Directeur EPA blijft antwoord schuldig op eenvoudige doch cruciale vragen

Tenenkrommend!

Tijdens een hoorzitting van de ‘Environment and Public Works Committee’, stelde senator Jeff Sessions enkele vragen aan de directeur van de EPA (‘Environmental Protection Agency’), Gina McCarthy, over het voorstel om de begroting dit jaar met 6% te verhogen. Dat is hoger dan de inflatie, die ongeveer 2% bedraagt, aldus Sessions.

De senator verklaarde in zijn achterban veel klachten te horen over EPA. Daar hebben zij het meeste last van. Sessions kwalificeerde de activiteiten van EPA als: ‘an extraordinary overreach‘.

Hij merkte op dat EPA stelt dat er een crisis is en dat de samenleving gevaar loopt. Maar wetenschappers als Bjorn Lomborg en Roger Pielke beweren dat er minder droogten zijn. Er zijn ook minder hurricanes en de stijging van de gemiddelde wereldtemperatuur is aanmerkelijk lager dan wat de klimaatmodellen hebben geprojecteerd. Sessions informeerde of McCarthy dat betwistte.

McCarthy draaide om de vragen van Sessions heen en verklaarde dat zij zijn vragen graag schriftelijk zou willen beantwoorden. Maar Sessions nam daar geen genoegen mee: ‘Well you need to know, because you’re asking this economy to sustain tremendous cost.’

Wat betreft de vraag of klimaatmodellen de opwarming sinds het eind van de jaren negentig hebben overschat, antwoordde McCarthy aanvankelijk dat zij het daar niet mee eens was. Maar even daarna antwoordde zij dat zij niet wist wat de modellen voorspelden. Zij voegde daaraan toe:

On the whole makes no difference to the validity in the robustness of climate science that is telling us that we are facing an absolute challenge that we must address, both environmentally, economically, from a national security perspective and for EPA from a public health perspective.

Sessions repliceerde dat CO2 beslist geen vervuiling is. Het is plantenvoer en is voor niemand schadelijk. Hij concludeerde:

This is a stunning development: that the head of the Environmental Protection Agency, who should know more than anybody else in the world, who’s imposing hundreds of billions of dollars in costs to prevent this temperature increase, doesn’t know whether their projections have been right or wrong.

Kijk, luister en huiver verder hier.

https://www.youtube.com/watch?v=24DP1uG-MEM

Het bevestigt eens te meer dat het klimaatdebat wordt gedomineerd door een tendentie van: ‘Don’t confuse me with facts. I have made up my mind.’

Ik neem aan dat de persoon die achter Gina McCarthy zit een hoge EPA–ambtenaar is. Zijn blik is ondoorgrondelijk. Maar hij moet door een hel zijn gegaan bij het aanhoren van zoveel gestuntel van zijn baas.

Voor mijn eerdere DDS–bijdragen zie hier.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

8 reacties

 1. Hetzler

  Good heavens, dit is beschamend! Maar het is wel degelijk precies wat gedaan moet worden om een eind te maken aan de aanmatigende houding van alarmisten die glashard onwaarheden verkondigen of hun zaakjes niet in orde hebben. De feiten zoals die er nu zijn, maken het gemakkelijk sneller een eind aan al die valselijk beweringen te maken. Men kan nu eenmaal onwaarheid en misleiding niet ten eeuwigen dage volhouden. Ooit valt men door de mand. Deze mevrouw deed dit wel op een heel stuntelige manier.

 2. Moose

  Het moge overduidelijk zijn dat de klimaatleugens hun langste tijd gehad hebben. Hoog tijd om de daders hiervan voor het gerecht te brengen.

 3. Avander

  Het meest trieste van de hele zaak is dat het afgaan van Mevrouw exemplarisch is voor ongeveer 80% van alle directeuren van commissies en beleidsgroepen. Ze weten van niets, vangen hier en daar wat kreten op en varen blind op hun hoge ambtenaren die allen eerst gescreend zijn op hun opvattingen voor ze benoemd worden.
  We gaan recht vooruit op alle ingeslagen paden, op weg naar de financiële, culturele en maatschappelijke afgrond.

 4. Matthijs

  Uit het filmpje kun je drie conclusies trekken;
  1. De EPA geeft niet om de feiten en waarom zou het? Niet haar doel.
  2. De inflatie is veel hoger dan de officiele 2%, want ze gaat het takenpakket niet uitbreiden.
  3. Sessions is het niet eens met het doel waaraan het geld wordt uitgegeven, niet dat het wordt opgehaald.

 5. Hetzler

  De dodelijkheid van het verhoor roept visioenen op van een berechting van alarmisten die met hun onwaarheden de gehele westerse maatschappij, en in haar kielzog de Ontwikkelingslanden, honderden, zo niet duizenden, miljarden aan maatschappij-ontwrichtende verspillingen hebben belast. Eindelijk onthullen zich nu de nefaste implicaties van de ideologie van het klimatisme en de graaicultuur van het Eco Industrieel Complex. Het marxisme heeft gefaald en de economische strijd verloren, maar het cultuurmarxisme is dichtbij het succes om het Westen alsnog zichzelf economisch te gronde te laten richten door middel van de mythe van de AGW-hypothese. Het gestuntel van die EPA-dame legt de ontluisterende waarheid bloot. Zo bijvoorbeeld ook de mythe van CO2 als vervuilend. Je moet wel heel erg van vilein zijn om te durven beweren dat CO2 een vervuiler is. Ethiopië, ooit het land van de hongersnoden, groeit thans uit tot de graanschuur van Afrika et cetera. Hoe dom kan men zijn om op voorhand alarmistische rampscenario’s voor te spiegelen, want de feiten zullen deze ‘profeten’ tot in de hel achtervolgen? De poort naar deze hel heeft senator Sessions opengeduwd. Het wordt tijd dat er een eind gemaakt wordt aan het klimaatalarmisme en het vergiftigen van kleine kinderen met de verderfelijke ideologie van het klimatisme.
  Ooit zal er een parlementair onderzoek plaatsvinden over het Nationaal Energieakkoord, de valse voorwendselen en bovenal de desinformatie en de kwalijke rol van de milieubeweging. Senator Sessions riep het begin van een definitief halt toe aan de desinformatie door het klimatisme. Maar het klimatisme is hardnekkig en is een IS-achtig geloof in een eco-kalifaat. Dit is het beschamende restant van de Verlichting na het cultuurmarxisme. De beschamende vertoning door de EPA-dame kon dit niet beter illustreren. En Kamp, och hij gaat gewoon door.

 6. JWR

  CO2 is plantenvoedsel.
  Senator Sessions heeft gelijk.
  Zij die het niet geloven, bekijk de plaatjes in de volgende link.
  http://www.tech-know-group.com/essays/Greenhouse_Gases_Promote_Life.pdf

 7. Tije

  Geweldig filmpje! Dit is de ontmaskering die nodig is om een einde te maken aan deze collectieve verstandsverbijstering. Gewoon de feiten noemen en dan vragen of ze kloppen of niet. Simple as that! Mooi.

 8. Jantje

  Daarom moeten overheden zo klein mogelijk zijn. Het enige wat ze doen is de “common sense” ondermijnen.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.