85 kilo afvallen veranderde haar leven. Het echte verhaal is wat er gebeurde toen ze 16 km wilde hardlopen

Hartverwarmend én inspirerend.

Asia Ford is een Afro-Amerikaanse dame uit Louisville in de staat Kentucky. Net veel andere Amerikanen (en Westerlingen in het algemeen) heeft ze één groot probleem: ze strijdt al jaren tegen haar gewicht. 

Hoewel ze nog steeds behoorlijk gezet is, is Asia al 85 kilo afgevallen. Een prestatie van formaat, natuurlijk. Ze voelt zich beter dan in lange, lange tijd en is tegenwoordig flink aan het sporten.

Zo deed ze onlangs mee aan een hardloopwedstrijd van 16 kilometer (of 10 mijl). De eerste 8 kilometer ging het prima… helaas werd het daarna snel minder. Haar hartritme schoot omhoog, haar benen deden pijn, en ze kwam bijna niet meer vooruit. Kortom, ze zag het niet meer zitten.

Een blanke agent zag hoe lastig ze het had en vroeg haar of het nog wel ging. Zo niet, dan kon ze stoppen, geen probleem. Ze keek hem aan en zei, vol passie, dat ze – wat er ook zou gebeuren, een hartaanval incluis – niet zou opgeven.

Lieutenant Aubrey Gregory keek haar aan, zag de ijzeren wil… pakte haar hand en liep de resterende acht kilometer samen met haar naar de finishlijn. Asias zoon zag ook dat zijn moeder het lastig had en geholpen werd door een agent, waarna hij haar andere hand pakte en ook meeliep. Het gevolg: deze schitterende foto’s die viraal zijn gegaan in Amerika.

Screen Shot 2015-03-23 at 10.54.51

En hier is ze dan, bij de finishlijn.

Screen Shot 2015-03-23 at 10.52.32

Leest u De Dagelijkse Standaard graag? Help ons dan groeien. Doneer nu.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

2 reacties

  1. JanvanEechoud

    Heb de neiging cynisch te zijn en te zeggen; erg racistisch van die agent dat hij alleen zwarten wil helpen. …. maar dit zijn toch wel lichtpuntjes in het leven.
    Helaas too little en too late.
    het gaat niet meer goed komen met de mensheid.

  2. Swieber

    Mooi verhaal. Een lichtpuntje bij al het verdere (sombere) nieuws.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.