Bizar: handhavers gooien laatste spullen van zwerver in vuilniswagen

Hoe kun je zoiets doen?

Handhaving van de regels is nodig, maar je kunt ook veel en veel te ver gaan. Zie de drie undercoveragenten die een treinreiziger intimideerden omdat hij zijn voeten op een stoel had gelegd. En zie dit bericht over een zwerver in Alkmaar die zijn laatste bezittingen in de vuilniswagen gegooid ziet worden door twee handhavers met een BOA-certificaat:

Twee handhavers van de gemeente Alkmaar hebben alle bezittingen van een dakloze man in een vuilniswagen gegooid.

Zie ook deze video van het hele gebeuren:

De zwerver ziet vanalles verdwijnen in de vuilniswagen, waaronder zijn schoenen. Er zitten ongetwijfeld ook spullen die de overijverige handhavers al dan niet terecht zien als troep, maar weet je wat? Zij gaan niet over bezittingen van een ander, of ze nou wel of niet waardevol zijn. Hier zijn de handhavers hun boekje ver te buiten gegaan.

Op een Alkmaarse Facebook-pagina krijgt de zwerver massaal steun. Sommige Alkmaarders stellen voor om spullen in te zamelen voor de zwerver. Ik hoop dat hij in ieder geval nieuwe schoenen krijgt. Het mooiste zou zijn als de handhavers zelf nog even bij hem langs gaan om excuses aan te bieden en terug te geven wat ze van hem in feite gewoon hebben gestolen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

7 reacties

 1. Koos_Koets

  De onderdrukking van de autochtone Nederlander is in volle gang.
  In WO-2 had je ook dit soort taferelen, maar dan met Joden en NSB-ers.

 2. hans-e-pans

  De machtswellust van de roverheid ten voeten uit.

 3. Epimenides

  Het grote ruimen is begonnen, genocide kent toch iedere keer weer een verrassend nieuw gezicht.

 4. Baksteen

  Dit hadden ze met een allochtoon moeten doen….de wereld was te klein geweest. “amerikaanse toestanden” het nieuws zou er mee openen.

 5. Staphylocoque

  Volgens de gemeente verzamelde hij vuilnis uit containers waaronder verrotte etenswaren, fietswrakken en andere troep en vormde dat een gevaar voor de volksgezondheid.
  http://pers.alkmaar.nl/97285-reactie-gemeente-alkmaar-ten-aanzien-van-videobeelden?utm_medium=email&utm_source=transactional&utm_campaign=campaign_31060

 6. poltxt

  Sjeezus Frank. Dan komen de feiten over dit ‘voorval’ naar buiten en dan blijk je een stukje te hebben geschreven waarin je conclusies trok die nergens op gebaseerd zijn. http://nos.nl/artikel/2023079-spullen-dakloze-alkmaar-terecht-weggegooid.html

  Wat een leegte.

 7. Baksteen

  Die verrotte etenswaar, is dat niet gewoon prima eten dat enkel overdatum is en uit een container bij de supermarkt is gehaald bv? Een zwerver is ook niet gek.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.