Corrupte baas Nederlandse Moslim Omroep kreeg tv van 13.000 euro cadeau

Het is geen wonder dat die moslimomroepen maar niet van de grond komen.

Het is eindelijk zover: aanstaande maandag staat de voormalig directeur Frank W. van de in 2009 opgeheven Nederlandse Moslim Omroep voor de rechter wegens corruptie en fraude. Hij heeft voor zeker 115.000 euro aan smeergeld aangenomen, schrijft De Telegraaf:

W. (69) zou zich als NMO-directeur in de periode van 2004 tot 2009 op grote schaal hebben laten omkopen. Zo deed de eveneens verdachte filmmaker Rob H. (60) hem een televisie en dvd-recorder cadeau ter waarde van 13.000 euro, en liet deze de omroepdirecteur met H.’s creditcard voor ruim 18.000 euro aankopen doen.

Ook vervalste W. volgens justitie vele tientallen facturen.

Een tv en dvd-recorder ter waarde van 13.000 euro?! Wat krijgen we nou? Zulke dure televisies bestaan helemaal niet. Ja, oké, er staat altijd zo’n hele dure tv in de Mediamarkt, maar die koopt toch helemaal niemand? Althans, dat dacht ik altijd. Zit ik er even naast.

Het omkopen gebeurde door een documentairemaker, die ook voor de rechter moet verschijnen:

Documentairemaker Rob H. wordt beschuldigd van het omkopen van de NMO-directeur, vervalsen van accountantsverklaringen en het samen met W. indienen van valse subsidieaanvragen voor in totaal ruim 700.000 euro.

En dit heeft jarenlang zo door kunnen gaan. Het is hoog tijd dat de bezem gaat door Hilversum. Het zal me niets verbazen als de subsidieslurpers van de publieke omroep – want dat zijn het – zich lang niet altijd aan de regels houden. Als dit heeft kunnen gebeuren in het belastinggeld verbrandende Hilversum, dan kan het nu weer gebeuren. Het belastinggeld klotst immers nog altijd tegen de plinten daar.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

3 reacties

 1. Thoth

  Islam, de facistische ideologie, c.q. sekte, moet in één keer verboden worden.Weg ermee.
  .

 2. Limburgse Kuifje

  En weer zijn daar de babyboomers !! Frank W. 69 jaar en Rob H. 60 jaar. Het zal weer eens niet waar zijn.

  Die generatie heeft meer kapot gemaakt dan u lief is.

 3. monach

  Moslimomroep is een afspiegeling van de Koran; list en bedrog

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.