VVD’er Verheijen declareert onterecht, vindt kwestie ‘redelijk opgeblazen’

Duizenden euro’s onterecht declareren is helemaal niet zo erg, jongens!

Het is weer eens zover bij de VVD. Kamerlid Mark Verheijen heeft tijdens zijn periode als bestuurder in Limburg ten onrechte voor duizenden euro’s aan declaraties ingediend in 2011 en 2012. Het geld voor verschillende ritjes met de dienstauto inclusief chauffeur van de provincie kreeg hij allemaal mooi op zijn rekening gestort, terwijl hij al een reiskostenvergoeding kreeg van een bijbaan.

Ongehoord natuurlijk. Maar ja, Verheijen is vooral een slachtoffer in deze zaak. Verheijen, die sinds 2012 in de Kamer zit namens de VVD, heeft nog maar net een corruptieschandaal achter de rug. En nu dit weer. Vervelend, hoor. De liberaal probeert de boel flink te downplayen tegen de pers vandaag. Het is allemaal “opgeblazen“:

“Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt”, zei Verheijen in een reactie tegen de verzamelde pers. De ten onrechte gedeclareerde kosten zal hij terugbetalen.

Volgens hem zou het om maar vijf foute declaraties gaan op 1.300 ritten die hij in zijn vorige functie heeft gemaakt. Zelf vindt hij de kwestie “redelijk opgeblazen”. Verheijen: “Ik praat het niet goed, maar we moeten het wel in perspectief plaatsen.”

Na de onthulling in NRC vandaag gaat hij ineens het geld terugbetalen. Als de pers niets had geschreven, dan had hij het geld gewoon gehouden en hadden we er nooit meer wat over gehoord. Daar is de (Limburgse) belastingbetaler mooi klaar mee. Zelfs premier Rutte beweert dat het verhaal “behoorlijk opgeblazen” is.

Ik weet niet hoe het met de lezer van De Dagelijkse Standaard zit, maar als er zó met belastinggeld wordt omgesprongen, dan vind ik het terecht dat de media erbovenop zitten. De VVD moet nu echt eens werk gaan maken van de nieuwe integriteitscode die ze in 2013 instelden. Anders blijft het een ongeloofwaardige boel.

Like De Dagelijkse Standaard op Facebook en word lid van onze sprankelende, levendige community.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

12 reacties

 1. The Fox

  Het is heel simpel. Het is gestolen van de belastingbetaler. Bij deze carrierepolitici is er totaal geen besef dat al het geld afkomstig van de burger en dat daar zorgvuldig mee omgegaan moet worden. Met dit soort gedrag zullen we nooit een gebalanceerd budget hebben.

 2. kritische nieuwsvolger

  Ach….een flesje wijn van 100 euro in tijden van crises, waar andere mensen niet weten, hoe ze de eindjes aan elkaar moeten knopen. Het is idd geld van de belastingbetaler en dus….
  Ben benieuwd hoe dit soort mensen – waar ik misselijk van word – met hun eigen geld omgaan. Hij zal er waarschijnlijk bovenop zitten. Treurig dit soort mensen. Maar kennelijk hoort dit bij de politiek?!

 3. arie_jansz

  Nu is de VVD al veruit de meest corrupte partij van Nederland, maar ik heb het idee dat de Limburgse afdeling van de klassiek liberalen nog ietsjes verder gaan,

  1. LantR.fant

   De PvdA kan er anders ook wat van, gezien de berichten van de afgelopen tijd. Al geeft die partij andermans geld ook graag uit aan “successtory’s” zoals de vogelaarwijken.
   Ik heb ook niet het idee dat de rooien denken; “Je kunt andermans geld maar 1x verkwisten”.

   Deze zaak is afkeurenswaardig, maar voor het begrip “redelijk opgeblazen” moet je eerst in kaart brengen wat er gemiddeld door partijen verkwist en verduisterd is.
   Pas dan kan je er over oordelen.

   Overigens is de VVD voor mij al jaren VVT (Voltooid Verleden Tijd).

 4. W.H.J. Reiss

  Dit waait snel over. De media en andere politici doen elkander geen pijn.
  Maar pis niet in een brievenbus, want dat wordt je dood, tenminste als je bij de PVV zit.
  Prachtige toespraak weer vandaag van Hr. Wilders.
  Klein stukje ervan: Geselecteerde verontwaardiging !
  .
  Toen afgelopen zomer moslims met ISIS vlaggen door de straten van Den Haag paradeerden en “dood aan de Joden” riepen was er geen minister te bekennen en wilde de burgemeester van Den Haag van VVD-huize niet eens terugkomen van zijn vakantie in Frankrijk.
  En nu geweldloos tegen de moskee van Leiden wordt geprotesteerd, rent Minister Asscher als een haas naar Leiden en sprak de burgemeester van Leiden er binnen 3 minuten schande van.
  Vz. Wat een dubbele moraal. Wat een selectieve woede. Wat een laf islam-geknuffel.

 5. Willie.F

  In China loop je de kans na zoiets op een nek schot.

 6. Joop Klepzijkert

  Moet je kijken als iemand van de PVV iets aan corruptie doet. Dan word het breed uit gemeten , komt het in alle media en houdt het minimaal 2 weken aan. Hoezo de media meet met 2 maten.

 7. nogmaals

  Dit lijkt mij duidelijk een gevalletje fraude dat ook als zodanig strafrechtelijk moet worden afgehandeld. Het enig dat er is opgeblazen is het ego van deze VVD-er.
  En dan te bedenken dat ik lang geleden (voor Pim) altijd op die land- en volkverradende club van graaiers stemde.
  Ik ben zo blij dat ik na al een tijdje op Wilders kan stemmen.

 8. Niek Verheyen

  Statenfracties van PVV en SP willen nog voor de verkiezingen van 18 maart een integriteitsdebat over deze kwestie in het Limburgs parlement. Beide partijen hebben samen genoeg stemmen om dit debat te laten plaatsvinden.

 9. luis_indepels

  Opzouten, geen plaats voor fraudeurs in het parlement.

 10. Pjotter

  Klassikale beoordeling, als wij als gewoon ambtenaar onze reisdeclaratie indienden en er zat een optelfoutje van 10 cent in werd het niet veranderd, nee dan kwam je declaratie terug en moest je een nieuwe indienen, een foutje in het tijdperk van geen rekenmachientjes was best wel eens aan de orde, gevolg was dat je centjes pas twee maanden na de gemaakte kosten terug kreeg.
  En meestal dan nog weer met de opmerking “declaratie tijdig indienen a.u.b.” maar bij deze heren die de zaak flessen heet het dan een foutje, pure fraude.

 11. HenryJoseph

  ‘Sorry, ik heb iets gestolen, was een vergissing! Neem me niet kwalijk, je moet het niet opblazen!’

  Het erge is dat dit soort lieden gewoon kunnen blijven zitten, sterker nog: het wordt gewoon geaccepteerd. In het bedrijfsleven is diefstal: ontslag op staande voet!

  (trouwens, het salaris van een gedeputeerde is nou niet zo dat je daarvan naar de voedselbank moet, dat maakt het voorval nog ernstiger)

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.