Rechtse houwdegen Jan Roos wil de politiek in

Geen categoriefeb 26 2015, 10:00
"Vanaf de zijlijn roepen hoe het beter moet, is niet genoeg."
Opiniemakers weten altijd feilloos te vertellen wat politici allemaal fout doen, maar actie ondernemen doen ze vrijwel nooit. Een uitzondering op de regel blijkt Jan Roos van PowNed. Hij wil de politiek in, zegt hij. En dat zegt hij niet zomaar. Hij is bloedserieus over zijn ambities. "De tijd is gekomen dat ik zeg: dan ga ik het zelf doen. Wat ik met PowNed in de media heb gedaan, wil ik als politicus doen in Den Haag," aldus Roos.
In een interview met Jalta over zijn bucket list (dingen die hij nog wil doen voordat hij zijn laatste adem uitblaast) zegt Roos dat er "best goede politici in het parlement" zitten, "maar ik denk dat zeker 80 procent er zit voor zichzelf - voor zijn eigen geleuter, zijn eigen mediamomentje. Wij als bevolking betalen hun salaris, maar zonder te knipperen storten ze geld in Brussel en de Griekse sinkhole."
Roos kan het weten, want hij loopt al jaren rond op het Binnenhof als politiek verslaggever. Hij wil dat veiligheid weer een primaire taak wordt van de overheid. Geen bezuinigingen meer op Defensie dus. "Ja, Nederlanders konden makkelijk pacifistisch zijn met hun madeliefjes en lange haar - als de hel zou losbreken, wisten ze ook wel dat de Yanks hun zouden redden. Ook hebben we miljoenen euro’s in de Afrikaanse put gegooid, zonder enig rendement."
Nog een citaat:
"Het wordt tijd voor een politieke partij die de belangen behartigt van de Nederlandse bevolking. Bejaarden, zieken en geestelijk gehandicapten - voor hen moeten we zorgen. Maar de rest moet verantwoordelijk worden gemaakt voor hun eigen leven. En ik voel me geroepen om daar wat aan te doen."
Roos zegt dat hij door maar liefst twee politieke partijen is gevraagd. Welke partijen dat zijn, wil hij nog niet zeggen. "Maar er worden gesprekken gevoerd. Ik verwacht binnen een half jaar nieuwe Tweede Kamerverkiezingen. Dan zou ik heel goed op een kieslijst kunnen staan." Welke partij het ook wordt, het zal in ieder geval géén linkse partij zijn.
Ik heb weleens gezegd dat ik op Roos zou kunnen stemmen als hij politicus zou zijn. Als hij zich aansluit bij de juiste partij en zich voor 110 procent inzet voor de dingen die hij wil bereiken (meer veiligheid, meer vrijheid en minder subsidies), dan lijkt een stem op hem onvermijdelijk. Zet 'm op, Jan!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten