Amerikanen gaan Oekraïense militairen trainen tegen Russische agressor

Geen categoriefeb 11 2015, 19:00
Als de VS niets doet, blijven de Russen oprukken in Oekraïne.
Terwijl er nog druk wordt overlegd in Minsk over een oplossing voor de bezetting van Oost-Oekraïne door Russische militairen en pro-Russische separatisten, hebben de Verenigde Staten besloten om Oekraïense militairen te gaan trainen.
Generaal Ben Hodges, bevelhebber van de Amerikaanse troepen op het Europese continent, heeft het besluit vandaag bekendgemaakt tijdens een bezoek aan Polen. De trainingsmissie begint volgende maand en wordt uitgevoerd door één bataljon militairen van het Amerikaanse leger.
Amerika-haters zullen het wel weer niks vinden, maar iemand moet Oekraïne helpen tegen de agressie van de Russische beer. Anders houdt het nooit op en rukt Poetins leger steeds verder op naar het Westen (wat sommigen maar al te graag zien omdat ze een gruwelijke hekel hebben aan Brussel, maar ik heb eerlijk gezegd geen zin in een Russische overheerser):
Hodges zei dat de Amerikanen de Oekraïeners gaan trainen in veiligheidstaken, medische taken, verdediging tegen beschietingen en met communicatie in een vijandige omgeving.
Hodges beschuldigde Rusland ervan zich rechtstreeks militair te bemoeien met de strijd om het Oost-Oekraïense Debaltseve. De plaats ligt tussen de rebellenbolwerken Donetsk en Loehansk in. Oekraïense troepen zijn er omsingeld door de rebellen die steun uit Rusland hebben.
Rusland investeert fors in het leger omdat het de NAVO ziet als een bedreiging voor het land, maar gelukkig besteden de gezamenlijke NAVO-lidstaten gezamenlijk meer dan tien keer zoveel aan Defensie dan de Russen. Dat mag nog wel wat meer worden, zeker in ons land. Alleen als we onze tanden laten zien, zal Poetin luisteren. Dan heeft hij namelijk heel wat te verliezen. Het Westen is nu eenmaal sterker. Dat wint Poetin nooit.
Begrijp me niet verkeerd. Ik ben voor een diplomatieke oplossing tussen het Kremlin en de rest van de wereld, maar dan moet Poetin vandaag nog ophouden met het steunen van de separatisten in Oost-Oekraïne. Het probleem: dat gaat hij niet doen, want hij wil zijn macht koste wat het koste uitbreiden. Daar is hij al heel lang mee bezig. Hij wil Europese landen tegen elkaar uitspelen.
Dan moet het maar the hard way. Wat jij wil, Poetin.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten