Gidi Markuszower komt terug voor de PVV. Drie keer raden hoe de media het nieuws brengen

Geen categoriemrt 24 2015, 16:00
De media brengen het nieuws positief?! Hahaha. Haha. Ha. Nee.
Het was 2010 toen de Joodse Gidi Markuszower vanuit het niets op de vijfde plek van de PVV-kandidatenlijst voor de Tweede Kamer stond. Hij was in de ogen van Geert Wilders overduidelijk een talent met kennis van zaken. Maar al snel werd hij van de lijst gehaald omdat hij contacten zou hebben onderhouden met een buitenlandse inlichtingendienst. Althans, dat bleek uit een bericht van de AIVD.
Nu, vijf jaar later, is Markuszower terug, maar dan met een vijfde plek op de PVV-kandidatenlijst voor de Eerste Kamer. De PVV krijgt straks 9 zetels in de Eerste Kamer. Vandaag maakte de partij de kandidatenlijst voor de Eerste Kamer bekend. Het is niet zo moeilijk om te raden waar de media vandaag op aan het hameren zijn. Precies, op het feit dat Markuszower op de vijfde plek staat, terwijl de media nog zo hadden geprobeerd hem in 2010 helemaal af te branden.
De Volkskrant benadrukt dat Markuszower een 'risico voor de integriteit' van Nederland zou zijn geweest:
Indertijd seinde de AIVD toenmalig minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) in, dat Markuszower een 'risico voor de integriteit' van Nederland zou zijn.
Hirsch Ballin stelde Wilders daarvan per brief op de hoogte. Markuszower zou informatie hebben overgedragen aan 'een buitenlandse mogendheid'. Hij zou contact hebben met 'een buitenlandse inlichtingendienst'. Vermoed werd dat het ging om Israël en de Mossad.
Naast de belastende informatie in de brief kwam Markuszower nog om andere redenen negatief in het nieuws. Zo werd een privémail van de Amsterdamse ondernemer gepubliceerd waarin hij stelde dat Joden die publiekelijk kritiek hebben op het Israëlische optreden tijdens de Gaza-oorlog, uit de Joodse gemeenschap verbannen zouden moeten worden. In dezelfde week werd bekend dat hij twee jaar geleden was opgepakt wegens het dragen van een vuurwapen.
In geen artikel wordt geschreven over de talenten van Markuszower. Ja, hij heeft overduidelijk talenten in huis, anders zou hij echt niet opnieuw terug mogen komen van Wilders. Je hoeft geen PVV-fan te zijn - ik ben het in ieder geval niet - om in te zien dat de terugkomst van Markuszower niet voor niets is. Het betekent sowieso dat het pro-Joodse geluid weer terug is in het parlement. En dat is alleen maar winst als je het mij vraagt.
Leest u De Dagelijkse Standaard graag? Help ons dan groeien. Doneer nu. Alleen met uw hulp kunnen we onze supersnelle groei bekostigen (we zijn razendsnel gegroeid, wat helaas extra kosten met zich meebrengt) én investeren in de toekomst, waardoor u nog meer te lezen en te zien krijgt op DDS, en we het niveau kunnen verhogen. Alle giften zijn dus buitengewoon welkom: of het nou om 100 euro, 50 euro, 50 euro of 5 euro gaat. Wilt u 250 euro of meer geven? Doe dat en word een officiële Vriend van DDS, waardoor u uitgenodigd wordt om met de redactie te dineren en gratis toegang krijgt tot onze (te organiseren) evenementen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten