ISIS-beesten dreigen Japanse gijzelaars te onthoofden

Geen categoriejan 20 2015, 8:26
"Geef ons 200 miljoen dollar of deze Japanners gaan eraan."
De terroristen van ISIS hebben een nieuwe video online gezet waarin ze dreigen om twee gekidnapte Japanners te onthoofden. De enige manier waarop Tokyo dat kan voorkomen is door binnen 72 uur tijd 200 miljoen dollar te geven aan de psychopatische massamoordenaars.

Het is ogenschijnlijk opnieuw de vermeende Britse beul 'Jihadi John' die het woord voert in de proagandavideo. ,,dit mes zal jullie nachtmerrie worden', zo dreigt hij als Japan niet snel met het enorme bedrag over de brug komt. Hij zegt dat de Japanse regering ,,het domme besluit heeft genomen om 200 miljoen bij te dragen aan de strijd tegen IS''. De Japanse bevolking heeft nu 72 uur om ,,het wijze besluit te nemen de regering onder druk te zetten om 200 miljoen te betalen en zo het leven van burgers te redden''.

De kans dat Japan dat doet is natuurlijk minimaal. De oude Samoerai cultuur wordt daar nog steeds gerespecteerd. Terroristen hun zin geven past daar niet bij. Nee, ook niet als ze onschuldige burgers ontvoeren en met een mes lopen te zwaaien.
Screen Shot 2015-01-20 at 09.29.13
De Japanse inlichtingendiensten hadden de video al eerder gezien en de beelden geanalyseerd. Het is onduidelijk wat ze daar precies mee doen, maar het valt natuurlijk niet uit te sluiten dat ze bij Amerika aandringen op een reddingsactie. En waarom niet? Het zou niet alleen geweldig zijn als de gevangenen bevrijd worden, maar ook als een psychopaat als Jihadi John overhopen wordt geschoten. De wereld zou een significant betere plek zijn als hij verdween.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten