Belachelijk! BBC schrapt laatste drie afleveringen Top Gear waarschijnlijk

Dit slaat weer helemaal nergens op.

Bij de BBC hebben ze al langere tijd problemen met Jeremy Clarkson, presentator van Top Gear, het bekend en razend populaire autoprogramma. De reden? Hij wordt ervan ‘verdacht’ een BBC-medewerker te hebben geslagen.

De NOS legt uit:

De roemruchte presentator zou gewelddadig zijn geworden omdat bij opnames niet zou zijn gezorgd voor het avondeten. Het incident gebeurde vorige week, maar de BBC zou er pas maandag van op de hoogte zijn gebracht. Een dag later kwam het nieuws over Clarksons schorsing naar buiten. 

Natuurlijk is het niet netjes dat Clarkson iemand heeft geslagen – het is zelfs buitengewoon tokkie-achtig- maar wat is dit voor flauwekul? Dit soort dingen hoor je binnen je bedrijf te houden; er is geen enkele reden om akkefietjes publiekelijk te maken.

Daar komt bij dat de BBC al tijden probeert om Clarkson kalt te stellen. Hij is namelijk, anders dan vrijwel iedere andere BBC’er, niet-politiekcorrect. En tsja, dat mag natuurlijk niet in Publieke Omroepland.

Denk maar terug aan “Kill Them”-Gate: toen Clarkson onvriendelijke dingen zei over stakende Britten die hogere lonen eisen voor minder werk. Of aan het schandaal rond zijn uitspraken over mensen die zelfmoord plegen: hij beweerde namelijk dat, hoewel hij best sympathie kon opbrengen voor mensen die hun eigen leen nemen, hij een absolute hekel heeft aan lieden die dit doen door zich voor een trein te gooien. Dat zijn in zijn ogen egoïsten, puur en simpel.

Ieder weldenkend mens kan het daar alleen maar mee eens zijn (als je zelfmoord wilt plegen, soit, maar waarom zou je anderen opzadelen met een zwaar psychologisch trauma?), maar dat geldt niet voor politiekcorrect links – niet in Groot-Brittannië en nee, ook niet in Nederland. Dat soort vreselijke waarheden mag je niet zeggen. Doe je dat wel, dan ben je een freak, een keiharde rechtse fascist. En dus moet je van de buis.

Het lijkt erop dat de BBC de ruzie tussen Clarkson en een producer nu gebruikt om hem alsnog te lozen. Gelukkig vinden Top Gear-fans dat geen goed idee en reageren ze massaal woedend.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

14 reacties

 1. Avander

  Het is hier toch echt niet anders hoor. Vanaf PVV biljetten voor je raam tot de absurde beoordelingsgesprekken. sollicitatiegesprekken en werk-evaluaties toe. Niet van de juiste kerk, wegwezen.
  Behalve hoofddoekjes, die worden beschermd.

 2. Mar

  Genoeg bedrijven waar een werknemer wordt ontslagen als die een collega op de bek slaat.

 3. JanvanEechoud

  We zijn wel hypergevoelig voor ‘beledigingen” en hyper-correctheid” en hebben de neiging ‘overtreders’ al snel een “oranje overall” te laten aantrekken…. en… KOP ERAF!

 4. Two Ravens Black Kettle

  Buitengemeen saai programma. Vrienden van me zijn er fan van. Ik zou er niet rouwig om zijn mocht het verdwijnen.
  &
  Jeremy Clarkson vervolgens een politieke praatprogramma zou krijgen
  Wow
  Dat zou een schok geven in BBC-Wegkijkland.

  Clarkson wordt kallt gestellt vanwege zijn mening in het hyper PC-Albion, zoveel is wel duidelijk

 5. nou2maar

  Dat is ook in onze staatsTV mensen met karakter en een eigen mening, ook al ben je het niet met ze eens, worden niet op de buis toegelaten. Op dat punt is de BBC vooruitstrevender daar heeft Clarkson nog een programma gekregen.

 6. Two Ravens Black Kettle

  Nou2Maar

  Klopt. De BBC (Channel 4 is nog erger) is een grote leugenfabriek maar ze laten soms ook mensen met een andere mening aan bod komen (bv. vroeger Christopher Hitchens)
  Zo’n afschuwelijk PC programma als Question Time met hun zorgvuldig geselecteerd Links Robot-Publiek en bevooroordeelde presentator laat iig. nog wel mensen als Peter Hitchens (broer van), Melanie Phillips, Nigel Farage etc. aan het woord

  In Nederland bestaat zoiets niet.
  In Nederland is het de Linkse Kerk die Linkse Kerk programma’s maakt voor Linkse Kerk mensen om te laten zien dat Linkse Kerk mensen Moreel heel erg verheven zijn.
  De Staatsmedia is een incestueus circus van eigenpijpers, narcisten en mentale dwergen die allemaal maar 1 ding gemeen hebben; zij zijn lid van de Linkse Kerk. Zonder lidmaatschap van die religieuze organisatie kom je er simpelweg niet in.

  Al iemand een islam criticus gehoord sinds het bloedbad bij Charlie Hebdo, laat staan Staatshaatradio 1 ?
  Zelfs strak MSM bladen als Trouw doen dat beter.

 7. -Harry

  Als je bij de BBC geen pedofiel , of tenminste een moslimlover bent , wordt je geboycot .
  Liefst hebben ze nog dat je aan allebei die aandoeningen lijdt .

  1. arie_jansz

   Waarom worden moslimlegers door de BBC geboycot?

   Of is je Nederlands zo bizar slecht dat je iets anders bedoelt, stuk onbenul

 8. luis_indepels

  Deze mannen gaan zo bij een ander TV station aan het werk.

 9. Pieter V

  De wereld staat in brand en we maken ons druk om een paar afleveringen van een TV programma en de gebruikelijke, in dit geval Engelse, insteek van het mediageboefte?

  Volgende keer in DDS iets over “Boer zoekt vrouw”?
  Mag ik even overgeven.

  1. arie_jansz

   Boer Geert zal binnenkort stemadvies geven….mis het niet!

 10. toetssteen

  Het zal wellicht een erg domme vraag zijn, maar soms worden erg zeer lange werkdagen gemaakt en ik kan me voorstellen dat als er dan na de set niet is geregeld het uit de hand kan lopen. Mag niet, is niet goed te praten, maar soms zijn mensen veel te lang in touw.

  Het is overigens niet alleen in de filmwereld, het is een zeer bekend verschijnsel.

 11. Julius

  Inderdaad. Handtastelijkheid cq geweld is niet goed te praten. Niet voor een stage lopende kabeltrekker en niet voor een celeb die vindt dat hij alles kan maken.

  Het moet maar eens afgelopen zijn met dat begrip voor gewelddadigheden.

  Ontslag en wegwezen.

 12. jonathan

  Oké saaln hoort niet. Maar dit niet intern te houden vind ik niet juist en heeft een bedoeling bij policor BBC. Ze willen van hem af. Maar zien ook hoe inmens populair dat programma is. Zijn contract met die omroep loop binnenkort af. Als ik Clarkson was zou ik overstappen naar de commerciële omroep. Meer ruimte en mogelijkheden. Doen.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.