wel ingelogd?

 6. Gielah

  Is men ooit naar het carnaval gegaan, uitgedost als Mao, Stalin, Hitler, Idi Amin, Yasser Arafat?
  Lijkt me niet, hè?

  Waarom zou men dan in vredesnaam als Mohammed gaan?

  Zou er nu één islamiet, zo’n figuur in het oog krijgend, denken: ‘Het wordt toch maar eens tijd dat ik káp met die islam’….?

  Het zou dus zinloos zijn.
  Als het lezen van de krant en het zien van allerlei gruwelbeelden een mens niet tot de slotsom brengt: ‘Dáár weiger ik nog langer bij te horen…’ , dan zal een rondhossende als Mohammed geklede carnavalsvierder dat zéker niet bewerkstelligen.

  Iemand bespotten om hetgeen hij gelooft brengt trouwens sowieso niemand van zijn of haar overtuiging af…. als die overtuiging tenminste een echt fundament onder zijn leven is…. en daarom heb ik daar nooit enig nut in… en uitwerking ván…. gezien.

  Het laat alleen maar zien dat de spottende hork een spottende hork is.
  Men prijst zichzelf dan gelukkig niet bij zo iemand in de buurt te hoeven leven… wenst in gedachten eventuele partners of kinderen van genoemde hork veel sterkte en geluk en uithoudingsvermogen… en gaat gewoon verder met zijn eigen leven.

 7. Antidotum

  Helaas mag …….nee kan men geen satire uitoefenen op de islam, zelfs niet tijdens het carnaval.

  Waarom……..dat is inmiddels we duidelijk, de volgers van de islam hebben kwetsbare zieltjes en lange tenen en als je daar op trapt, al is dat ironisch bedoeld, ben je het leven niet meer zeker.
  Er kan zomaar een Alahsj……Kalasjnikov opduiken tussen de vrolijke toeschouwers die een dodelijk einde maakt aan de jaarlijkse feestoptocht.
  Want……..carnaval is een katholiek feest dus…….kaffirs.

  En het verneukeratieve van het geheel is dat onze bestuurders dondersgoed weten wat er in huis wordt gehaald, nog steeds, maar uit angst voor hun leven, (zie de beveiliging van Wilders), en de oliekraan, wordt deze destructie getolereerd.
  Net zolang totdat onze christelijke feesten, normen en waarden zijn verdwenen en wij als derderangs geiten onder het juk van de islam zullen leven als slaaf en handelswaar, vrezend voor ons leven.
  Met dank aan de gutmensch en de policor die niet hebben ingegrepen uit piëteit of uit angst.
  Kies maar.

  1. Jacobus

   Ik zag geen berichten waarin carnavalvierders werd verboden in Mohammedkostuums rond te lopen. Kan Antidotum ons daarvan wel berichten melden?

   1. Wilhelmson

    beste jacobus waarom doe jij het dan niet ? Lekker
    een Mohamet pakje aan , een beetje grappen met een nep kromzwaard , zingen en dansen . Zo kan je eindelijk een keertje daad bij woord zetten en iedereen die het niet durft op zijn plaats zetten ! Doen man !

    1. Jacobus

     Dat was de vraag niet.

   2. Antidotum

    @Jacobus,

    Als je het topic hebt gelezen dan had je kunnen weten dat er geen mohammedaanse kledij wordt verkocht in de feestwinkels.
    Uit voorzorg neem ik aan.
    Nu heb heb ik niets met carnaval maar wel het recht op vrijheid en daar gaat het over.
    Ons recht op vrijheid en keuze wordt door de islamaanhangers met voeten getreden en gehoor aan gegeven, dat is nog het ergste.

    Was het niet de vredelievende IS die aankondigde toe te slaan op feestdagen?
    Inmiddels zijn er al 4000 jihaat tolerantia tussen de vluchtelingen binnengesmokkeld, aldus IS.

    1. Antidotum

     @jacobus,

     Ter aanvulling.

     Nog even en dan viert IS carnaval, mogelijk volgend jaar al, gezellig met ons mee, verkleed zijn ze al.

     Zorg alvast voor een welkomstcommittee, muntthee en bloemen ter verwelkoming lijkt me wel zinvol.

     Als dank zullen ze je hoofd als trofee meedragen op hun bajonet, om de rest van de Infidels in Europa een kopje kleiner te maken.

     Maar dan nog zal de gutmensch zeggen: “wij bashen geen aanhangers van de religie van de (w)vrede”. Toch?

     http://www.google.nl/url?q=http://www.demorgen.be/buitenland/-is-rukt-op-naar-middellandse-zee-a2214585/&sa=U&ei=wx7fVJ–MIL4Op6wgLAN&ved=0CBkQFjAB&usg=AFQjCNH-ylcVSq8JUnOq3kbu7_ZcxQDoJQ

    2. Jacobus

     @Antidotum,

     Het wordt niet verboden, zoals je helemaal zelf verzon, maar er wordt gemeld dat er geen vraag naar is.

     Niks bestuurders die verbieden, niks policor. Geen vraag naar.

   3. zomaar

    Jacobus , dat kan niet verboden worden !!, dan zou het boerka en hoofddoeken verbod al lang hebben moeten ingaan .
    en zolang dit buiten de carnavalsdagen , ook gewoon gedragen mag worden , zie ik niet in waarom dat met deze dagen verboden zou zijn , of onze westerse samenleving ligt echt met de billen ontbloot, het gat wijd opengesperd richting de islam .

    zodat alleen de moslim het gehele jaar verkleed rond mag , kan lopen en de autochtoon niet ..

    afin ik dwaal af , het gaat over dat in de jaren 70 de gebruikelijke kledij voor de moslim , (Arabier) , wel vrij verkocht werd , en NU uit angst voor de islam niet .

 8. Mar

  Wilhemson:

  Dat zou ik nou juist zeggen tegen Tim.

  Hij is van mening dat de carnavalsvierders te laf zijn voor een Mohammed-pak. Wat let hem om dan zelf het goede voorbeeld te geven?

  1. Nico

   Precies. Waarom geeft Tim niet zelf het goede voorbeeld?

 9. Swieber

  Mohammed liet mensen die de islam bekritiseerde en op de hak namen vermoorden. Dus begrijpelijk dat men bang is om kritiek op de islam te hebben. Zie wat er o.a in Parijs is gebeurt.

  “Om aanslagen te verklaren, is een blik op het leven van de Profeet voldoende. Hij rechtvaardigde de politieke moord voor het heil van de islam. En mensen bang maken, terreur uitoefenen, werd voorgeschreven als een nobele methode om paniek te zaaien onder de vijanden van het geloof.”
  http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/1542152/2006/08/18/De-gematigde-islam-bestaat-niet.dhtml

  En niet alleen dat.

  Tegenwoordig zitten de grootste verdedigers van de islam bij de media.

  Dus je krijgt niet alleen boze moslims achter je aan maar ook hun hulpjes in de media die er alles aan doen om je neer te zetten als “extreem rechts” en/of islamofoob en dat soort etiketten.

 10. Limburgse Kuifje

  Bekijk de documentaire “Mad Dog” over het leven van Khadaffi en je begrijpt al weer veel meer waar het in het leven over gaat: iets met fluit en duit.

 11. W.H.J. Reiss

  @Jacobus @ Gielah
  De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Jullie hebben beide gelijk.
  Het is een Volksfeest, daar horen zeer nare gebeurtenissen niet in thuis. De Booslim uithangen als er plezier gemaakt moet worden. Wie wil dat ?
  Kort: Als Carnavalsvierder wil je niet bij het Krapuul horen ! Men wil bewondert worden of als dusdanig gezien worden. Diepe Haat hoort daar niet bij.
  Tim begrijpt dat gewoonweg niet. Hij is een Hollander.
  En weer een heel slecht artikel !

  1. zomaar

   een praalwagen ontwerpen , of maken die de huidige samenleving voorstelt , is niet nare gebeurtenissen bovenhalen .

   of er moet in de huidige samenleving nare gebeurtenissen gebeurd zijn , die dan , (zie mijn samenvatting van de verboden praalwagen ), op de hak genomen kan worden .

   het mooiste is nog , als je een afbeelding van deze wagen voor de geest haalt , het een persiflage is naar de laffe (samenleving dezer tijd ), politiek .

   die vinden dat je met een potlood , geweld tegen gaan kan .

   tja en daar ken de IS aanhanger niet tegen , binnen zijn linkse democratie .

   1. W.H.J. Reiss

    @Zomaar
    Een praalwagen waar koppen worden afgehakt is niet geestig !
    Een praalwagen gericht op een gijzeling waar doden vallen is niet geestig !
    Zulke wagens horen dus niet in de optocht mee te gaan. Dat is nl. niet de Geest van Carnaval !
    U en Tim begrijpen zulks niet. U bent geen Limburger !

    1. zomaar

     klopt mijn beste ik kom uit Brabant, Oeteldonk.

     en ik zie wel de (zelf)spot !!, met de door mij geschetste praalwagen , (in Duitsland) , op onze laffe samenleving .

   2. Mar

    zomaar:

    “Op de wagen zou een man een groot potlood in de loop van een pistool van een terrorist stoppen terwijl elders op de wagen getekende portretten van slachtoffers zouden hangen.”

    Met een tekening van de praalwagen:
    http://www.nrc.nl/handelsblad/van/2015/januari/31/praalwagen-charlie-hebdo-taboe-op-keuls-carnaval-1464227

    Ik vind het onsmakelijk om getekende portretten van de slachtoffers te gebruiken op een dergelijke praalwagen.

    Trouwens laf ook. Hun eigen kop dorsten ze klaarblijkelijk niet op de praalwagen te zetten.

    1. zomaar

     sorry , een tekening is bij de telegraaf niet te zien geweest ,is het onkies om hier (tekeningen die gelijken!! op de slachtoffers), een praalwagen mee op te tuigen.

     toch Mar als die tekeningen niet refereren aan de gelijkenis , maar b.v , iedereen dit zijn kan .

     hebben de ontwerpers een punt !!!, betreffende de buigzaamheid onze Internationalisten richting de islam .

     en heeft de angst voor het islamitische geweld , de regie in handen .

     zover zijn wij dan al afgezakt !!.

     1. zomaar

      Mar en dan moet ik schrijven LAF van onze westerse samenleving en regenten , dat zij met de billen ontbloot ,richting de islam (moslims) roepen , naai me !!, naai me !! .

 12. Julius

  Als je als carnavalvierder van plan bent om te provoceren dan hoor je in het feestgedruis simpelweg niet thuis. Dat neemt niet weg dat alles en iedereen op de hak genomen mag worden. Maar dan wel met een knipoog.

  En inderdaad Tim, wat let je om af te reizen naar het zuiden in een Mohammed kostuum?

  1. zomaar

   het gaat om het fijt !!, dat deze spullen niet verkocht meer worden in de daarvoor bestemde winkels , niet of je in een soepjurk rondloopt , met deze dagen .

   zo een jurk kan je zelf wel in elkaar flansen , voorbeelden ten over dagelijks in de straten .

   dus niet zo moeilijk , maar het gaat om onze vrijheid !!, of wat daar nog van over is ?.

   ook voor W.H.J. Reiss, in de jaren 70 tijdens de oliecrises , kon mocht men wel de draak steken met de Arabieren, het bekende liedje kielekiele Koeweit, van Farce Majeure , zal men zich nog wel herinneren .

   ik wijs dus op de vrijheden die verloren gegaan zijn , door de angst die binnen onze samenleving leeft (heerst).

 13. Ad

  Een “kom onder de boerka” act met bijpassend lied zou het wel kunnen doen met carnaval, lijkt mij.

 14. zomaar

  zelfs ik met mijn maten , hebben de eerste invasie van soepjurken geïntroduceerd , in 1973 te Oeteldonk .

  niet wetend , dat dit ruim 15 jaar later werkelijkheid zou worden , die invasie dan !!!.

 15. Ruud562

  Tja Tim, ook hier regeert die ‘vredelievende’ ideologie van angst en wreed geweld, van aanhangers met te korte lontjes en te lange tenen. En let wel, dit is nog maar het begin in het Nederland van nu!

 16. Ariel

  Ik hou mijn hart vast, en ik hoop maar dat er tijdens de carnavals dagen geen aanslagen gepleegd worden. Hoe gemakkelijk is het voor moslims om zich verkleed met een masker op tussen de feestgangers te voegen, en dan hun dodelijk werk te doen.

  Wat betreft de verboden islam kritiek…Ik vind kwetsend voor de niet moslims in Nederland aan wie het nu feitelijk verboden wordt om satire over Islam te maken.
  Kennelijk is het nu normaal aan het worden dat moslims hier het publieke domein beheersen.

  Een land dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen. Dan dooft het licht.

  1. Antidotum

   @Ariel

   Aanslag of domme fout.

   In ter Apel zit een assielerscentrum, mogelijk ook IS adepten.

   Maar we weten de ware toedracht nog niet.

   http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/auto-rijdt-op-publiek-in-bij-carnaval-ter-apel-12245503.html

   1. Jacobus

    Antidotum weet de ware toedracht nog niet maar speculeert al gretig over een moslimextremistische aanslag.

    Er zat een ouder echtpaar in de auto, las Antidotum, dus dan weet hij wel hoe laat het is: twee bejaarde moslimterroristen.

 17. Seneca

  Tim heeft dit artikel geschreven om aan te tonen hoe laf de Nederlanders (al dan niet carnaval vierders) zijn. Hij wil ook aantonen dat angst een slechte raadgever is. Nu zijn er altijd mensen op dit forum die ongefundeerd willen bewijzen dat de islam zo bijzonder is en onze samenleving verrijken. De tijd zal hen inzicht brengen.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.