Massaslachters ISIS willen meer gijzelaars om te onthoofden

Hoe meer onthoofdingen en verbrandingen hoe beter. Aldus ISIS.

CNN bericht dat ISIS – de terroristische organisatie die op waanzinnige wijze tekeergaat in Syrië en Irak – zich tot doel heeft gesteld om meer westerlingen (en andere niet-radicalen) te gijzelen.

Ze zouden zich met name richten op mensen die in vluchtelingenkampen werken.

An ISIS-outfit based in northeastern Syria has been drawing up plans since at least the middle of last year to kidnap Westerners and others in neighboring countries, a Middle East security source told CNN on Friday.

De bron zegt dat de terroristen landen als Jordanië en Libanon ongezien binnen willen komen zodat ze daar werkzame westerlingen kunnen gijzelen. Vervolgens willen ze die arme mensen gebruiken om a) geld in te zamelen (losgeld) en b) propagandafilmpjes mee te maken. Met ‘b’ bedoel ik dus de vreselijke video’s waarin je ziet hoe een gemaskerde ISIS-jihadist een journalist of een arme vrijwilliger onthoofdt… of iemand levend verbrand. Gewoon omdat het kan en omdat de moordenaars het onthoofden van mensen blijkbaar enigszins saai vinden worden.

Hoewel het niet geheel duidelijk is hoeveel mensen ISIS op dit moment al gegijzeld heeft, gaan experts ervan uit dat ISIS nog flink ‘bevoorraad’ is. Toch worden er dus meer ontvoeringen voorbereid. Dat bewijst – helaas – dat onthoofdingsvideo’s blijkbaar écht goed werken als propagandamiddel.

Nou moet u daar eens goed over nadenken. Er zijn dus nogal wat jonge moslims in het Westen die zien hoe een arme man levend verbrand wordt en die vervolgens denken: ‘Zo hé, mooi man! Dat wil ik ook doen!’

Psychopatischer dan dat wordt het niet.

Hoe dan ook, westerlingen die in Libanon en Jordanië werken – zeker als ze daar zijn om vluchtelingen te helpen – doen er verstandig aan om zo spoedig mogelijk terug te keren naar hun eigen land. Tegelijkertijd moeten Westerse regeringen er bij Jordanië en Libanon op aan dringen om de beveiliging van westerlingen in hun land omhoog te schroeven.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

14 reacties

 1. Antidotum

  Als die reliwaanzinnigen handelen naar de handelswijze van hun profeet, dan behoeft het geen uitleg meer wat voor type dat is geweest.

  Nu zou zo iemand in een zwaar beveiligde gevangenis worden opgesloten en voer zijn voor de psychiatrie.

 2. keeskonijn

  Zou het niet beter zijn om voortaan te spreken over de Islamitische Staat, ipv IS of ISIS. De connectie met de islam is dan duidelijker.

  1. Pimsch

   En Jordanie dan ?

 3. Gielah

  Waarom leveren die enorm-grote en uitgestrekte en vooral puissant-rijke islamitische landen geen helpers in vluchtelingenkampen daar?

  Is veiliger voor die hulpverleners… uit koranlanden afkomstig… mits behorend bij de op dat moment populaire variant van de islam… en begaat #IS misdaden aan diemmensen… dan kunnen die islamitischenlanden zélf ingrijpen met bombarderen, grondtroepen sturen enz. enz.

  Geld sturen hoeven wij dan niet… want geld als water daar!

 4. nogmaals

  Islam moet de wereld uit, te beginnen in NL, en tegelijkertijd isis (de islamitische frontstrijders) volkomen genadeloos uitroeien.

  1. Pimsch

   Kennelijk wil Jordanie ook het Jihadisme uitroeien, en ook andere Arabische landen die de coalitie steuen. Maar niet de islam. Hun islam is hun waarheid. Probeer ze maar te overtuigen met het Evangelie of met westers modernisme. Dat lukt niemand. We mogen blij zijn dat er ook veroordeling is uit de Arabische wereld, maar verlang niet alles.
   Verplaats je in een Jordaanse straaljagerpiloot die jihadisten aan stukken bombardeert. Die met zijn geweten heeft gevochten om te weten dat de ISIS-jihadisten valse moslims zijn ipv waarachtige en heilige strijders. Die weet dat bombarderen ook een gruweldaad is, maar geen moedwillig sadisme.

 5. Gielah

  Intussen kom ik dit bericht tegen: Obama draagt een ring, waarop de islamitische geloofsbelijdenis, de Shahada, staat.

  1. Pimsch

   Zo zie je maar dat een geboren moslim zelden of nooit meer bekeert. Zelfs als hij president van de USA heeft kunnen worden en 50 jaar heel stevig is blootgesteld aan het christendom en westerse normen en waarden. Nog steviger dan u, “zodat hij geen verontschuldiging heeft”. Ik zie geen jihadist in deze man, hij draagt geen absurde baard, gaat niet gekleed in matzwarte vodden en loopt niet op ordinaire gympies. Verlang niet het uiterste van een mens. Verlang niet zijn ziel, zelfs als hij beter weet.

 6. toetssteen

  En hier zwijgt politiek correct links. Staan te vingerwapperen en volledig in de knuffelstand en het aanreiken van het slachtofferschap als de burger durft te zeggen dat hij/zij meer dan genoeg heeft van het verplicht door de strot duwen van islam, maar bij het zien van de resultaten van deze fanatici draait men het hoofd weg, stopt de vingers in de oren en roept: lalalala.

 7. Lieftinck

  Obama hield een heel monoloog over de kruistochten in de middeleeuwen, en de inquisitie, beiden overigens ontstaan als reactie op ISIS praktijken, maar dat terzijde. Niemand ontkent hier dat hetgeen daar gebeurde niet door de beugel kon.

  Ik vraag mij af, stel dat ISIS Christenen waren, en hun slachtoffers islamieten? Denk je eens in hoe de linkse gemeente gereageerd zou hebben? Zouden ze dan ook vergoeilijkend hebben gesproken?

  1. HR

   Het is inderdaad behoorlijk dubbel in de linkse hoek, we kunnen er vanuit gaan dat er behoorlijk partij gekozen zou worden voor de islamisten.

 8. simonvgroningen

  Gewoon ziek

  1. HR

   Het is MEER dan gewoon ziek, het is afstotelijk.

   Wat in mijn ogen ECHT ziek is zijn de reacties van sommigen op deze site die durven te zeggen dat dit soort acties voortkomen uit de gewelddadige reacties van het westen. Het continu “goedpraten” van de beestachtige manier van doen van ISIS is in mij ogen niet meer of minder dan landverraad.

 9. carthago

  Die kokosnoot uit washington heeft zeker weten boter op z’n hoofd en daardoor ook zo glad als een aal.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.