Pas op! De PvdA komt er weer aan met Aboutaleb en Van der Laan

Vandaag stijgt de PvdA in de peiling van Ipsos maar liefst 3 zetels. Er is een belangrijke reden voor die groei.

Vandaag een nieuwe politieke peiling van Ipsos. Een heel interessante, als ik dat mag zeggen:

Ja, dat ziet u goed: de PvdA stijgt maar liefst drie zetels. Dat is een enorme toename in slechts twee weken tijd.

Nu kan ik dat natuurlijk afdoen met complotten over peilers die op de hand zijn van de PvdA en de boel doelbewust manipuleren, of me druk maken om statistisch geklungel van peilers. Maar dat zou flauw en goedkoop zijn. My two cents: De PvdA is weliswaar nog altijd een ‘zwak merk’ dat op eigen kracht niet veel klaarspeelt. Samsom is allang niet meer de heiland die hij in 2012 was. Asscher begint na tweeënhalf jaar regeren zijn glans ook een beetje kwijt te raken. Dat is allemaal nog steeds reputatieverlies voor de PvdA.

Maar in onze hoofdstad, en in onze belangrijkste economische stad, zijn ontwikkelingen die de kiezers niet onberoerd laten. Politiek relevante ontwikkelingen tekenen zich daar steeds scherper af. De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb spreekt niet alleen voor zijn inwoners, of voor Nederland. Maar voor het oog van de gehele wereld is de PvdA’er nu hét middelpunt geworden van de verlichte islam en de strijd tegen ISIS. Aboutaleb is de voorbeeldige ‘knuffel-Marokkaan’ van Nederland die ondubbelzinnig stelling neemt tegen geweld en extremisme; maar geldt ook als islamkritische intellectueel in het buitenland.

En Van der Laan? Nadat voorganger Job Cohen een reputatie als wegkijkende theedrinker had gevestigd, moest partijgenoot Eberhard van der Laan het ambt weer voorzien van een nieuw elan. Amsterdam is een plaats waar veel kan, maar waar het gezag ook streng is als het moet. Cohen had het eerste net iets teveel benadrukt, dus aan Van der Laan de taak om het tweede uit te voeren.

Wie de man gisteren in de weer zag tegen de vieze kraakstudenten, moet toch concluderen dat de eerste burger van onze hoofdstad daar behoorlijk in geslaagd is:

http://youtu.be/RPaSuuqMjsc?t=1h38m15s

Van der Laan en Aboutaleb gaan de mannen zijn die de PvdA weer op de weg naar boven leiden, weg uit Samsomiaanse moeras. Een voorschot daarop zien we vandaag in de peilingen. Wat ik daarvan vind? Tja. Alhoewel de twee over het algemeen prima burgemeesters zijn, is dat natuurlijk wel een beetje zorgelijk. Het is prima dat ze ISIS-tokkies of ongewassen kraakstudenten uitfoeteren. Maar aan het eind van de dag zijn en blijven het socialisten die Nederland een stuk linkser willen maken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

18 reacties

 1. D. G. Neree

  Van der Laan is iemand waar ik instinctief de kriebels van krijg

 2. LantR.fant

  Waarom gaan die 2 niet gewoon naar VNL? Zeker Aboutaleb is veel te pragmatisch voor een club als de PvdA.

 3. Swieber

  Aboutaleb praat Geert Wilders na wat betreft die Jihadisten en word geprezen en word ineens de ” islamkritische intellectueel in het buitenland”.

  Geert Wilders zegt hetzelfde al een hele tijd en die word voor dezelfde uitspraken gedemoniseerd en geridiculiseerd.

  Wat vreemd toch allemaal.

  Geert Wilders meent wat hij zegt. Van Aboutaleb weten we het niet. Aboutaleb is PvdA en belijdend moslim.

  Het grootste gevaar voor Nederland (Europa) is de moslim immigratie.

  Door deze immigratie word Europa over tijd langzaam geïslamiseerd. Daar zullen de demografische veranderingen voor zorgen.

  Het is zoals Khaddafi heeft gezegd:

  “There are signs that Allah will grant vicotry to Islam in Europe without swords, without guns, without conquest. We don need terrorists, we don’t need homicide bombers. The 50+ million Muslims (in Europe) will turn it into a muslim continet within a few decades”——Muammar al-Gaddafi.

 4. tipo

  35,4% van de Nederlanders hebben een (onverkozen) PvdA-burgemeester, terwijl slechts 10% van de Nederlanders op de PvdA wenst te stemmen. Daarom is Nederland al geen democratie.

  Nederland is ook geen democratie als je een (onverkozen) PvdA-burgemeester de rug ziet wassen van een (onverkozen) incapabele Universiteits bestuurder van PvdA-huize (die meer dan 2 ton per jaar toucheert). Dat de voorzitter van het CvB van de UvA inhalig EN incapabel is, kun je hier lezen:

  http://www.groene.nl/artikel/het-maagdenhuis-als-profit-center

  (must-read)

 5. rinus

  @LantR.fant. De winst en verlies aan (gepeilde) zetels zie je op de site van de Politieke barometer onder de kop ”winst en verlies”. De PvdA wint 3 zetels omdat ”niet meer stemmers” terugkeren naar de PvdA. Wordt ook erbij geschreven. De PVV komt juist weer lager uit terwijl het juist relatief veel wint van de VVD en zelfs iets van de PvdA. Zij verliezen juist weer aan ”niet stemmers”. De PVV is ook niet zoveel in de media de laatste tijd, misschien ligt het daaraan.

  Maar het kan zomaar volgende week weer anders zijn…;)

  Kortom alles bij elkaar: bezigheidstherapie. 18 maart horen we het wel 😉 Er verandert voorlopig toch geen reet.

 6. Limburgse Kuifje

  Als je wilt geloven dat de PVDA een sprong naar boven maakt, doe maar. Echter dan ben je nog dommer dan ik denk, want wie nu nog achter de PVDA aanloopt die verdient het om uitgekleed te worden en van zijn vrijheid te worden beroofd. Deze islam knuffelaars zijn de grootste bedreiging voor de Nederlander en ze zijn dit al vele jaren.

  Aboutaleb is de spreekwoordelijke wolf in schaapskleren en als puntje bij paaltje komt dan is hij echt niet voor de autochtone Nederlander, is hij niet een gematigde moslim, maar kiest hij heel snel de zijde van de islam. Wie dit niet ziet is blind en verdient niet beter dan zijn lot straks te dragen.

 7. Two Ravens Black Kettle

  Van der Laan: “Ik denk als Theo van Gogh nog zou leven hij tevreden zou zijn over A’dam. Het is veiliger en opener dan ooit”

  (achter zijn rug vertrekken de laatste zichtbare Joden en niet PC-cartoonisten uit de hoofdstad)

 8. nick

  Onzinnige peiling…je geloofd toch niet echt dat de PvdA alleen door Aboutaleb zijn uitspraak opeens zo’n 200.000 stemmen erbij krijgt in een week….
  Voor de rest, het wordt alleen maar erger, elke dag, dus links en zeker de PvdA zal steeds meer moeten inleveren omdat steeds meer en dus ook linksmenschen, wakker worden.

  1. Two Ravens Black Kettle

   Nick onderschat nimmer de macht van de MSM, PC (Ignorance = Strength !) onderwijs en Staatsmedia
   &
   Onderschat nimmer de alle-kanten-op-behalve-de-goede-lillende slagroomrug van de Kaaskop

 9. Two Ravens Black Kettle

  Heb het nog even nagezocht, hier een van de bronnen

  Van der Laan: Theo van Gogh mag tevreden zijn
  http://www.elsevier.nl/Politiek/achtergrond/2014/11/Van-der-Laan-Theo-van-Gogh-mag-tevreden-zijn-1633806W/

  Fragment:
  “Precies tien jaar na de dood van Theo van Gogh is de sfeer in Amsterdam ‘vrediger’ geworden. Er heerst een meer ontspannen klimaat rondom de vrijheid van meningsuiting. Van Gogh kan tevreden zijn”

  ‘De vrijheid van meningsuiting en onze humanistische waarden worden tegenwoordig beter verdedigd dan voor die tijd. In zoverre mag Theo tevreden zijn.’ Rond de vrijheid van meningsuiting heerst volgens Van der Laan een meer ontspannen klimaat.

 10. Jasterke

  intelligente insteek met waarschuwing @Tim Engelbart…. Geert Wilders heeft het weer correct ingeschat : laat ze hun kruit maar verschieten…onze bijdragen volgen nog !!! 😛

 11. rinus

  De politieke club die zich het meest zorgen zou moeten maken om een eventuele herrijzenis van de PvdA is D66. Maar het kan net zo goed dat deze PvdA winst toeval is met de steekproeven. Je ziet vaak dat de peiling van De Hond daarna weer anders uitpakt. Synovate zat de laatste keer helemaal mis en het verst verwijderd van de verkiezingsuitslag.

 12. Two Ravens Black Kettle

  De teloorgang van de PvdA zou een zegen zijn, mits de genadeklap gegeven zou kunnen worden.
  Pats Boem de Kop van de gifadder eraf !
  Echter
  Een verwonde, zieltogende PvdA
  Maar een frisse, opgewekte D’66 is lood om oud ijzer
  Sterker nog
  De PvdA is corrupt, verdort en verrot tot in de meest miniscule haarvaten
  Echter
  PvdA’rs ruziën, zijn nog ooit boos en heel, heel soms drijven wat dwaallichten naar boven
  Denk aan een Eddy Terstall, Carel Brendel of Paul Scheffer
  Maar D’66 en Islam !
  Ik durf de stelling wel aan dat de D’66 nog eerder zou capituleren dan PvdA (en dat kost me moeite om te zeggen)
  Aboutaleb zei (for what it’s worth) rot toch op
  Pechtold maakte zich enkel zorgen over de islam (let wel, het bloed in de lijken in Parijs was nog warm)

  Dus wat schieten we er mee op wanneer de Kaaskop migreert van PvdA naar de Wegkijkersclub Extraordinaire ??

 13. W.H.J. Reiss

  Conclusie: Nederlanders zijn en blijven een Achterlijk Volk !

 14. Teun

  En dat is helemaal waar. Een achterlijk sheeple.

 15. JOzephius

  Aboutaleb heeft net als Marcouch een dubbele agenda, enge man. En Van der Laan heb ik ook helemaal niets mee.

 16. Ni28

  Aboutaleb mag dingen zeggen waarvoor Wilders cordon sanitaire opgelegd krijgt en Aboutaleb ovatie.

 17. Eminem2

  Ja, hoor: de PVV en VVD dalen en de PvdA stijgt. En D66 blijft gelijk. Daar geloof ik dus echt *geen barst* van! Als de PvdA van iemand zetels zou terugwinnen, dan zou dat van D66 zijn.
  Nee, dan hecht ik veel meer geloof aan de peilingen van MdH. Daarin heeft GL de nodige zetels van de PvdA overgenomen (ten opzichte van 2012) en hebben PvdA en VVD het echt moeilijk, terwijl D66 gelijk opgaat met het als redelijk rechts overkomende CDA. Die peiling zie ik best uitkomen, niet in de laatste plaats omdat MdH het zetelaantal van het CDA in 2012 ook tot op de zetel nauwkeurig had voorspeld.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.