Jihadi John heet Mohammed Emwazi, komt uit Londen en is niet zielig

Hij komt uit een welvarend gezin.

Zo, het is weer tijd om een linkse mythe door te prikken. Iedereen kent Jihadi John wel, de jonge radicale moslim met een Brits accent die in verschillende video’s westerse en Japanse gevangenen op gruwelijke wijze heeft onthoofd. Zoals bekend gelooft links dat moslimterroristen zielig zijn en dat ze het slachtoffer zijn van hun omgeving. Links denkt dat moslims niet radicaliseren als ze maar een goede opleiding en baan krijgen.

Niets is minder waar. Jihadi John is daar het perfecte voorbeeld van. Zijn echte naam is Mohammed Emwazi en zijn achtergrond is bijzonder goed: hij komt uit een welvarend gezin, groeide op in West-Londen én studeerde af in computer programming. Als er één moslim niet had moeten radicaliseren, dan was hij het wel. Volgens de linkse logica in ieder geval.

De Washington Post schrijft dat het vrijwel zeker is dat het om Emwazi gaat (al wil de familie niets bevestigen noch ontkennen):

“I have no doubt that Mohammed is Jihadi John,” said one of Emwazi’s close friends who identified him in an interview with The Washington Post. “He was like a brother to me. . . . I am sure it is him.”

A representative of a British human rights group who had been in contact with Emwazi before he left for Syria also said he believed Emwazi was Jihadi John, a moniker given to him by some of the hostages he once held.

“There was an extremely strong resemblance,” Asim Qureshi, research director at the rights group, CAGE, said after watching one of the videos. “This is making me feel fairly certain that this is the same person.”

Volgens de krant zou hij in 2009 nog naar Amsterdam zijn gevlogen. Hoe dan ook, zullen we per vandaag direct stoppen met het maffe idee dat moslims radicaliseren omdat ze worden gediscrimineerd en geen kansen krijgen? Ze krijgen genoeg kansen in het vrije Westen. Als ze hard werken, kunnen ze alles krijgen wat ze willen. Moslims radicaliseren om heel andere redenen dan het niet hebben van een baantje. Radicale moslims zijn bereid te sterven voor hun geloof. Dáár zit de crux.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

26 reacties

 1. Thoth

  Volkskrant : (..)hij was afgestudeerd aan de universiteit van Westminster. (..)Vrienden omschrijven de man als een vroom moslim. Hij ging regelmatig naar een moskee in de wijk Greenwich, droeg een baard en lette erop geen oogcontact met vrouwen te leggen(..)
  .
  Yep. Hij had een baan en hij was een gematigd moslim. Nou, dan hebben ze ‘gelijk’ gehad bij het VVD en het CDA dat voor een radicalisering, c.q. gematigde moslim, geen baan aanwezig was…
  .

 2. Primo

  Men zou om te beginnen eens zijn familie kunnen interneren en vervolgens uit een vliegtuig donderen boven IS gebied.

 3. nogmaals

  Het probleem is niet zozeer dat deze schoften bereid zijn te sterven voor hun geloof. De reden dat islam de wereld uit moet, te beginnen met ISIS, HAMAS en al die andere lekkere clubjes, is het feit dat deze schoften graag zoveel mogelijk onschuldigen willen meenemen in hun dood.

  1. Matthijs

   Dus indien je een boek verbiedt, gaan deze mensen niet moorden?
   Dat is lekker makkelijk!
   Waarom zou zo iemand zich tegen laten houden door een verbod? Immers, is moorden al verboden.
   De vraag die je je beter kan stellen is; “Waarom gaat iemand daar moorden?”

 4. Antivenin

  Dit zieke “geloof” moet uit de wereld verdwijnen na 1400 jaar ellende. Anders kijken we aan tegen nog eens 1400 jaar ellende! En wie heeft daar zin in? Ik niet in ieder geval! En vooral NIMBY!!!

 5. Ali Baba

  Maar dat is geen echte islam. 🙂

 6. Koos_Koets

  De multicul-idioten denken dat islam-terroristen dom zijn.
  De multicul-idioten zijn zelf een beetje dom!

 7. Wilhelmson

  Neen maar hij behoort wel tot wat andere beweren die groep die niet mak te socialiseren is zoals de rest van ons. Als je zoals velen niet mag denken aan afkomst , traditie , taal en de rijkdom van ook religies en jouw geschiedenis van voorvaderen , dan blijft er een nietsbeduidende leegte over die als het slecht valt wordt opgevuld door echte extreme ideologieen die er geen probleem bij hebben om deze leegte met hun waanzin op te vullen. Daarbij komt dan ,hoe beter opgeleid en bereid om zich te verdiepen , hoe meer kans dat je bij ISIS komt. De feiten spreken voor zich !

 8. jelle

  Frisse bedoening, ook, die Westminster University.
  Haatbaard Haitham Haddad gaf daar weer eens ’n speechje, op uitnodiging v/h moslim-comité aldaar:
  http://hurryupharry.org/2015/02/23/haitham-haddad-at-the-university-of-westminster/

  Die Haitham Haddad is overigens in NL ook een graag geziene gast:
  http://www.carelbrendel.nl/2014/02/06/haitham-al-haddad-heeft-niets-weerlegd-en-kan-niets-weerleggen/

 9. monach

  Radicale moslims zijn bereid genocide te plegen omdat Allah daar om vraagt. Dáár zit de crux.

  1. Pimsch

   En daarom jullie onderdrukken de Ware Islam, want bang voor terreur en genocide. Daarom kunnen onze imans niet vrijuit spreken. Ze worden verboden of afgeluisterd en ook onze mobieltjes en facebook. Dit is land voor manwijven en wijfmannen. Julie zullen altijd bang zijn, maar wij hebben vrede in onze hart door alleen Allah te vrezen en te gehoorzamen. Zolang niet accepteert ben je op vlucht. Kom maar met je stomme straaljagers. Amrika is slaafje van FED is jood.
   Jullie hebben onze vaders naar Europa gelokt voor een fooitje en schaamwerk. Wij moesten inburgeren, maar zou je zelf ook niet doen. Allah heeft niets te maken met beschaving of mensenrechten of zo. Mensen niet beter weten dan Allah. Soms is tegen mijn wil, maar Allah kan mijn hart verharden en sterk maken. Wij bereiden de terugkeer voor van de Mehdi en hij roeit de joden uit en geeft Al Quds terug aan Isa. Wij zijn de leeuwen van Allah en onze dodenlijst is lang.

 10. zomaar

  links lult uit de nek , alle aanslagen gepleegd door de moslims uit naam van hun geloof , zijn gepleegd door mensen die gestudeerd hebben .

  of zou onze Samsom , ook een airbus een toren in kunnen laten vliegen ?, verpleger zijn in een ziekenhuis , psycholoog , (Ford Hood), enz

  af gestudeerde moslims , met het koran sausje overgoten , pleegde uit naam van hun geloof deze moorden !!.

  en de links denkende , blijft maar halsstarrig volhouden dat het de ongeletterde moslim is , die deze daden plegen.

  de ongeletterde en niet willende zit hier aan de bijstand , en vindt het wel goed zo .

  immers met het kaalplukken van de , (in hun ogen ongelovigen), leven zij naar het woord en schrift van hun koran .

 11. Swieber

  Deze Jihadisten vinden hun inspiratie in de islamitische heilige geschriften. Ze handelen daaruit.

  De aanslagplegers van 9/11 kwamen ook uit rijke families en een aantal hadden een goede studie aan de universiteit.

  1. Matthijs

   Maar waarom gaan ze op zoek naar die inspiratie?
   Waarom zijn ze zo ongelukkig?

   1. Staphylocoque

    Omdat ze door papa en mama met die troep zijn opgevoed.
    Zijn ze ongelukkig?

    1. Matthijs

     Ik heb geen idee,.
     Ik denk dat niemand een idee heeft wat ze beweegt,.
     Daar zou ik nou eens wat meer van willen weten.
     In plaats van het stomme geroep om ze maar overhoop te schieten. Als we kunnen begrijpen waarom ze zo boos zijn, kunnen we het daarna wellicht oplossen.
     In plaats van ze alleen maar bozer te maken?

     1. nogmaals

      @matthijs
      Je lijkt mij nogal dom en naief. Hopelijk niet kwaadaardig.
      Maar als jouw idee van oplossen betekent dat we al theedrinkend risico’s met dat volk moeten nemen, dan ben je t.o.v. mijn kinderen (en weillicht ook t.o.v. je eigen kinderen!) toch echt kwaadaardig bezig.

     2. Staphylocoque

      Wat ze beweegt?
      Kijk, de islam is al van het begin af een en al geweld. Mohammed is ermee begonnen en zijn volgelingen zijn er nooit mee gestopt. Zodoende zitten de koran en hadith vol met universele tijdloze oproepen aan moslims om geweld te gebruiken. Waarom? Alles wat niet islamitisch is (westerse dingen bijvoorbeeld) is slecht en daarom moet er een wereldwijde islamitische heerschappij gevestigd worden, de dar al-islam (huis van de islam). Wat niet onder islamitisch bestuur is heet dar al-harb (huis van de strijd). Dat is in een notendop het probleem. Dat is erg moeilijk op te lossen, want je kunt de islam niet uit die lui halen.
      Dhimmigedrag om ze niet ‘bozer’ te maken gaat niet helpen, je moet geen rode loper uitleggen voor de dar al-islam.

     3. Koos_Koets

      @matthijs,
      Ratten moet je bestrijden.
      Als je je gaat afvragen wat ratten beweegt, of als je bang bent om ze boos te maken, dan leef je in een sprookjeswereld waarin je met dieren kunt praten.

   2. -Harry

    Waarom ze zo ongelukkig zijn , Matthijs ?

    1) vanwege een debiele ideologie waar ze mee volgepompt worden .

    2) vanwege een totaal onbegrip en onvermogen om te kunnen snappen dat er naast hun islam nog andere levensvormen bestaan .

    3) vanwege een inteelt erfenis waardoor ze niet mee kunnen komen met de rest van de wereld en ze daarom de anderen zoveel mogelijk af proberen te remmen . Beetje een handicap , een IQ van rond de 70 , niet ?

    4) vanwege afgunst , ze willen wel alles hebben , maar kunnen niks zelf verdienen .
    Zo was er een linkse politica die ze allemaal een huis , een snelle auto en een vriendin wilde geven .
    Dan zouden ze wel mak worden . De stomme trut !

    5) vanwege het linkse gutmenschdom , mensen zoals jij die vinden dat we die gekken maar allemaal hierheen moeten laten komen en niet het benul hebben dat ze alleen in hun eigen habitat kunnen floreren .
    Tenminste voor zover dat met hun IQ haalbaar is .
    In ieder geval vallen ze daar niet negatief op !
    En ze vooral niet kwetsen , beledigen of lastig vallen !

    Leg je kop maar vast zelf op het hakblok , sukkel !

 12. Teun

  Misschien zijn het wel producten van een project van de westerse geheime diensten, van het Project Monarch. In dat geval zijn het victims. (googel Project Monarch victims).
  Je weet niet wat Obomba, die met een vredesprijs als nageboorte ter wereld kwam, in Guantanamo Bay heeft uitgespookt met gevangenen. Daar zijn wellicht meervoudige persoonlijkheden ontwikkeld, die door woorden uit de koran getriggerd worden.
  Een computernerd is vanwege zijn neiging naar autisme wellicht geschikt afval voor subliminale boodschappen, die aanzetten tot een gevoel er niet bij te horen en wraak te nemen.

  1. Matthijs

   Jij hebt geen alu hoedje, maar een alu huis 🙂

  2. Gielah

   Dat is absoluut niet ongerijmd, wat u hier schrijft…@Teun.
   En niks te aluhoedjes-gesnor.
   Degenen die zo bezig zijn hópen op die automatische reflex, om dit soort onfrisse methoden bij voorbaat niet waarschijnlijk te vinden en weg te wuiven.

 13. jelle

 14. Ruud562

  Als je in gif opgroeit en continue in verkeert c.q. mee in aanraking komt maakt dat je op den duur compleet gek!

 15. Ruud562

  En die familie van die gestoorde idioot weet weer van niks! Tja! Zoals gebruikelijk bij dit soort lui!

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.