Hervormingsgezinde moslims niet welkom in het Witte Huis

Barack Obama wil alleen praten met moslimextremisten. 

Stel je voor: je bent president van Amerika en besluit om een ‘top’ te houden over de Radicale Islam. Het doel van de top is om vast te stellen wat het probleem met de Radicale Islam precies is én om met een strategie te komen om deze hatelijke ideologie te verslaan.

Wat is het eerste wat je doet? Wie zijn de mensen die meteen bij het begin uitnodigt?

U zult het met mij eens zijn dat het antwoord dient te luiden: islamitische hervormers die begrijpen dat de Radicale Islam wel degelijk gestoeld is in de islam en die voorstanders zijn van een grote islamitische reformatie waarbij achterlijke, middeleeuwse gebruiken en opvattingen in de ban worden gedaan.

Helaas denkt Barack Obama daar net een beetje anders over. Bij zijn recente ‘top’ waren namelijk alleen maar fundamentalistische moslims welkom – moslims die ten eerste ontkennen dat terrorisme ook maar iets te maken heeft met de religieuze opvattingen van extremisten… maar die stiekem hun best doen om zoveel mogelijk jonge moslims te radicaliseren.

The White House excluded members of a prominent group of reformist Muslims from its terror summit this week, apparently because President Obama rejects their argument that such groups as Islamic State of Iraq and Syria are actually motivated by Islam. A group of 23 prominent Muslim reformers signed a full-page ad in the Sunday New York Times on Jan. 11 asking “What can Muslims do to reclaim their ‘beautiful religion’?”

But Obama and officials throughout his administration deny any connection between Islam and the terrorists beheading and burning their victims in a reign of terror in the Middle East. Muslim reformers say the administration is ignoring them because they disagree with Obama’s refusal to acknowledge the Islamic roots of the extremists’ ideology.

Let wel, deze hervormers zeggen al sinds jaar en dag dat de Radicale Islam wel degelijk voortkomt uit de ‘gewone’ islam en dat we deze strijd alleen kunnen winnen als we dat erkennen en er vervolgens iets aan doen. Dat klinkt mij bijzonder verstandig in de oren, maar Obama wil er niet aan. In zijn ogen heeft de Radicale Islam namelijk nul komma nul te maken met de… islam. Islamitische terroristen zijn gewoon politieke activisten die religie gebruiken om zich ‘achter te verstoppen.’

Een ieder met ook maar een beetje verstand van de islam weet dat het toch wat gecompliceerder is dan dat, maar daar heeft Obama lak aan. Sterker nog, hij wil niet eens iets van kritiek horen op die (redelijk achterlijke) visie. En dus sluit hij hervormingsgezinde moslims gewoon uit van zijn bijeenkomsten.

Triest. Moslimhervormers hebben namelijk bijzonder goede en verstandige dingen te zeggen over de Radicale Islam en de manier waarop we die zieke ideologie het beste kunnen bestrijden. Zie bijvoorbeeld dit interview met de islamitische activist Dr. Zuhdi Jasser, één van de meest verlichte islamitische geesten in Amerika, die dus niet welkom was in het Witte Huis.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
   

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

15 reacties

 1. Swieber

  Geen verrassing.

  Obama heeft tijdens zijn Caïro speech in 2009 het Moslim Broederschap gelegitimeerd en zijn nauwe banden met het Moslim Broederschap zijn bekend.

  Hij heeft vertegenwoordigers van het Moslim Broederschap verschillende malen ontvangen op het Witte Huis en moslims die banden hebben met het Moslim Broederschap bepaalde belangrijke posities gegeven.

  Wat wil het Moslim Broederschap?

  “It is the nature of Islam to dominate,not to be dominated, to impose its laws on all nations and extend its power to the entire planet”——Hassan al Banna (Muslim Brotherhood )

  Die top tegen extremisme was dan ook niet echt bedoelt om een effectief front te vormen tegen islamitisch terrorisme maar was bedoelt om Obama’s boodschap uit te dragen.

  Zijn boodschap dat die Jihadisten niets met de islam te maken hebben en dat islam een vredige religie is.

  Het zelfde speelt zich af in Engeland waar Barones Warsi moslim extremisten die banden hebben met het Moslim Broederschap belangrijke posities heeft gegeven.
  ————
  Baroness Warsi Placed Islamist Radicals at Heart of Whitehall

  “Baroness Warsi, the first Muslim woman to sit in Cabinet, used her position to set up a government advisory panel stuffed with Islamist ‘entryists’, it has been claimed. The Cross-Government Working Group on Anti-Muslim Hatred, set up by Warsi and Deputy Prime Minister Nick Clegg, includes a number of people with links to extremist organisations”.

  http://www.breitbart.com/london/2015/02/22/baroness-warsi-placed-islamist-radicals-at-heart-of-whitehall/

 2. JOzephius

  Ronald Reagan bleek achteraf al last van Alzheimer te hebben toen hij nog president was – http://www.volkskrant.nl/leven/president-ronald-reagan-had-alzheimer-in-witte-huis~a1824811/ – maar daar is Obama nog te jong voor. Misschien heeft hij last van Alheimer Light zoals wij op het laboratorium vaak grappen als iemand vergeetachtig is……

 3. W.H.J. Reiss

  Ik begrijp dat niet. U beschrijft de islam als een zieke ideologie en dat terwijl Uzelf moslim bent ?
  Het Licht gezien of is Het Licht uitgegaan ?

  1. JanvanEechoud

   Nee. Denk dat Michael zoekt naar hervormingen waardoor de koran het daglicht kan verdragen.
   Lijkt mij erg moeilijk.
   Wens hem wel succes.
   Mvg

  2. Lieftinck

   Michael is een soefist, waarbinnen verschillende stromingen bestaan. Dit is de meest liberale:
   http://nl.wikipedia.org/wiki/Soefisme
   Een bijzondere beweging binnen het soefisme is het Universeel Soefisme zoals dit door Hazrat Inayat Khan naar Europa en Amerika gebracht werd. Zijn boodschap van harmonie, liefde en schoonheid beperkt zich niet tot één religie, maar omarmt alle wereldreligies. Tijdens erediensten, zoals deze bijvoorbeeld in de soefitempel in Katwijk aan Zee worden gehouden, worden zeven kaarsen ontstoken, één voor het hindoeïsme, één voor het boeddhisme, één voor het zoroastrisme, één voor het jodendom, één voor het christendom, één voor de islam en één voor allen die het licht van de waarheid in de duisternis van menselijke onwetendheid hebben hoog gehouden. Deze vorm van soefisme beoogt geen nieuwe religie te zijn of nieuwe dogma’s te vormen, maar beoogt eenheid tussen alle mensen evenals respect voor eenieders religie en cultuur.

   Binnen het soefisme bestaan tientallen scholen, tariqats genaamd. Sommige zijn internationaal, andere lokaal actief. Inmiddels is in elke grote stad in Nederland en België wel een vertegenwoordiger van een soefibroederschap te vinden.

 4. V.K.

  -Vreemd, werd Abuthalb laatst niet onthaald op het Witte Huis als verlichtte islamburgemeester?

 5. Baksteen

  Zullen we dan toch maar kiezen voor het christendom en de enige echte verdediger daarvan?

 6. Swieber

  Interessant interview met M. Zuhdi Jasser.

  Ik heb verschillende interviews van hem op de Amerikaanse TV en die man zegt verstandige dingen.

  Helaas luistert Obama naar mensen als M. Zuhdi Jasser.

  Overigens neemt de kritiek op Obama’s weigering om islamitisch terrorisme te benoemen ook toe uit eigen hoek.

  Daily Beast Contributors Take Obama to Task: Yes ISIS Is an Islamic Death Cult.
  http://newsbusters.org/blogs/ken-shepherd/2015/02/20/daily-beast-takes-obama-task-isis-islamic-death-cult

  1. Swieber

   Correctie!

   Ik schreef: “Helaas luistert Obama naar mensen als M. Zuhdi Jasser.”

   Moet natuurlijk zijn: Helaas luistert Obama niet (!) naar mensen als M. Zuhdi Jasser.

 7. JanvanEechoud

  Ik plaats de kliek van Mobama op hetzelfde niveau als de media en politieke tegenstanders van de PVV.
  Gezond verstand is ver te zoeken!

 8. Ali Baba

  De strategie van Obama is begrijpelijk maar ook zeer gevaarlijk.

  Begrijpelijk omdat hij wil voorkomen dat alle moslims zich afzetten tegen en omdat hij wil graag nog moslimallianties wil behouden. And he wants to divide and conquer.

  Maar zeg nu zelf, hoe arrogant is hij ( en alle andere (linkse) westerlingen die dit al langer roepen) als hij stelt dat extremistische moslims geen ‘echte’ islam uitdragen

  Westerlingen vertellen moslims wel eens even dat zij geen ‘echte’ moslims zijn. Alsof het westen wel eens even bepaalt wat precies de maatstaf is om vast te stellen wat echte en niet echte moslims zijn. Dit is toch westerse arrogantie ten top!

  Hoe beledigend moet dit zijn voor moslims!? Die zitten niet te wachten op westerlingen die moslims wel es even gaan vertellen hoe het zit met die islam en of ze wel voldoen aan de maatstaf van westerse niet-moslims. Ik kan me voorstellen dat moslims hier boos van worden

  Be-lachelijk onbeschoft.

  Dit onderscheid is zinloos, want ALLEMAAL beroepen ze zich op hetzelfde boekje. Dat betekent dat ALLE haatdragende moordpartijen net zo goed islam is. ALLEMAAL islam dat geven de moslims ALLEMAAL zelf aan.

  Face it, and tackle it

  1. Swieber

   Obama wil aan moslim hervormers geen platvorm geven. Want dan kan alleen maar als Obama erkent dat Jihadisme met islam te maken heeft.

   Obama heeft zich verbonden met het Moslim Broederschap en deze geeft Obama dan ook een platvorm. En dat zijn extremistische moslims.

   Juist moslims die de islam willen hervormen leveren kritiek op Obama omdat Obama weigert deze een platvorm te geven.
   ——–
   ” A group of 23 prominent Muslim reformers signed a full-page ad in the Sunday New York Times on Jan. 11 asking “What can Muslims do to reclaim their ‘beautiful religion’?”
   Story continues below

   But Obama and officials throughout his administration deny any connection between Islam and the terrorists beheading and burning their victims in a reign of terror in the Middle East.

   Muslim reformers say the administration is ignoring them because they disagree with Obama’s refusal to acknowledge the Islamic roots of the extremists’ ideology.

   Some of the most prominent reformers have argued for years that the ideological and theological roots of Islamist extremism must be addressed, but administration officials carefully avoided exactly that subject during Obama’s three-day summit.

   The White House is also undermining its own efforts by working with people who sympathize with the goals of violent extremist groups, if not their methods, the reformers say.”

   http://m.washingtonexaminer.com/obama-kept-reform-muslims-out-of-summit-on-extremism/article/2560525?utm_content=buffer17d28&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer

 9. Lieftinck

  Als je hervormers uitnodigt, geef je toe dat de Islam mede-schuldig is aan het geweld. Dat kan dus niet.

  Als ik journalist was zou ik hem een paar citaten voorleggen van Allah en Mohammed, en als hij zegt dat je dat niet zo moet zien, vragen aan hem waarom Allah en Mohammed oproepen tot haat en het omgekeerde bedoelen?

  Maar de plaat voor zijn hoofd is zo dik dat het kwartje waarschijnlijk nooit zal vallen.

 10. Pimsch

  De islam zit in Obama’s ROM-geheugen. Ieder mens wordt tot zijn 7-de levenjaar beschreven door indoctrinatie. Als Bach was geboren in Egypte, dan was hij een puriteinse moslim, zelfs wanneer hij op jonge leeftijd was ontvoerd naar Dresden en werd bedolven onder bijbels, miswijn, preken, orgelmuziek, crucifixen, psalmen, klokgelui, enz. enz. Zelfs als hij bewust werd dat Mohammed de valse profeet en de antichrist is. De grote vraag gaat verder dan de Weerlegging van de islam, namelijk het Wissen van het ROM-geheugen dmv een doelmatige techniek (medicijnen, stroomstoten, hypnose, exorcisme). Amerika heeft de morele plicht om kinderen te beschermen door ze eerst in een kerk te dopen alvorens ze terug te geven aan islamitische ouders.
  Waarom heeft Europa de islam nooit geaccepteerd? Hoe kwam het toch dat de islam niet als universele waarheid werd geaccepteerd? Waarom bleef Spanje zich 700 jaar verzetten tegen de Moren. Hoe was een Karel Martel mogelijk? De oude geschiedenis van Europa is onze kostbaarste schat.

 11. nou2maar

  Misschien hebben deze Moslim Brotherhood adviseurs van Obama meer invloed dan hij zal toegeven.
  Het ziet er naar uit dat Obama vanaf zijn geboorte, vader was moslim, moslim is gebleven.

  Namen opgestuurd gekregen uit de USA van mensen die zich ongerust maken over de politiek van Obama.

  Arif Alikhan
  Assistant Secretary for Policy Developmentfor the U.S. Department of Homeland Security

  Mohammed Elibiary
  Homeland Security Adviser

  Rashad Hussain
  Special Envoy to the Organization of the Islamic Conference(OIC)

  Salam al-Marayati
  Obama Adviser and founder of the Muslim Public Affairs Council and is its current executive director

  Imam Mohamed Magid-
  Obama’s Sharia Czar from the Islamic Society of North America

  Eboo Patel-
  Advisory Council on Faith-Based Neighborhood Partnerships

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.