Hoera! VVD trekt steun in voor controversiële megamoskee Gouda

De bouw van de megamoskee staat op losse schroeven.

Dit is nog eens goed nieuws voor de inwoners van Gouda die zich grote zorgen maken over de komst van de salafistische megamoskee: collegepartij VVD steunt de bouw van het islamitische paleis niet meer. Via De Telegraaf:

De VVD-fractie in de Goudse gemeenteraad heeft haar steun voor de megamoskee ingetrokken. De coalitiepartij voert “bestuurlijke criteria” op voor de tegenstem. Hierdoor is de bouw van de el-Wahda moskee onzeker geworden.

Tijdens het debat in de Goudse gemeenteraad gisteravond werd duidelijk dat de VVD er geen zin meer in heeft. Dat betekent in principe dat het gebouw inclusief een speciale muur om moskeegangers te beschermen tegen werkende vrouwen er níet komt. Maar ho, wacht, het is nog geen tijd voor champagne. De bouw gaat niet door, tenzij… oppositiepartij ChristenUnie alsnog instemt volgende week.

De Goudse gemeenteraad stemt volgende week woensdag over de kwestie. De fractie van de ChristenUnie hakt dinsdag aanstaande knoop door.

Twee opmerkingen. De eerste opmerking: natuurlijk moet de ChristenUnie straks niet ineens in gaan stemmen met de bouw van de megamoskee. Het is overduidelijk dat de inwoners van Gouda tegen zijn, en dat de gemeente Gouda op autoritaire wijze de megamoskee erdoorheen heeft proberen te drukken. Dat is niet oké. Bovendien zit de PvdA in Gouda vuistdiep in het salafistische netwerk rond de megamoskee. Het zaakje stinkt, om het eufemistisch te stellen.

De tweede opmerking: de VVD moet voet bij stuk houden. Oók na de verkiezingen van 18 maart moet de VVD de bouw van de megamoskee tegenhouden. Als dit een verkiezingsstunt is, zijn de liberalen geen knip voor de neus waard. We blijven deze zaak in de gaten houden. Volgende week woensdagavond weten we of de Goudse gemeenteraad écht het lef heeft om het college van B&W te trotseren en tegen te stemmen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

12 reacties

 1. Moose

  Zeker binnenkort 18 maart, is het niet?

 2. Swieber

  “Bovendien zit de PvdA in Gouda vuistdiep in het salafistische netwerk rond de megamoskee. Het zaakje stinkt, om het eufemistisch te stellen.”
  ————-
  Geen verrassing omdat op gemeenlijke niveau moslims bij de PvdA grote invloed hebben en in de besturen zitten en zo dus invloed hebben op de besluitvorming.

  Natuurlijk wel bizar dat salafisten (die streven naar een Sharia staat ) via de PvdA hun agenda proberen te verwezenlijken.

  1. Koos_Koets

   Waarom worden die salafisten niet uit de Goudse PVDA-fractie gesodemieterd, net als die twee infiltranten in de Tweede Kamer destijds?

   1. Antidotum

    @koos

    Die hebben zoveel aanhangers dat het de PvdA teveel stemmen zou kosten.

 3. carthago

  Ik stem voortaan op de CU als ze tegen stemmen. Als dank. Alea jacta es.

  1. Pimsch

   de CU heeft een dermate grote linkerwang dat het huidoppervlak de hele moskee overspant.

 4. Thoth

  Tuurlijk. Tot de verkiezingen over zijn, dan gaan ze weer op de oude voet verder…
  .

 5. NemTudom

  http://www.knack.be/nieuws/boeken/het-schuimbekken-der-israelhaters/article-opinion-538913.html

  Het schuimbekken der Israël haters

  Benno Barnard breekt een lans voor ‘Waarom mag Israël niet bestaan in het Midden-Oosten?’, een vuistdikke turf van de Nederlandse theoloog Hans Jansen.

 6. Hetzler

  Het is zoals een voormalig KGB’er zei: het marxisme heeft het kapitalisme niet kunnen vernietigen, maar ons cultuurmarxisme waarmij wij jullie universiteiten infiltreerden, zal het Westen wel te gronde richten door het verlies aan identiteit en jullie misplaatste zondebesef tegenover andere culturen en gewoonten.
  Dit lijkt me een waar woord, want dit artikel laat die marxistische infiltratie duidelijk zien.

 7. Rocco Provesano

  @ Moose 5 maart 2015 at 10:12

  Nee, dinsdagavond aanstaande breekt het beslissende moment aan. Dus ik zou zeggen maak uw gewetensbezwaren bekend bij de Goudse vertegenwoordiging van de Christenunie, zodat het samen met de VVD met succes het gewenste veto kan creëren.

  De desbetreffende fractievoorzitter en 3 leden zijn benaderbaar via:
  Tel. 06-51110419
  E-mail: theo.krins@gouda.nl

  Tel. 06-24689119
  E-mail: wout.schonewille@gouda.nl

  Tel. 0182-541444
  E-mail: anna.vanpopering@gouda.nl

  Tel. 06-24592391
  E-mail: christiaan.quik@gouda.nl

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.