VVD’er uit Limburg: álle VVD’ers zijn integer!

Jij bent integer! En jij bent integer! En jij bent integer!

Wat zijn ze toch lekker integer met z’n allen, daar bij de VVD. Volgens de voorzitter van VVD Limburg, Peter de Koning, zijn alle VVD’ers integer. Ja, allemaal. Er zijn meer dan tweeduizend mensen actief binnen de partij en er is slechts één VVD’er die wordt verdacht van corruptie, aldus de Koning vanochtend op de Limburgse radio. Met die ene VVD’er wordt Jos van Rey bedoeld.

Vergeet Wilma Verver. Dat is opeens geen VVD’er meer. En vergeet Mark Verheijen, het VVD-Kamerlid dat onterecht duizenden euro’s declareerde voor zijn ritjes met de dienstauto (mét chauffeur) toen hij bestuurder was in de provincie Limburg en al een reisvergoeding kreeg via een bijbaan. Die Verheijen heeft volgens De Koning aangetoond dat hij integer is door nu het teveel gedeclareerde geld terug te willen betalen.

Aha, dus het enige dat je hoeft te doen om een integere VVD’er te zijn is om het teveel ontvangen belastinggeld terug te betalen als de media ontdekken dat je iets fout hebt gedaan? Oké dan. Het is bijna aandoenlijk, de claim dat iedereen bij de VVD integer is. Het is een leugen bovendien.

De liberalen moeten deze structurele corruptieproblemen niet steeds weer onder het tapijt proberen te vegen. Ze moeten erkennen dat er foute gasten bij de VVD zitten, foute gasten die er allemaal uit zouden moeten worden gegooid. Pas met zo’n beleid kan de VVD zeggen dat er alleen maar integere mensen werken bij de partij. Tot die tijd geloof ik er geen woord van.

Like De Dagelijkse Standaard op Facebook en word lid van onze sprankelende, levendige community.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

28 reacties

 1. Ruud562

  Gezien de vrij recente VVD-historie én de reactie van hun leiding daarop kan je maar één conclusie trekken: soort zoekt soort!

 2. Avander

  Misschien bedoelt Peter de Koning dat je al integer bent wanneer je gesjoemel niet boven de ton komt, alles daaronder is klein grut en dan moet je niet zeuren.
  Mijn belastinginspecteur denkt daar overigens anders over.
  Die z**kt al over een paar Euro telefoonkosten.
  Maar ja, ik ben natuurlijk maar een gewone uitvretende burger.

 3. Jantje

  Wij van wc-eend adviseren wc-eend.

 4. Ahles

  Natuurlijk past het in de verkiezingstijd dat NRC juist nu met de onthullingen komt van een VVD’er. Natuurlijk onderzoekt NRC alleen VVD en PVV politici en niet hun vriendjes bij de PvdA, D66 en GL. Natuurlijk is dat laag en voor eerlijke VV’ers Zuur.
  Maar Verheijen heeft gefraudeerd! Dus niet mekkeren: gelijk de wacht aanzeggen en royeren. Als de VVD dat niet doet dan is het geen knip voor zijn neus waard.

  1. Jacobus

   Ik kan u verzekeren dat NRC en Volkskrant een sappig verhaal over een frauderende PvdA-er subiet zullen publiceren. De gedachte dat kranten nog in het verzuilde tijdperk leven en daarom alleen over de ‘vijand’ nare verhalen publiceren is nogal naïef: het gaat ze alleen om de abonneecijfers en hoe sensationeler het verhaal hoe beter.

 5. Dennis_WSPK

  De VVD wordt altijd gezien als een keurige liberale volkspartij. Dat was misschien 40 jaar geleden zo.
  Anno 2015 is het gewoon een neoliberale graaipartij van mensen die zelf hun zakken willen vullen en daarnaast de belangen behartigen van mensen in de samenleving die graag (ten koste van anderen) de zakken royaal vullen.

  Het verschil met de PvdA is dat PvdA-ers hun zakken vullen uit de schatkist. VVD-ers doen het anders ; die zijn corrupt en laten zich betalen door derden in ruil voor gunsten en diensten. En ze laten zich graaf fêteren door allerlei lobbygroepen, zoals banken en grote ondernemers.

  Beiden zijn even rot. Zo simpel ligt dat. En al die VVD-aanhangers maar mopperen aan de borreltafel over uitkeringstrekkers en toeslagen. Klein bier vergeleken bij het schofterige gegraai onder de eigen gelederen !

 6. Gielah

  In feite zou je als politicus vooraf gescreend en psychologisch verplicht getest moeten worden.
  Slechts dames en heren, die tevreden zouden zijn met genóeg (= een normaal huis, voedsel, kleding, vervoer, af en toe vakantie) en die NIET geobsedeerd zouden zijn door geldzucht en machtswellust..
  zouden in aanmerking moeten mogen komen voor enig ambt..
  en dat dan in álle geledingen, vanaf de gemeentepolitiek tot aan de Tweede en Eerste Kamer.

  De betrouwbaarheid en integriteit van haar bestuurders is de ware rijkdom van ieder land!

  1. Jacobus

   De screening op geestelijke gezondheid en competenties gebeurt in professionele democratische partijen door mensen langjarig te volgen in verschillende rollen en functies. Daardoor werken partijen ook als recruteringsorganen voor bestuurders. Meestal werkt dat goed: incompetente en geestelijk labiele kandidaten vallen al in een eerder stadium af.
   Om die reden is het aantal problemen op dat punt in beginnende en populistische partijen waar veel gelukzoekers op afkomen ook veel groter. Daar weten ze bij de PVV alles van waar mensen met problemen op het gebied van bedreiging, openbaar geweld, oplichting en seksuele intimidatie direct op de Kamerbankjes terecht kwamen. Brinkman (nota bene iemand die zelf ook niet bepaald brandschoon was) zag dat inderdaad in als een groot probleem en bepleitte een jongerenorganisatie binnen de PVV (een belangrijke manier van recrutering van politici) en interne democratie. Beide werd door de Grote Leider afgewezen en dat veroorzaakt dat de PVV niet in staat is en zal zijn capabele bestuurders te leveren.

   1. nogmaals

    @Jacobus
    Grote woorden; kennelijk weet jij alles af van foute kamerleden. Misschien wil je je reactie onderbouwen door een lijstje te presenteren met alle “misdaden” van kamerleden van de pvv en van de kamerleden van al die fijne andere partijen met een geintegreerd, preventief integriteitsborgingssysteem . Het zal niet meevallen, maar probeer toch om objectief te blijven, en ga geen appels met peren vergelijken.
    Misschien kun je beginnen met de periode dat Wilders zich door de stiekeme streken (mag ook wel in je lijstje komen) van het cda gedwongen voelde om te stoppen met gedogen. Misschien wil je in je lijstje ook nog wat info stoppen betreffende het zelfreinigend vermogen van de partijen. Noem alle “foute” D66-ers, GL-ers, VVD-ers, CDA-ers, SP-ers en PVV-ers die wegens onvoldoende integriteit uit hun partij werden gezet

    1. nogmaals

     @Jacobus
     mijn vraag om onderbouwing wordt ingegeven door het feit dat je, terwijl het hier over (mogelijk) frauduleus handelen van een hondsbrutale VVD-er, die door zijn partij van alle kanten wordt gesteund, er zoals we van je gewend zijn, van de gelegenheid misbruik maakt om (vergeefs) te proberen de pvv aan te vallen.

     1. Jacobus

      Nee, ik reageerde op een algemene opmerking van Gielah over het screenen van politici waarvan algemeen bekend is dat dit bij de PVV niet toereikend gebeurde.

    2. Jacobus

     De PVV stapte niet uit het Kabinet door ‘stiekeme streken’ van het CDA maar vanwege lafheid omdat men electorale gevolgen vreesde van het verantwoordleijkheid nemen voor bezuinigingen. Ik begrijp dat jij de leugens van Wilders gelooft, ik niet.

     1. nogmaals

      Hierover hoeven we niet te discussieren. Er is al vaak genoeg gewezen op de rol van het CDA. Als je denkt dat het anders is, dan moet je dat maar eens proberen te onderbouwen met feiten.

    3. arie_jansz

     Als je de idioterie van een “partij” als de PVV afzet in historie, grootte, macht, aantal wethouders, burgemeester, raadsleden…

     dan kunnen we niet anders concluderen dat het veruit de meest incompetente partij is .

     Ach en brievenbuspissen is wellicht niet heel crimineel, maar in Nederland toch nog 1000x zieliger als een winkeldiefstal van een rol drop.

     Voor de rest, veroordeeld of niet, er hangt een zweem van incompetentie en criminaliteit om de PVV heen en die lijst is reeds vaker hier gepubliceerd.

     De reacties voorspelbaar, veel jijbakken en schaamteloze ontkenning.

     1. nogmaals

      @ arie
      Jacobus krijgt het kennelijkniet voor elkaar.
      Maar kom jij dan maar met de door mij gevraagde lijst

 7. kritische nieuwsvolger

  Door de praktijk gevormd kan ik slechts lachen: hahahahahahahahahahahahahahahahahahaha.
  Het wordt tijd dat we een anti – vriendjespolitiek politie krijgen!

  1. arie_jansz

   Een nieuwe reaguurder, tot op heden wat magertjes, beetje een soort trol, maar geef em de tijd, wie weet
   Is dit een pareltje…

 8. nogmaals

  @JACOBUS
  Ik zie dat je de mond (die je vol had met “foute” pvv-ers) is gesnoerd door mijn vraag naar je lijstje in mijn reactie van 16:36.
  Voortaan eerst maar eens nadenken voordat je met grote woorden komt inzake “foute” pvv-ers.

 9. Noordermiede

  @ Jodocus Vooral de pvda kan worden aangemerkt als een criminele organisatie. Fraude, diefstal (fatima elatik voor miljoenen, die drankorgel en gemeenteraadslid uit Utrecht die de zwerverskrant heeft beroofd enz. enz.). Kan een lijstje over de laatste 10 jaar van ruim 100 pvda criminelen produceren die zijn betrapt op geurende corruptie, nepotisme en cliëntelisme in de 40 grootste pvda en GL bolwerken. Er is niets meer over van zgn. links. Helemaal niets. En de verstandelijk gehandicapte die nu nog op de naam pvda of GL stemmen zijn hersenloze zombies die voor de buitenwacht links en progressief lijken, maar in feite een statement naar hun omgeving maken dat ze zelf NIET nadenken en niet weten wat er in de maatschappij speelt, en daarmee medeschuldig zijn aan de verborgen identiteitswissel van wat vroeger onder vader en zoon Drees links en sociaal was. Domvolk en geen Goedvolk… om te kotsen met dit morele gelijk. Te achterlijk om te zien dat ze precies de eurofiele en rechts conservatieve agenda uit Brussel en de banken ondersteunen. Te debiel om in te zien dat de dader/slachtoffer switch met behulp van beperkt denkvermogen wordt uitgespeeld door een ideologie die tot doel heeft om westerse beschavingen en samenlevingen te ontwrichten en over te nemen. Tenslotte onder de 12 procent hoogopgeleide PVV kiezers (bron: peil.nl) zijn voldoende bestuurders te vinden die het niet slechter kunnen gaan doen dan de leden van het rampkabinet Rutte2 van VVD en PvdA. Om maar discreet te zwijgen over hun kartel vriendjes van het CDA, D66 en CU.

  1. Jacobus

   De PvdA is een grote politieke partij met tientallen bestuurders, Kamerleden, raadsleden en leden van Provinciale Staten. Het is niet voor te stellen dat in die grote groep er nooit iemand in de fout gaat. Als dat gebeurt zie ik de partij altijd stevig optreden en worden functionarissen geschorst, ook op het niveau van de gemeenteraad.
   Dat staat in schril contrast met de PVV waar zelfs Kamerleden die werden verdacht van ernstige vergrijpen mochten blijven zitten.

  2. arie_jansz

   Hallo noordermiede,

   Zou je je niet even voorstellen? dat vind ik wel een leuk gebruik als je net komt kijken…

   1. nogmaals

    @noordermiede
    Alles wat je zegt, wordt leugenachtig verdraaid en tegen je gebruikt door figuren als arie.

  3. nogmaals

   @Noordermiede
   Complimenten voor deze reactie ! Ik wil er nog aan toevoegen dat bij figuren als Jacobus en sommige van zijn collega’s je beter kunt uitgaan van een combinatie van domheid en naiviteit met kwaadaardigheid en/of een verborgen agenda vanwege eigen belangen die strijdig zijn met die van het volk, waaronder ook de onnozelen die nog op de pvda stemmen
   Jammer dat we geen plus/min systeem meer hebben.
   Ik wil

 10. Noordermiede

  @ nogmaals
  Dank voor uw complimenten.
  Ga geen tijd en energie besteden aan Domvolk en vileine PVV-bashers en Wilders haters zoals Jodocus.

 11. W.H.J. Reiss

  @ De Dwazen
  PvdA, Biertje van der Roest.
  De PvdA wilde alles met de mantel der liefde bedekken.
  Zeker om de daklozen te bekoren !

 12. Ni28

  De VVD heeft de laatste jaren laten zien wat zij waard zijn. Die paar oplichters neemt je op de koop toe want met een liegende premier kunt je bijna niet anders. De vis begint bij de kop te rotten.

 13. HenryJoseph

  Voor politici geldt:
  stelen mag, behalve wanneer je betrapt wordt.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.