Ave Caesar, morituri te salutant

Geen categoriemrt 14 2015, 16:30
Enthousiasme voor naïef wensdenken, waarin men zich heeft laten meevoeren uit pure onwetendheid. Een gastbijdrage van Jeroen Hetzler.
Op vrijdagavond 13 maart mocht ik getuige zijn van de zegetocht van de hernieuwbare elektriciteitsopwekking op het NOS-journaal (10.50). Het staat nu vast dat windmolens en zonnepanelen er definitief in geslaagd zijn de verdere stijging van CO2 tot staan te brengen.
Misschien had de NOS er verstandiger aan gedaan de meest toonaangevende bron voor mondiale CO2-meting op historisch aspect te raadplegen. Inbedden van een enkele waarneming die toevallig zo uitkomt, in het groene wensdenken dat de inmiddels ten dode opgeschreven mythe van hernieuwbare energie moet schragen, is riskant. Althans, dit is waar het verdacht veel op lijkt.
Nee maar, minder dan 1% windenergie en enkele tienden van procenten zonne–energie zijn erin geslaagd de wereldwijde CO2-emissie ondanks de economische groei van de BRIC-landen, tot staan te brengen.
Gelooft u het? Bouwen die landen thans uitsluitend wind- en zonparken en hebben ze de olie- gas- en kernkraan definitief dichtgedraaid? Drijven de Koreaanse scheepswerven, Braziliaanse chemische fabrieken en Indiase en Russische energiecentrales uitsluitend op wind, zon, bio en thermo? Als ik de NOS moet geloven: ja! Als ik mijn gezonde verstand in stelling breng, hopende dat de Opperarchitect mijn denkpap van de juiste bedrading heeft voorzien en seniliteit mij nog vreemd is: nee!
Zou het nu bij niemand van de NOS opkomen dat er iets niet klopt? Zou het nog steeds niet doordringen dat men als landelijke nieuwsverstrekker zichzelf door het uitdragen van sprookjes en selectief ‘onderzoek’ ongeloofwaardig, zo niet bespottelijk maakt? Met toenemende verbijstering en irritatie verwonder ik mij erover dat lieden op verantwoordelijke posities zich zo met huid en haar kunnen overleveren aan de prietpraat en bluf van cultuurmarxistische intimidatie om maar niet in de politiek incorrecte hoek te belanden.
Ik breng u welwillende lezer de recente ontluistering van de AGW-hypothese ('Anthropogenic Global Warming'; door de mens veroorzaakte catastrofale opwarming) en de bedrog plegende protagonisten ervan in herinnering teneinde het perspectief te duiden waarin ons door hen, en de milieubeweging, met holle bluf een rad voor de ogen wordt gedraaid:
Het moge duidelijk zijn dat bluf, leugens, misleiding en gebrek aan kennis niet de geëigende ingrediënten zijn voor politiek wereldbeleid van de ontwikkeling van onze maatschappij op langere termijn. Eerder is sprake van weinig visionair slaafse onderwerping aan cultuurmarxisme dat even gevaarlijk is als jihadisme.
Dit EPA-verhoor is onmiskenbaar een keerpunt in de geschiedenis, doordat de klimaatalarmisten in de gedaante van het EPA blijk geven van opzettelijke en kwaadwillend gebrek aan oog voor de feiten. Wij mogen senator Sessions dankbaar zijn voor zijn kritiek die de betovering waarmee Groen ons decennialang een rad voor de ogen draait, heeft doorbroken. Nimmer werd de bluf en de ongeloofwaardigheid van de protagonisten van de AGW-hypothese zo effectief aan de kaak gesteld als bij dit verhoor.
Gebrek aan politieke ruggengraat en een kritische visie lijken de geestelijke welvaartsziekten van deze tijd te zijn. Wat beweegt men toch zo’n slaafse knieval doen om de brallende protagonisten van een ten dode opgeschreven techniek als windmolens en een thans nog zo onvolwaardige techniek als die van zonnepanelen ten onrechte die doorslaggevende rol te dichten? Voor alle duidelijkheid: beide kunnen niet zonder subsidie bestaan. Voor wind is de rol uitgespeeld; voor zon is er mogelijk een bescheiden rol weggelegd in de verre toekomst. Er wordt alom aan gewerkt.
Laat ik mij onthouden van termen als kwaadwilligheid en politiek correcte onderworpenheid aan het cultuurmarxisme van de milieubeweging. Vooruit, ik ben in een genereuze bui: het is enthousiasme voor naïef wensdenken waarin men zich heeft laten meevoeren uit pure onwetendheid, dit commentaar van het NOS-journaal. Het doet mij denken aan de eertijds ten dode opgeschreven gladiatoren. Ik wens de protagonisten van hernieuwbaar een beter inzicht toe en vooral veel moed in een strijd waarbij de natuurwetten en gezond verstand het onvermijdelijk zullen winnen.
Aldus Jeroen Hetzler.
Voor mijn eerdere DDS–bijdragen zie hier.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten