Graaibejaarden 50Plus willen weer met uw geld smijten: ‘Tweede Kamer moet naar Amsterdam’

Hoeveel belastinggeld dat wel niet moet gaan kosten? 1,5 miljard euro.

Het is net alsof de graaibejaarden van 50Plus niet serieus genomen willen worden. Het hele Binnenhof in Den Haag wordt vanaf 2018 helemaal verbouwd. Dat project gaat jaren duren. Maar als het aan 50Plus zit gaat dát niet gebeuren, maar wordt er met honderden miljoenen euro’s gesmeten om de politiek naar Amsterdam te laten verhuizen. Typisch 50Plus, die geldverkwisting. Via Het Parool:

De Tweede Kamer moet worden verplaatst naar IJburg. Het lijkt op een vroege 1-april grap, maar het is een bloedserieus voorstel van 50Plus-senator Jan Nagel. Als het aan hem ligt komen ook de Eerste Kamer, de Raad van State en alle ministeries naar een nieuw eiland in het IJmeer.

50Plus-senator Jan Nagel heeft architect Cees Dam, bekend van het ontwerp van de Amsterdamse Stopera, gevraagd om een plan te maken om de hele rataplan naar Amsterdam te verhuizen. Uiteraard wilde Dam dat wel doen (want er is heel veel belastinggeld mee gemoeid, en dat is altijd fijn):

Volgens Dam kan binnen 3 jaar een spiksplinternieuw complex van 900.000 vierkante meter uit de grond worden gestampt op IJburg. Kosten: 1,5 miljard euro. ‘Het wordt iets heel specifieks met een ongekende wereldwijde uitstraling’, belooft Dam.

Nagel gedraagt zich meteen weer als een Calimero door te beweren dat zijn voorstel vast grote weerstand oproept. “Maar wie zich openstelt voor nieuwe ideeën zal al snel de grote voordelen hiervan ontdekken.” Tja. Wie een beetje logisch nadenkt weet dat dit plannetje totaal niet realiseerbaar noch wenselijk is.

Voorstanders van het plan van 50Plus (het zijn er gelukkig niet al te veel) zeggen dat in bijna ieder land de regering zetels in de hoofdstad. Dat is inderdaad waar. Nou, dan moesten we van Den Haag maar eens de hoofdstad van Nederland maken. Zo, is dat ook weer opgelost. Scheelt ons klauwen met belastinggeld.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

10 reacties

 1. Van Dickhout Plancken

  De hele heisa volksverlakkers op een eiland. Een polderversie van de ivoren toren, lijkt me.

 2. Moose

  Vraag eens aan die gek of hij de rekening betaalt. Als dat nee is, uitlachen en royeren.

 3. Ni28

  Verrassende voorstel van 50+. De hele politiek op een eiland. Eiland? Dit ruikt naar een complottheorie en biedt perspectieven. Eilanden ontstaan en verdwijnen……….

 4. rinus

  Dit deel (vooral linkse) graaibejaarden ala Nagel en co mogen van mij allemaal op Rottum gedropt worden. Een groot deel van deze generatie linkse PvdA babyboomers hebben ons land (ik ben van de generatie daarna) voor een groot deel compleet naar de kloten geholpen. Heb het allemaal gezien. Alles kon en mocht en werd geaccepteerd. Grenzen open, kom maar binnen. De figuren die hier voor verantwoordelijk zijn hebben nu hun schaapjes op het droge, en leuteren nu hoe hard zij “gepakt” worden. Die zakkenvuller van een Nagel moet zich kapot schamen met zijn 1,5 miljard kostende verhuizing! Die lui zijn ook zo egoistisch, dat is niet te geloven.De generatie van “Na ons de zondvloed”.

 5. Tiemen_Veenstra

  Dit kabinet per direct naar een eiland verhuizen. Elba of nog liever Sint Helena!

 6. J. C. Th. Kohler

  “De Tweede Kamer moet worden verplaatst naar IJburg. Het lijkt op een vroege 1-april grap, maar het is een bloedserieus voorstel van 50Plus-senator Jan Nagel. Als het aan hem ligt komen ook de Eerste Kamer, de Raad van State en alle ministeries naar een nieuw eiland in het IJmeer.”

  Het plan heeft grote voordelen en mogelijkheden. De hele bende witteboordencriminelen op een eilandje. Vervolgens de trossen losgooien waarmee het eiland aan Amsterdam vastzit. Drijft het hopelijk af naar zee. Ben je er in één keer vanaf. Jan Nagel blijkt achteraf toch een man met visie.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

 7. Wachteres

  Mijn voorstel is dat Den Haag, behalve regeringsstad, ook hoofdstad van het land wordt.

  Veel goedkoper en het zal Amsterdam een lesje in bescheidenheid leren.

  1. J. C. Th. Kohler

   Als we dan maar geen Haegse grachtengordel krijgen.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   1. Wachteres

    @J.C.Th. Kohler, ik vermoed dat die er al wel is. 😉

 8. HenryJoseph

  Terloops wordt wel gezegd om van Den Haag de hoofdstad van Nederland te maken, maar kunnen we dat niet serieus overwegen? Hoeveel handtekeningen zijn daar voor nodig?

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.