OM wil vrijgesproken Arnhemse polderjihadi's alsnog achter tralies

Geen categoriefeb 09 2015, 21:00
De twee polderjihadi's wilden niets liever dan zich aansluiten bij een clubje moslimterroristen.
Het is geen wonder dat het vertrouwen in de rechtspraak steeds verder afneemt. De terroristen knuffelende D66-rechter die twee Syrië-gangers heeft vrijgesproken heeft echt helemaal niets begrepen van het dreigende gevaar van moslimterroristen die bereid zijn af te reizen om zich aan te sluiten bij een islamitische terreurorganisatie.
Het Openbaar Ministerie (OM) gaat volkomen terecht tegen de beslissing in beroep, want het was overduidelijk wat de twee jongemannen van 22 en 27 jaar in Syrië wilden gaan doen. Ze werden immers opgepakt met camouflagekleding en bivakmutsen toen ze via Duitsland op weg waren naar Syrië. Ze hadden zelfs afscheidsbrieven achtergelaten. Zoals het OM meldt:
Ten aanzien van de 27-jarige verdachte stelt de rechtbank in het vonnis het volgende: "Het is de rechtbank volstrekt duidelijk geworden dat hij een streng islamitische ideologie aanhangt, dat hij ervan op de hoogte was dat zijn broer deelneemt aan de strijd in Syrië en dat hij desondanks naar Syrië wilde afreizen en zijn broer spullen wilde brengen waar die om had gevraagd".
Anders dan de rechtbank meent het OM dat uit het dossier wél is af te leiden dat de 27-jarige de intentie had om ook zelf aan de strijd deel te nemen, dan wel zijn broer hierbij te faciliteren, en aldus een misdrijf met terroristisch oogmerk te plegen.
We moeten niet vergeten dat de broer van Mohamed el A. al in Syrië zit en in september heeft opgeroepen om aanslagen te plegen in Nederland. Dat is ook een van de redenen waarom de politie-inzet is verhoogd bij verschillende gebouwen, waaronder de Tweede Kamer. El A. blijft volhouden dat hij slechts spullen wilde afgeven bij zijn terroristenbroer, maar ook dát is strafbaar, zoals het OM opmerkt. Waarom dan geen straf?
Het is onbestaanbaar dat deze twee polderjihadi's nu vrij rondlopen in Nederland, zonder enkelband of wat dan ook. Reken maar dat ze binnenkort alsnog afreizen naar Syrië om zich aan te sluiten bij een islamitische terreurorganisatie als Jabhat al-Nusra of ISIS. Of, erger nog, ze plegen hier aanslagen. Deze twee polderjihadi's moeten zo snel mogelijk achter slot en grendel. En de AIVD moet ze tot die tijd 24 uur per dag in de gaten houden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten