Egypte verzint lulligste smoes ooit voor doodschieten activiste op Tahrirplein

Geen categoriemrt 23 2015, 16:00
De activiste was 'te dun'.
Dit is echt ongelofelijk:
De Egyptische activiste die in januari tijdens een demonstratie op het Tahrir-plein door een politiekogel werd gedood, was volgens een woordvoerder van de Egyptische overheid 'te dun'. Dat zou de reden zijn dat de 31-jarige Shaimaa al-Sabbagh de impact van de 'kleine kogels' niet heeft overleefd. Dat meldt New York Times.
Een woordvoerder van de Medische Forensische Autoriteit van Egypte zegt over de 32-jarige al-Sabbagh, die werd doodgeschoten toen ze twee maanden geleden bloemen wilde leggen op het Tahrirplein in Egypte ter nagedachtenis van de revolutie vier jaar geleden, dat ze te dun was en dat ze daarom is overleden:
"Wetenschappelijk gezien had al-Sabbagh niet moeten overlijden. Het is een zeldzame zaak. Maar ze was vel over been. Omdat ze zo'n laag vetpercentage had konden de vier of vijf kogels waardoor ze werd geraakt haar hart en haar longen bereiken."
Met andere woorden: als al-Sabbagh wat dikker was geweest, dan was ze niet doodgegaan. Het is de allergrootste smoes ooit. Niet voor niets zegt Human Rights Watch in een reactie: "Dit soort belachelijke claims voegen opnieuw een flinke portie absurditeit toe aan het aanhoudende, straffeloze moorden vanuit overheidswege in Egypte."
Als een politie-agent vier of vijf kogels door het lichaam van een iets dikker iemand had geschoten, dan was diegene ook doodgegaan. Het is zo klaar als een klontje: de Egyptische overheid zit hartstikke fout in deze zaak. En om er dan ook nog zo'n lullige smoes tegenaan te gooien, maakt de zaak alleen maar erger. Belachelijker dan dit wordt het niet.
Leest u De Dagelijkse Standaard graag? Help ons dan groeien. Doneer nu.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten