Directeur EPA blijft antwoord schuldig op eenvoudige doch cruciale vragen

Geen categoriemrt 10 2015, 17:00
Tenenkrommend!
Tijdens een hoorzitting van de 'Environment and Public Works Committee', stelde senator Jeff Sessions enkele vragen aan de directeur van de EPA ('Environmental Protection Agency'), Gina McCarthy, over het voorstel om de begroting dit jaar met 6% te verhogen. Dat is hoger dan de inflatie, die ongeveer 2% bedraagt, aldus Sessions.
De senator verklaarde in zijn achterban veel klachten te horen over EPA. Daar hebben zij het meeste last van. Sessions kwalificeerde de activiteiten van EPA als: 'an extraordinary overreach'.
Hij merkte op dat EPA stelt dat er een crisis is en dat de samenleving gevaar loopt. Maar wetenschappers als Bjorn Lomborg en Roger Pielke beweren dat er minder droogten zijn. Er zijn ook minder hurricanes en de stijging van de gemiddelde wereldtemperatuur is aanmerkelijk lager dan wat de klimaatmodellen hebben geprojecteerd. Sessions informeerde of McCarthy dat betwistte.
McCarthy draaide om de vragen van Sessions heen en verklaarde dat zij zijn vragen graag schriftelijk zou willen beantwoorden. Maar Sessions nam daar geen genoegen mee: 'Well you need to know, because you’re asking this economy to sustain tremendous cost.'
Wat betreft de vraag of klimaatmodellen de opwarming sinds het eind van de jaren negentig hebben overschat, antwoordde McCarthy aanvankelijk dat zij het daar niet mee eens was. Maar even daarna antwoordde zij dat zij niet wist wat de modellen voorspelden. Zij voegde daaraan toe:
On the whole makes no difference to the validity in the robustness of climate science that is telling us that we are facing an absolute challenge that we must address, both environmentally, economically, from a national security perspective and for EPA from a public health perspective.
Sessions repliceerde dat CO2 beslist geen vervuiling is. Het is plantenvoer en is voor niemand schadelijk. Hij concludeerde:
This is a stunning development: that the head of the Environmental Protection Agency, who should know more than anybody else in the world, who’s imposing hundreds of billions of dollars in costs to prevent this temperature increase, doesn’t know whether their projections have been right or wrong.
Kijk, luister en huiver verder hier.
https://www.youtube.com/watch?v=24DP1uG-MEM
Het bevestigt eens te meer dat het klimaatdebat wordt gedomineerd door een tendentie van: 'Don't confuse me with facts. I have made up my mind.'
Ik neem aan dat de persoon die achter Gina McCarthy zit een hoge EPA–ambtenaar is. Zijn blik is ondoorgrondelijk. Maar hij moet door een hel zijn gegaan bij het aanhoren van zoveel gestuntel van zijn baas.
Voor mijn eerdere DDS–bijdragen zie hier.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten