Barbaarse slachters van ISIS publiceren nieuwe video van twee zelfmoordaanslagen in Irak

Ze kunnen er maar geen genoeg van krijgen.

Als u denkt dat ISIS ondertussen zoveel zelfmoordaanslagen heeft gepleegd dat het niet langer mogelijk is voor de terroristische organisatie om meer van dat soort aanslagen uit te voeren heeft u – helaas – ongelijk.

De radicaal-islamitische terroristen hebben namelijk een nieuwe video vrijgegeven waarin u kunt zien hoe twee zelfmoordterroristen zich opblazen in Ramadi, Irak. Het doelwit? Eenheden van het Iraakse leger.

Het gebouw dat werd opgeblazen werd gebruikt door de Iraakse veiligheidsdiensten. Volgens een insider in Bagdad was het gebouw strategisch van groot belang, wat natuurlijk verklaart waarom de psychopaten van ISIS het hebben vernietigd.

Er waren twee zelfmoordterroristen nodig voor deze actie omdat het gebouw beschermd was door betonnen muren. De eerste terrorist stapte in een bulldozer, red in op de omheining en liet de bom exploderen. Vervolgens kon de tweede terrorist daardoor rustig door rijden naar het gebouw zelf.

Er zijn twee significante aspecten van deze aanslagen. Het eerste belangrijke feit is dat het gebouw helemaal vernietigd werd. Geen steen stond meer op elkaar. Dit betekent dat ISIS de beschikking heeft over zware bommen die enorm veel schade kunnen veroorzaken, ja, zelfs aan gebouwen die behoorlijk beveiligd zijn.

Het tweede feit is dat de aanslagen plaatsvonden in een door soennieten gedomineerde regio. ISIS is echt van zins om dat soort gebieden helemaal in te lijven, het zal ze een zorg zijn als daar veel mede-soennieten bij omkomen. Ramadi is de hoofdstad van Anbar: een soennitische provincie die zich jaren geleden tegen Al Qaeda keerde en die terroristen – samen met de VS – verdreef. Dat tegenoffensief werd toen de Anbar Awakening genoemd. Het is nog maar de vraag of de stammen in de regio zich dit keer wéér zullen verenigen. De situatie is namelijk heel anders dan toen; er zijn geen Amerikaanse grondtroepen aanwezig om ze te helpen.

De slag om Ramadi – want zo mogen we het onderhand wel noemen – begon vorige week woensdag toen ISIS meerdere zelfmoordaanslagen pleegde en zelfs 150 mortiergranaten inzette. De kans is groot dat de organisatie stug doorgaat, ook al omdat de extremisten langzaam maar zeker verdreven worden uit Tikrit, een andere soennitische stad.

Zoals ik al vaker heb geschreven – maar ik word er niet moe van om het te herhalen – is er maar één mogelijke oplossing voor dit probleem: het Westen moet onmiddellijk grondtroepen sturen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

2 reacties

  1. brabantman

    Oh wacht, dit heeft helemaal niets met de islam te maken…(aldus kereltje Pechtold)

  2. hendrikush

    In de tijd van mohammed was het daar ook een woestijn.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.