Britse held gedood in gevecht met ISIS

Hij vocht mee met de Koerden.

Een échte Britse held, oud-marinier , is niet meer. Hij vocht mee met de Koerden, en dus tegen ISIS, maar kwam onlangs helaas om het leven bij gevechten met Islamitische Staat ten westen van de Syrische stad al-Qamishl.

De Telegraaf legt uit:

De Koerden hebben aan de nabestaanden van Scurfield gevraagd of hij als martelaar in Syrië begraven mag worden. Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken zegt op de hoogte te zijn van de berichten, maar kan die niet bevestigen.

Als het klopt – en daar ga ik natuurlijk vanuit – zullen de Britten het nieuws ongetwijfeld snel bevestigen. Aangezien de Koerden al contact hebben opgenomen met Scurfields nabestaanden verwacht ik die bevestiging ieder moment.

Tot nu toe was Scurfield geen bekende man. Na zijn dood verandert dat vrijwel zeker – en terecht. Dit soort westerlingen zijn ware helden. Ze zijn getraind als militairen en gebruiken die ervaring en kennis vervolgens om vrijwillig mee te vechten tegen de islamistische massamoordenaars van ISIS. Hoe ontzettend heldhaftig ben je dan? Dat je dit puur uit vrije wil doet omdat je begrijpt dat ISIS werkelijke en groot gevaar vormt – niet alleen voor de regio, maar voor de hele wereld.

Screen Shot 2015-03-04 at 10.55.27

De Koerden hebben veel geleden door toedoen van ISIS, maar weigeren de strijd op te geven. Sterker nog, het lijkt erop dat ze de terreurorganisatie zelfs enigszins terugdringen. Dit komt voor een groot deel op het conto van de Koerdische strijders zelf, maar natuurlijk ook op dat van westerlingen als meneer Scurfield die hun leven in de waagschaal stellen om de Koerden te helpen.

Het is bijzonder mooi om te zien dat Koerdische strijders dit ook begrijpen en de familie nu hebben gevraagd of ze hem mogen begraven in Syrië, zodat ze hem altijd kunnen eren als een martelaar. Natuurlijk is dit aan zijn nabestaanden, maar het lijkt me verstandig en mooi als ze daarmee akkoord gaan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

3 reacties

  1. Antidotum

    Hero! <3

    Laat zijn dood niet voor niets zijn geweest, maar een verdere stap naar de ondergang van het ultieme islamitische kwaad c.q. IS, die de wereld in haar duivelse/koranistische greep houdt.

  2. Koos_Koets

    Inderdaad een held, die een standbeeld verdient.
    Maar helaas is het een druppel op een gloeiende plaat. Een atoombom op Riad, dat zou pas echt zoden aan de dijk zetten.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.