VVD’er uit Limburg: álle VVD’ers zijn integer!

vvd
Foto: VVD

Jij bent integer! En jij bent integer! En jij bent integer!

Wat zijn ze toch lekker integer met z’n allen, daar bij de VVD. Volgens de voorzitter van VVD Limburg, Peter de Koning, zijn alle VVD’ers integer. Ja, allemaal. Er zijn meer dan tweeduizend mensen actief binnen de partij en er is slechts één VVD’er die wordt verdacht van corruptie, aldus de Koning vanochtend op de Limburgse radio. Met die ene VVD’er wordt Jos van Rey bedoeld.

Vergeet Wilma Verver. Dat is opeens geen VVD’er meer. En vergeet Mark Verheijen, het VVD-Kamerlid dat onterecht duizenden euro’s declareerde voor zijn ritjes met de dienstauto (mét chauffeur) toen hij bestuurder was in de provincie Limburg en al een reisvergoeding kreeg via een bijbaan. Die Verheijen heeft volgens De Koning aangetoond dat hij integer is door nu het teveel gedeclareerde geld terug te willen betalen.

Aha, dus het enige dat je hoeft te doen om een integere VVD’er te zijn is om het teveel ontvangen belastinggeld terug te betalen als de media ontdekken dat je iets fout hebt gedaan? Oké dan. Het is bijna aandoenlijk, de claim dat iedereen bij de VVD integer is. Het is een leugen bovendien.

De liberalen moeten deze structurele corruptieproblemen niet steeds weer onder het tapijt proberen te vegen. Ze moeten erkennen dat er foute gasten bij de VVD zitten, foute gasten die er allemaal uit zouden moeten worden gegooid. Pas met zo’n beleid kan de VVD zeggen dat er alleen maar integere mensen werken bij de partij. Tot die tijd geloof ik er geen woord van.

Like De Dagelijkse Standaard op Facebook en word lid van onze sprankelende, levendige community.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!