ISIS schiet straaljager coalitie neer; piloot gevangen

Jordaanse piloot Maaz al-Kasasba zou gevangen zijn genomen.

Syrische jihadisten hebben een straaljager van de coalitie tegen ISIS neergeschoten bij het Syrische Al Raqqa. Afgelopen nacht bombardeerde de coalitie het ISIS-bolwerk.

Het gaat om een toestel van Jordanië. De piloot werd even later door ISIS-strijders uit het water gevist en is gevangengenomen. De ISIS-terroristen gingen daarna op hun knieën om Allah te danken voor de gevangenneming.

Nadat het Syrische Observatorium voor Mensenrechten meldde dat het toestel toebehoort aan één van de landen die deel uitmaken van de coalitie die bommen gooit op IS, bevestigde Jordanië dat het om een van haar vliegtuigen gaat.

ISIS kennende zal piloot Maaz al-Kasasba worden onthoofd. ISIS kennende zullen we dit allemaal te zien krijgen. God zij met deze dappere piloot.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

74 reacties

 1. Michel108

  Dat zal wel weer een onthoofding worden in naam van de religie…
  Wat een toestand!!

  1. AJGRaalte

   In naam van die religie die niks met de islam te maken heeft natuurlijk.

 2. nedroi

  Daarom, terugkerende- of aspirant Syrië gangers moeten gevangen gezet worden zolang de oorlog met IS duurt. ( daarna uitgezet) Als dit een Nederlandse piloot was geweest dan kan hij door een van onze eigen landgenoten onthoofd worden.

  1. AJGRaalte

   Het kan ook deze jongen gebeuren dat hij door een van zijn eigen landgenoten wordt onthoofd.

 3. Gielah

  Het is verschrikkelijk!
  En inderdaad…. de zogenaamde vrije wereld gaat hier véél te soft mee om!
  IS-boeven ( ik wéiger het strijders te noemen) zouden door alle landen van al hun rechten ontheven moeten worden… én de grenzen moeten nu toch eens EINDELIJK dicht…. en niet alleen voor hen.

  Wánneer komt er eens een straaltje verstand in de geborneerde hersens van onze zogenaamde volksvertegenwoordigers?
  Die laten hun eigen buitendeuren toch ook niet dag en nacht openstaan?

  Zelfs de meest beperkte burger is aanmerkelijk slimmer en wijzer dan dit ‘elitaire’ spul!

  1. hans-e-pans

   Het woord beesten is nog te netjes voor dit soort schepselen behorend tot IS(IS)

 4. Lieftinck

  En dan te bedenken dat in sommige landen, terugkerende ISIS strijders, in de watten worden gelegd, omdat zij wellicht oorlogstrauma’s hebben opgelopen.

  Overigens is deze piloot de beklagenswaardigste persoon van de wereld. Het universum hebben zijn ziel. Dat hij zo weinig mogelijk hoeft te lijden.

 5. J.C.

  Het door het Westen gesloten Pact met de duivel wordt steeds meer zichtbaar……

  Zalig kerstfeest.

 6. MicMokum

  Die reclame op de voorpagina voor sultanaat Oman is zonder meer hilarisch. Dit nieuws over de Islamitische Staat is u aangeboden door een andere Islamitische Staat.

 7. LantR.fant

  Zo zie je maar dat geld veel geloof kan wegpoetsen.
  in 2013 in Marokko hetzelfde. Mensen filmen mocht niet van allah. Maar als je een paar Dirham betaalde wilde allah wel een oogje toeknijpen.

  Overigens zou ik, als ik daar straaljagerpiloot was graag een pistool meenemen. Zelfmoord is niet mijn idee van het leven, maar van deze 2 kwaden wel de minste.

  1. Lieftinck

   Ik zou een cyaankali capsule meenemen. Werkt snel en doeltreffend. Het is makkelijker een capsule te slikken dan een pistool in je mond zetten en dan de trekker over te halen.

 8. Noordermiede

  @LantR.fant

  Een straaljagerpiloot heeft een standaard psu met pistool, zoal (ex)militairen) kunnen weten. Deze piloot heeft wel het lef om bommen te dumpen op IS barbaren en de bevolking, maar niet het lef om zichzelf van kant te maken.
  Overigens hou ik me hart vast voor de Nederlandse en Westerse piloten die binnen no-time worden afgeschoten en door de islambarbaren worden gepakt.

 9. JanvanEechoud

  Gewoon door lopen mensen. ..
  Heeft niets met de islam te maken.

  1. hans-e-pans

   Absoluut niet, hoe kom je erbij om te denken dat het iets met de Islam te maken heeft.

 10. Baksteen

  isis schendt ieder oorlogsrecht en moord de burgerbevolking uit dat het een lieve lust is. wordt het geen tijd dat de coalitie dat ook gaat doen, ongedierte moet je met effectieve middelen bestrijden. napalm, gifgas etc, ze hebben er per slot van rekening ruim voldoende ervaring mee de afgelopen eeuw.

 11. Beukman

  Lullig voor de piloot, maar zonder een eventuele executie te willen goedpraten, is het best invoelbaar dat IS een appeltje met de man te schillen heeft. Hij gooide immers bommen op hun kop.

  1. AJGRaalte

   O leuk, iemand met begrip voor ISIS!!!

   1. FredvdSanden

    U moet Beukman z’n reactie misschien nog eens rustig lezen. (wel meer reageerders, dunkt me) Beukman oordeelt daarin niet over Isis, zoals U suggereert.

 12. jofele jood

  Men kon wachten op zo’n opmerking…..

 13. Limburgse Kuifje

  Op twitter riepen er al op om hem over te dragen aan jihadi john. Hoe misselijkmakend wil je het allemaal hebben? IS respecteert het leven niet, en evenzo de mensenrechten. Kompleet platwalsen die organisatie.

 14. V.K.

  -Na ja, je kan erop wachten dat het IS deze dodelijke spulletjes gaat gebruiken in West-Europa.

 15. Matthijs

  Geweld lijdt tot meer geweld

 16. W.H.J. Reiss

  @Beukman
  Aan je opmerking zie ik ook je goedkeuring op de moord van Pim Fortuin en straks Hr. Wilders.
  Hetgeen je daar schreef is in deze context van zeer zeer laag (Beukman) niveau. Je bent een echte booslim. In jouw moskeet zullen ze nu wel weer de vloer met hun haatbaarden aan het vegen zijn om de pedo voor dit resultaat te danken.

 17. Cresto

  Zou het dan toch waar zijn: Beukman = Breedveld ?

 18. Beukman

  Tuurlijk Reiss, de IS-strijders zouden eigenlijk die piloot om de nek moeten vliegen. Uit dankbaarheid, omdat hij ze vlak daarvoor nog zo lekker heeft gebombardeerd. Geloof jij maar in je neo-politiek-correcte sprookjes, maar zo zit de wereld echt niet in elkaar. Probeer me maar te framen als een moslim, als dat je helpt om mijn woorden te begrijpen. Ik vrees echter dat het je voor een beter begrip alleen maar verder van huis zal brengen.

 19. Beukman

  @ Cresto
  Dank je voor het compliment, maar wat is dat toch voor paranoïde obsessie van jullie om overal dubbelgangers te zien.

 20. jofele jood

  Beukman verheugt zich al op de beelden als die arme drommel zijn nek wordt afgesneden, wat ik je brom.
  Een bakje thee erbij en wat dadels en smullen maar……

  1. AJGRaalte

   Toch géén Israelische dadels, mag ik hopen!

 21. Beukman

  Ik kijk niet naar dat soort beelden, jofele jood, naar beelden van bombardementen ook niet trouwens. Ik gruw ervan. Jij niet?

  1. jofele jood

   Nee wat ISIS betreft niet, daar mag van mij het gehele arsenaal op inclusief witte napalm.
   Maar je wilt een piloot van de coalitie toch niet vergelijken met dat ISIS ongedierte wel?

 22. Beukman

  Mensen zijn sowieso geen ongedierte. Wie IS afdoet als ongedierte, zal er nooit in slagen om dit ingewikkelde conflict ook maar enigszins te doorgronden. Ik ben in dit conflict allerminst voor IS. Maar als jij niet snapt dat zij die arme piloot beschouwen als een lafbek die vanaf veilige hoogte mensen heeft platgebombardeerd, en daarom niet staan te springen om hem nu met alle egards te behandelen, vraag ik me af wat je eigenlijk wél snapt.

  1. Jacobus

   Ik zie dat nogal wat mensen op dit blog trachten de afschuwelijke situatie in Syrië en Irak te duiden als een religieus conflict. Vanuit dat denkkader plaats je jezelf op hetzelfde niveau als de ISIS-fanaten die hun politieke en sociale strijd in deze totaal verwoeste en gedemoraliseerde regio proberen zin en betekenis te geven vanuit de Islam. Als het christenen waren geweest hadden ze de Bijbel als handvest gebruikt.
   Ik vind dat we vanuit het Westen überhaupt weinig recht van oordelen hebben in dit conflict: we veroorzaakten deze totale ontwrichting van de sociale, culturele en economische infrastructuur.

   1. jofele jood

    Wordt de nick Beukman te heet onder je voeten?

   2. V.K.

    -Wat een onzin, dit conflict is al eeuwen aan de gang

  2. toetssteen

   @Beukman
   Uhuh en al die vrouwen en kinderen die in seksslavernij en vaak de dood worden gedwongen? Dat is een staaltje van hoog ontwikkeld gedrag? Kom op zeg!
   Hele steden worden uitgemoord en gedwongen bekeerd door het nobele gilde van de hakkenbar krijsers die kruisigen, koppen snellen, vrouwen en kinderen rapen of/en verkopen, man waar zit je verstand!

   O wee, er zijn een paar nobele moordenaars omgekomen. Nou ik ben heel begaan. Not.

 23. jofele jood

  Zo moeilijk is dit conflict niet te begrijpen, wie niet door heeft dat dit ISIS ongedierte al rovend, moordend en plunderend aan de gang is, gedreven door het intrinsiek misdadige islam geloof als leidraad, snapt er inderdaad geen hol van Beukman, maar dit dringt toch niet door in de lege schedels van islam apologeten zoals jij.

  1. Theo345

   @jofele jood
   Wees blij dat in dit blog eens iemand verschijnt waar je het niet mee eens bent maar waar je wel redelijk mee kunt debatteren.
   Het verzamelen van uitsluitend gelijkgestemden brengt je toch geen stap verder!

   Ik vind overigens dat Beukman niets verkeerds heeft gezegd. Wat hen wordt toegeschreven is aanzienlijk erger.
   Je ziet dat verschijnsel ook bij Wilders. Daar weet je het denk ik wel scherp te fileren.

 24. Beukman

  QED.

 25. Matthijs

  Moord is nooit te rechtvaardigen, daar heeft Beukman gewoon een punt.
  Moslims of niet.

 26. jofele jood

  Ga eerst de definitie van moord eens bestuderen knaap.

 27. Beukman

  “Moord” houden we erbuiten. Mijn punt was dat het een nogal normale reactie is om pissig te zijn op degene die net een zooitje bommen op je heeft gegooid.
  Of degene die pissig is tot de goede partij wordt gerekend of tot de slechte, maakt geen zak uit. En dat is precies het huichelachtige aan de reacties van degenen hierboven die hun morele voortreffelijkheid uitventen.
  IS een boevenbende vinden? Voor mijn part. Maar dan niet omdat ze een appel te schillen hebben met een piloot die kort daarvoor nog bommen op hun kop heeft gegooid.
  Een moreel voortreffelijk persoon als de jofele jood zal dit niet te begrijpen, die staat er als het ware boven. Maar een ieder die moreel een treedje lager staat en dus dichterbij de menselijke natuur, vermoedelijk wel.

  1. toetssteen

   Oké, dus het is toegestaan te moorden, maar als je dan na 10.000 een projectiel moet koppen, dan is de moordenaar het slachtoffer. Ik snap het Beukman. Ehhh, Yezidi vrouwen doen 13 dollar….. Maar dat is heel gewoon, nietwaar?
   Moreel voortreffelijk! Kom op zeg!
   Jij bent in staat de moordenaar vrij te pleiten omdat hij ook maar zijn menselijke natuur volgde. Wat is next?

 28. Beukman

  Toets:
  “Jij bent in staat de moordenaar vrij te pleiten omdat hij ook maar zijn menselijke natuur volgde. ”

  Ach, moordenaar…. die Jordanese bommengooier volgde ook alleen maar orders op. Om hem dan meteen moordenaar te noemen… Vandaar dat ik schreef: “Moord laten we erbuiten.”
  Je mag nog zo’n aardige jongen zijn Toets, als jij bommen op mijn huis gooit, dan weet ik je te vinden.

  1. cmsuijkerbuijk

   “Je mag nog zo’n aardige jongen zijn Toets, als jij bommen op mijn huis gooit, dan weet ik je te vinden.”
   In oorlogstijd ligt dat geheel anders!
   Gek, maar de neergehaalde geallieerde piloten en hun bemanningen werden door de Duitsers toch over het algemeen goed behandeld na hun gevangenname. Zélfs als zij weer een “tapijtje” gelegd hadden of een vuurstorm hadden gecreëerd. Zo ook met de neergehaalde Duitse piloten boven Engeland. Er moet dus een andere oorzaak zijn voor hun wreedheid en dat is de Islam.

 29. V.K.

  -Als bemanningslid van een neergeschoten bommenwerper moest je als Duitser of Amerikaan ook maar hopen dat je niet terecht kwam tussen boze boeren, je kans op overleven was groter indien je als eerste werd ontdekt door militairen. Dit is met dat IS tuig dus niet het geval.

  1. Jacobus

   Ik moet dat met je eens zijn. Het verontrustende van ISIS is met name ook dat ze alle regels van oorlogsrecht aan hun laars lappen.

 30. Jacobus

  Overigens doen de afgrijselijke beelden die ons dagelijks over ISIS bereiken me vooral denken aan Babi Yar, een tamelijk recente massa-executie door christelijke Duitsers van mannen, vrouwen en kinderen, een van de vele massa-executies die toen plaatsvonden. Alleen Babi Yar leidde tot naar schatting 150.000 doden. Dit zijn aantallen die de ISIS-barbaren nimmer zullen halen.

  Mensen die menen dat de Islam een toereikende verklaring biedt voor de barbarij van ISIS doen er goed aan de contemporaine geschiedenis te bestuderen.

   1. Jacobus

    Interessant, maar welk punt wenst u in dit verband te maken?

    1. toetssteen

     Begon u nou over Babi Yar of ik?
     Ik gaf u slechts iets om de zaken nog eens op een rijtje te zetten en de zaak in een groter verband te plaatsen, maar dan zonder leugens.
     Sterker, de gruwel van Babi Yar was nog veel erger dan wat u stelt.

 31. ikwoudatiedereennadacht

  @Jacobus,
  De verschrikkingen van WO2 kunnen vooral worden teruggevoerd op het verheerlijken van de auteur van Mein Kampf, net zoals de verschrikkingen van IS zijn terug te voeren op het verheerlijken van de auteur van de koran.
  Onbegrijpelijk trouwens dat Mein Kampf in NL is verboden, terwijl de koran dat niet is, en zelfs pontificaal naast de bijbel een eigen plek heeft in onze 2e kamer.

  1. Jacobus

   Waar ik op wijs dat christelijke soldaten uit onze christelijke cultuur tot tenminste zulke gruwelijke wandaden in staat zijn als de islamitische strijders. De Koran en de Bijbel verklaren dan niet zoveel.

   1. cmsuijkerbuijk

    “Waar ik op wijs dat christelijke soldaten uit onze christelijke cultuur tot tenminste zulke gruwelijke wandaden in staat zijn als de islamitische strijders. ”
    De (Duitse) soldaten uit de tweede WO vochten niet uit naam van het Christendom, maar voor het Nationaal Socialisme, voor links dus en daarbij werd al helemaal geen beroep op God gedaan, maar was het een vergeldingsactie tegen de Russen.
    En ISIS doet haar wandaden rechtstreeks en exclusief uit naam van Mohammed en Allah, want dié hebben in hun Handboek Soldaat geschreven, dat dit zo moet.
    Durf toch eindelijk eens toe te geven, dat de Islam de schuld is van deze misdaden!

    1. jofele jood

     Nu krijgen we straks de bekende smoesjes van hem, over de koppel van Duitse militairen etc. let maar op cmsuijkerbuijk.

    2. Jacobus

     De Duitse soldaten waren christenen en Mein Kampf is geschreven door een gelovig christen. Mooier kan ik het voor u helaas niet maken.

     1. Limburgse Kuifje

      De duivel is ook een gelovige, maar dan wel gelovig in het kwaad. De schrijver een christen noemen op Kerstdag is een gotspe van de buitencategorie.

     2. cmsuijkerbuijk

      U komt met drogredenen, want dan waren de Communisten van Stalin óók Christenen. Hij wilde immers zelfs priester worden!
      De misdaden door de Duisters zijn nóóit gepleegd uit náám van het Christendom. Dat er velen Christen waren, staat daar geheel buiten. Geef daar maar eens een voorbeeld van dan. Die zijn er niet!
      Isis c.s. roepen echter bij elke scheet en donderslag Allah en Mohammed aan en handelen uit hun naam. Dát is het grote verschil.
      Mooier kan ik het voor u helaas niet maken!

 32. jofele jood

  Kijk zo doe je dat, je bombardeert Hitler tot christen en zijn soldaten als christenen en vervolgens waren zij erger als hedendaags IS ongedierte, zo simpel is het denkraam van islam apologeten.

  1. cmsuijkerbuijk

   Zulke figuren hebben ze bij de EU nodig. Die kunnen een kromme banaan recht lullen!

   1. Jacobus

    Ik stel vast dat u zich, net als Jofele Jood, terugtrekt uit de inhoudelijke discussie. Daarvoor heb ik begrip: uw positie is in redelijkheid niet te handhaven.

 33. Jacobus

  Het is niet mijn bedoeling een apologie ge bieden voor de barbaren van ISIS, ik hoop dat het de komende jaren al gelukken deze barbarij terug te dringen. Ik wees slechts op het feit dat mensen uit onze cultuur en uit onze religieuze traditie tot erger in staat waren. Dat relativeert niet de barbarij van ISIS maar wel de eenzijdige duiding ervan volgens welke dit gedrag uit de Koran kan worden verklaard. Dat geloof ik niet, gelet op het feit dat dit type barbarij van alle tijden, plaatsen en godsdiensten is.

 34. Jacobus

  Het is niet mijn bedoeling een apologie te bieden voor de barbaren van ISIS, ik hoop dat het de komende jaren zal gelukken deze barbarij terug te dringen. Ik wees slechts op het feit dat mensen uit onze cultuur en uit onze religieuze traditie tot erger in staat waren. Dat relativeert niet de barbarij van ISIS maar wel de eenzijdige duiding ervan volgens welke dit gedrag uit de Koran kan worden verklaard. Dat geloof ik niet, gelet op het feit dat dit type barbarij van alle tijden, plaatsen en godsdiensten is.

  1. cmsuijkerbuijk

   Je snapt het niet, of je wil het niet snappen: De Duitsers deden geen énkele misdaad uit naam van het Christendom of Christus persoonlijk, hoewel er Christenen bij betrokken waren. IS en aanverwante organisaties doen zulks uitsluitend. De Islam is hun drijfveer en Allah en Mohammed hun grote voorbeeld. Dát is het verschil. Dan kun je wel door blijven zeuren, maar het één heeft, als drijfveer, totaal niks met het andere te maken!

   1. Jacobus

    U bent kennelijk gehecht aan uw opvatting dat deze barbarij moet worden verklaard uit de Islam maar verklaart niet waarom christenen tot ergere barbarij in staat bleken. De logica, waarop u hopelijk ook aanspreekbaar bent, dwingt tot een bredere verklaring.

 35. jofele jood

  Straks komt hij aanzetten met de paus die de troepen van Hitler heeft gezegend enz. Ik heb die discussie met dit figuur al zo vaak gevoerd, alleen gebruikte hij toen een andere naam.

  1. Jacobus

   Ik weet niet met wie u allemaal in gesprek was maar ik vind dat zegenen van wapens door de Paus eerlijk gezegd nogal een drogreden. Soldaten, in welke religieuze cultuur dan ook, vragen als ze het slagveld moeten betreden de zegen van de priesters, dat is hun taak en daarmee worden ze niet verantwoordelijk voor de te voeren oorlog.

   1. toetssteen

    @Jacobus
    Ik wist niet dat protestanten iets hadden met priester, noch dat hindoes dat hebben, of boeddhisten, of joden. Of wilt u me vertellen dat elke soldaat katholiek is?

    Religieuze oorlogen? Zelfs de tachtigjarige oorlog ging niet over religie, maar om geld. Filips’ zijn schatkist was leeg.

    1. Jacobus

     U heeft gelijk, oorlogen gaan inderdaad nooit over religie. Koester dit begin van inzicht en het overige zal u worden toegeworpen.

 36. Beukman

  @ Jacobus
  Het Oude Testament (of de Tenach) illustreert helder hoe het geloof erbij wordt gesleept om wreedheden te rechtvaardigen.
  Bij zijn veroveringsoorlogen wordt Mozes steeds eerst door God opgeroepen om dit of dat volk uit te roeien. Aanvankelijk is Mozes dan zo netjes om alleen de mannen af te slachten. Maar God houdt niet van half werk. Hij eist dat om te beginnen alle jongetjes worden gedood, en daarna alle vrouwen die geen maagd meer zijn. De maagden en jonge meisjes (in het geval van de Midianieten zijn het er 32.000) mag Mozes dan onder zijn mannen verdelen.
  Dat laat Mozes zich uiteraard geen twee keer zeggen. Met God als smoes pleegt hij aldus genocide op een aantal volkeren. Alsof hij het eigenlijk anders had gewild.
  God, (Jahweh, Allah) is de oudste smoes van de mensheid. Het draait uiteindelijk om macht, landjepik, invloed. Verkoop het als de wil van God, en je zit gebeiteld.

  1. Jacobus

   Ja, godsdiensten hebben vooral de functie menselijk handelen te legitimeren. De ISIS-strijders hopen de wil van Allah te doen en de nazi’s meenden God aan hun zijde te hebben. De causaliteit gaat nooit andersom: God wordt er altijd achteraf bij geroepen.

   1. toetssteen

    @Jacobus
    Lenin beriep zich niet op god, Stalin idem niet, Mao zelfde verhaal. Hitler was een aanhanger van wat occulte clubjes o.a. deze:

    http://www.stelling.nl/kleintje/315/THEOSOOF.htm

    1. Jacobus

     Hitler dacht en handelde in een eeuwenlange christelijke traditie van antisemitisme. http://www.doorbraak.eu/gebladerte/11291f82.htm

 37. toetssteen

  @Beukman
  Nou alleen nog bewijzen dat Moos geleefd heeft.
  Ben je hier een hele bijbelse verhandeling aan het houden om te bewijzen dat hullie weet ik hoeveel duizend jaar terug ook slecht waren. En dat alles zonder een spaan van oudheidkundig bewijs.

  1. Jacobus

   Het is ook zeer onzeker of Jezus en Mohammed werkelijk hebben geleefd danwel literaire composietfiguren waren, legendarische figuren waar een zingevend verhaal omheen gesponnen is. Om die reden is het ook niet erg zinnig oorlogen of werkelijke vormen van gedrag dan ook te legitimeren door Christus of Mohammed als opdrachtgever te beschouwen. Het onderstreept en illustreert wel hoe godsdiensten ontstaan en voortbestaan: een zingevende mythe die zich door de eeuwen voortzet. De belangrijkste functie is menselijk gedrag achteraf te legitimeren.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.