VVD’er Verheijen declareert onterecht, vindt kwestie ‘redelijk opgeblazen’

markverheijen
Foto: Mark Verheijen / Wikimedia Commons

Duizenden euro’s onterecht declareren is helemaal niet zo erg, jongens!

Het is weer eens zover bij de VVD. Kamerlid Mark Verheijen heeft tijdens zijn periode als bestuurder in Limburg ten onrechte voor duizenden euro’s aan declaraties ingediend in 2011 en 2012. Het geld voor verschillende ritjes met de dienstauto inclusief chauffeur van de provincie kreeg hij allemaal mooi op zijn rekening gestort, terwijl hij al een reiskostenvergoeding kreeg van een bijbaan.

Ongehoord natuurlijk. Maar ja, Verheijen is vooral een slachtoffer in deze zaak. Verheijen, die sinds 2012 in de Kamer zit namens de VVD, heeft nog maar net een corruptieschandaal achter de rug. En nu dit weer. Vervelend, hoor. De liberaal probeert de boel flink te downplayen tegen de pers vandaag. Het is allemaal “opgeblazen“:

“Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt”, zei Verheijen in een reactie tegen de verzamelde pers. De ten onrechte gedeclareerde kosten zal hij terugbetalen.

Volgens hem zou het om maar vijf foute declaraties gaan op 1.300 ritten die hij in zijn vorige functie heeft gemaakt. Zelf vindt hij de kwestie “redelijk opgeblazen”. Verheijen: “Ik praat het niet goed, maar we moeten het wel in perspectief plaatsen.”

Na de onthulling in NRC vandaag gaat hij ineens het geld terugbetalen. Als de pers niets had geschreven, dan had hij het geld gewoon gehouden en hadden we er nooit meer wat over gehoord. Daar is de (Limburgse) belastingbetaler mooi klaar mee. Zelfs premier Rutte beweert dat het verhaal “behoorlijk opgeblazen” is.

Ik weet niet hoe het met de lezer van De Dagelijkse Standaard zit, maar als er zó met belastinggeld wordt omgesprongen, dan vind ik het terecht dat de media erbovenop zitten. De VVD moet nu echt eens werk gaan maken van de nieuwe integriteitscode die ze in 2013 instelden. Anders blijft het een ongeloofwaardige boel.

Like De Dagelijkse Standaard op Facebook en word lid van onze sprankelende, levendige community.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!