Koenders trekt visa in voor haatbaarden shariaparty Rijswijk

flyer-haatimams_0
Foto:

Het slechte nieuws: het ministerie van Buitenlandse Zaken had geen idee hoe radicaal de haatbaarden zijn.

Er is goed nieuws en er is slecht nieuws over de islamitische haatconferentie die volgende maand in Rijswijk wordt gehouden. Het goede nieuws eerst:

Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken heeft de visa van drie moslimpredikers ingetrokken die waren uitgenodigd voor een bijeenkomst op 8 maart in het Zuid-Hollandse Rijswijk.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken knalde deze tweet online na de beslissing om de visa van drie haatbaarden in te trekken:

Het slechte nieuws: “Betrokkenen stonden niet gesignaleerd in de geraadpleegde databases.” Zoals Tim Engelbart gisteren schreef over de sprekers die zouden komen opdagen bij het shariafeestje: er zat een terroristen-line-up van heb-ik-jou-daar tussen:

· Tarik Chadlioui: een radicale prediker die door jihad-kenners wordt gezien als één van de belangrijkste salafistische fondsenwervers in Europa. Hij zou veel contacten hebben met jonge mannen in België, Nederland en Duitsland die op jihad zijn gegaan naar Syrië.
· Wahid Baali: een Egyptische prediker die openlijk op een Arabische zender rouwde om de dood van Osama Bin Laden.
· Othman al Khamis: een prediker uit Koeweit die te boek staat als lid van het zogeheten Council of Supporters, dat mede aan de wieg stond van het Al-Nusra Frons in Syrië, een vertakking van al-Qaeda.

De conferentie gaat gewoon door, maar in ieder geval zonder drie van de sprekers. Het is een begin, zullen we maar zeggen. De massale media-aandacht en aandacht van VVD, CDA, D66 en PVV voor deze haatconferentie hebben eraan bijgedragen dat Koenders is wakkergeschud.

De volgende keer moet hij veel alerter zijn op dit soort belachelijke terroristenfeesten, zeker na de islamitische terreuraanslagen in Brussel, Parijs en Kopenhagen, en de zelfmoordaanslagen van polderjihadi’s in Irak. We kunnen niet tolerant blijven tegenover zij die intolerantie prediken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!