Nederlandse ISIS-barbaar pleegt zelfmoordaanslag in Irak

Geen categoriefeb 04 2015, 14:00
Kan de regering meteen even maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat dit soort types nooit terug kunnen keren naar ons land?
Het is vandaag, zoals ik eerder al heb opgemerkt, ISIS-dag. Aan de ene kant is dat verschrikkelijk - ik wil die organisatie niet de aandacht geven die het wil - maar aan de anderen kant is het helaas noodzakelijk dat we berichten over wat de terreurclub precies doet. Hoe beter kiezers daarvan op de hoogte zijn, hoe groter de kans dat ze druk zetten op de regering om iets te doen.
Want ja, dat wordt onderhand weleens tijd.
Case in point, een Nederlandse jihadist heeft vandaag een zelfmoordaanslag gepleegd in Fallujah, een stad in Irak:
Een Nederlander zou in de Iraakse stad Fallujah een zelfmoordaanslag hebben gepleegd. Dat meldt monitoringsgroep SITE, een doorgaans goed geïnformeerde organisatie.
SITE baseert zich op een radiobericht van terreurgroep Islamitische Staat. Volgens SITE is de zelfmoordaanslag gepleegd door Abu Abdul Rahman al-Hollandi.
De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) kan het bericht voorlopig nog niet bevestigen, maar daar hebben we natuurlijk lak aan. De kans is levensgroot dat de berichtgeving klopt - dat, jawel, een Nederlandse extremist zich heeft opgeblazen in een poging om zoveel mogelijk mensen met zich mee te nemen in zijn dood.
Iedere keer dat ik zo'n bericht lees word ik niet alleen bozer, maar vooral ook moedelozer. Het heeft er alle schijn van dat terroristen vrij spel hebben. En het ergste? Een aantal van dit soort barbaarse massaslachters zijn al teruggekeerd naar Europa - en, jawel, zelfs naar Nederland.
Ik herhaal mijn berichtgeving van eerder vandaag nog maar een keer: we moeten ISIS de totale oorlog verklaren. Er kunnen geen 'ja maar'-excuusverhalen meer zijn. ISIS moet totaal en compleet worden vernietigd, niets waar die organisatie voor staat mag 2015 overleven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten