Pas op! De PvdA komt er weer aan met Aboutaleb en Van der Laan

Geen categoriefeb 26 2015, 18:00
Vandaag stijgt de PvdA in de peiling van Ipsos maar liefst 3 zetels. Er is een belangrijke reden voor die groei.
Vandaag een nieuwe politieke peiling van Ipsos. Een heel interessante, als ik dat mag zeggen:
Ja, dat ziet u goed: de PvdA stijgt maar liefst drie zetels. Dat is een enorme toename in slechts twee weken tijd.
Nu kan ik dat natuurlijk afdoen met complotten over peilers die op de hand zijn van de PvdA en de boel doelbewust manipuleren, of me druk maken om statistisch geklungel van peilers. Maar dat zou flauw en goedkoop zijn. My two cents: De PvdA is weliswaar nog altijd een 'zwak merk' dat op eigen kracht niet veel klaarspeelt. Samsom is allang niet meer de heiland die hij in 2012 was. Asscher begint na tweeënhalf jaar regeren zijn glans ook een beetje kwijt te raken. Dat is allemaal nog steeds reputatieverlies voor de PvdA.
Maar in onze hoofdstad, en in onze belangrijkste economische stad, zijn ontwikkelingen die de kiezers niet onberoerd laten. Politiek relevante ontwikkelingen tekenen zich daar steeds scherper af. De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb spreekt niet alleen voor zijn inwoners, of voor Nederland. Maar voor het oog van de gehele wereld is de PvdA'er nu hét middelpunt geworden van de verlichte islam en de strijd tegen ISIS. Aboutaleb is de voorbeeldige 'knuffel-Marokkaan' van Nederland die ondubbelzinnig stelling neemt tegen geweld en extremisme; maar geldt ook als islamkritische intellectueel in het buitenland.
En Van der Laan? Nadat voorganger Job Cohen een reputatie als wegkijkende theedrinker had gevestigd, moest partijgenoot Eberhard van der Laan het ambt weer voorzien van een nieuw elan. Amsterdam is een plaats waar veel kan, maar waar het gezag ook streng is als het moet. Cohen had het eerste net iets teveel benadrukt, dus aan Van der Laan de taak om het tweede uit te voeren.
Wie de man gisteren in de weer zag tegen de vieze kraakstudenten, moet toch concluderen dat de eerste burger van onze hoofdstad daar behoorlijk in geslaagd is:
http://youtu.be/RPaSuuqMjsc?t=1h38m15s
Van der Laan en Aboutaleb gaan de mannen zijn die de PvdA weer op de weg naar boven leiden, weg uit Samsomiaanse moeras. Een voorschot daarop zien we vandaag in de peilingen. Wat ik daarvan vind? Tja. Alhoewel de twee over het algemeen prima burgemeesters zijn, is dat natuurlijk wel een beetje zorgelijk. Het is prima dat ze ISIS-tokkies of ongewassen kraakstudenten uitfoeteren. Maar aan het eind van de dag zijn en blijven het socialisten die Nederland een stuk linkser willen maken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten