Koerden maken terreurleger ISIS kopje kleiner

Alweer 400 ISIS-terroristen dood.

Als dit klopt, dan is het ge-wel-dig nieuws. De peshmerga’s, het leger van de Koerden in Noord-Irak, zouden maar liefst 400 ISIS-terroristen over de kling hebben gejaagd, aldus Mujaheddin al-Mazouri van de Koerdische Democratische Partij:

Koerdische strijders hebben in de afgelopen vier dagen zeker vierhonderd strijders van Islamitische Staat (IS) in Irak gedood. De jihadisten zijn gesneuveld bij de opmars van de Koerden naar de stad Sinjar in het noorden van Irak.

De stad Sinjar is veroverd door ISIS, maar de Koerden lijken steeds verder door te stoten naar de stad, en dat is bijzonder slecht nieuws voor de genocide plegende ISIS-fanboys. Er doen zo’n achtdduizend Koerdische strijders mee met het offensief om de stad weer over te nemen van de islamitische terreurorganisatie van Abu Bakr al-Baghdadi.

De Koerden krijgen hulp van de internationale coalitie tegen ISIS:

Volgens al-Mazouri zijn Koerdische explosievenexperts begonnen met het verwijderen van bommen en ander explosief materiaal dat strijders van IS op de weg naar Sinjar hebben geplaatst. Hij zei dat de terreurbeweging 133 stoffelijke resten van gesneuvelde strijders heeft overgebracht naar de stad Mosul. IS kreeg in juni controle over die stad.

Het is fantastisch dat langzaam maar zeker de Koerden verschillende gebieden in Noord-Irak terugwinnen van de islamitische terroristen, maar het blijft dweilen met de kraan open zolang we jihadi’s naar de ISIS-gebieden in Syrië en Irak laten afreizen. Ook zijn de luchtaanvallen van de coalitie lang niet genoeg om ISIS echt te vernietigen.

Helaas heeft niemand het lef echt de wapens op te pakken tegen ISIS, terwijl dat nou juist broodnodig is. Het is wachten tot president Barack Obama het Witte Huis verlaat en wordt vervangen voor een Republikein. De Obama-regering kiest namelijk voor de strategie van pappen en nathouden, en dat is – letterlijk – dodelijk voor zowel Syrië als Irak.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

4 reacties

 1. joga

  Nee , nee, nee !!!!! Obama kiest niet voor pappen en nahouden. Obama kiest alleen maar om IS te steunen via proxy-aanvallen vanuit de lucht in een bijzonder beperkte mate t.b.v. het grote islamitisch doel om de gehele wereld onder haar macht te krijgen in opdracht van de nieuwe wereld orde, NWO, die hem als moslim daarvoor heeft geparachuteerd. Lees vooral het zeer uitgebreide artikel hierover op Xandernieuws van vandaag en de schellen vallen van uw ogen.

 2. JanvanEechoud

  Die paar duizend jihadisten uit Europese landen zal het verschil niet maken, Frank

 3. Beukman

  Het klinkt allemaal zo overzichtelijk: IS is slecht, Koerden zijn goed. Mogelijke nieuwe overwinningen van Koerden op IS zullen de drang tot onafhankelijkheid van de Koerden alleen maar groter maken. Hoe gaat Turkije daarop reageren? Irak? Syrië? Het wordt een grotere puinzooi dan het ooit geweest is.

  1. AJGRaalte

   Bijna 100 jaar na de belofte van onafhankelijkheid door de “internationale gemeenschap” aan de Koerden wordt het onderhand wel eens tijd dat deze gerealiseerd wordt, reacties van Turkije, Irak, Iran en Syrië ten spijt.

   Er is echt niks heiligs aan de grenzen zoals ze door de Britten en Fransen zijn getrokken indertijd.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.