Holleeder wilde Peter R. de Vries laten vermoorden

Lastige mensen laat je gewoon uit de weg ruimen. Hops. Simpel.

Willem Holleeder wilde blijkbaar niet alleen mede-maffialui uitschakelen, maar ook journalisten aan wie hij een hekel had:

Niet alleen waren er plannen om mensen uit de onderwereld om het leven te brengen, ook had Holleeder het voorzien op misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Dit blijkt uit een verklaring van de zus van Holleeder, Astrid. Het OM leest voor uit haar verklaring. Zo zou Willem Holleeder Peter R. liever zien verdwijnen, wanneer hij gepakt zou worden voor het bedreigen van de journalist. Ook de commotie rondom rechten van de verfilming van de Heineken Ontvoering zouden niet in goede aarde zijn gevallen bij de beruchte crimineel.

Eerder vandaag berichtten wij al dat Holleeder zijn eigen zussen en zijn ex-vriendin met enige regelmaat bedreigde. En dan bedoel ik: verschillende keren per week. Of: iedere keer dat ze ze iets zeiden – waar dan ook over. Maakt niet uit, ze irriteerden hem en dus maakte hij ze even duidelijk dat zij, ik citeer: “kankerhoer[en]”, weleens zouden kunnen ‘verdwijnen.’ En dat gold niet alleen voor hen, maar ook voor hun kinderen.

Op zich is het dus niet eens zo verrassend dat hij De Vries ook eens goed onder handen wilde nemen; een man die geen compassie heeft met zijn eigen zussen en neefjes en nichtjes zal dat ook niet hebben met een misdaadjournalist (die ik overigens ook bijzonder irritant vind, maar dat geheel terzijde).

Het maakt me niet uit hoe het Openbaar Ministerie het doet, maar men moet ervoor zorgen dat deze man van zijn lang zal die leven niet meer vrijkomt. Holleeder is niet slechts een maffiabaas (daar zijn er meer van), maar één van de meest gestoorde killers van ons land. Je kunt een maffiabaas zijn en nog iets van rationeel zijn, Holleeder is dat duidelijk niet.

Leest u De Dagelijkse Standaard graag? Help ons dan groeien. Doneer nu via iDeal of Paypal. Alleen met uw hulp kunnen we onze supersnelle groei bekostigen (we zijn razendsnel gegroeid, wat helaas extra kosten met zich meebrengt) én investeren in de toekomst, waardoor u nog meer te lezen en te zien krijgt op DDS, en we het niveau kunnen verhogen. Alle giften zijn dus buitengewoon welkom: of het nou om 100 euro, 50 euro, 50 euro of 5 euro gaat. Wilt u 250 euro of meer geven? Doe dat en word een officiële Vriend van DDS, waardoor u uitgenodigd wordt om met de redactie te dineren en gratis toegang krijgt tot onze (te organiseren) evenementen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

10 reacties

 1. nakkie123

  nou, holleeder is niet de enige die een bloedhekel heeft aan die peter-weg met ons-de vries.
  .
  hij hoeft niet dood van mij, maar zou al heel blij zijn als ik dat porum nooit meer in de media tegen zou komen.

 2. Ni28

  De Vries kunt je alleen maar haten wat een vreselijke mens. Verzwijgen, dat zou zijn “dood” moeten zijn. Maar i.p.v. dat zit hij in elke praatshow te domineren. Het niveau is duidelijk aan het zakken als je met hem je programma moet vullen. Hopelijk maakt de OM geen fouten en krijgt Holleder meer dan een taakstraf.

 3. ludovic

  Om de amoebe zelf te citeren;’hij vraagt er zelf om.’

 4. Frulen

  Peter heeft z’n zaakjes weer goed voor elkaar. Voldoende media aandacht, knip en plakwerk van telefoontaps, waar komen die trouwens vandaan ? De zus van Holleeder? Jaja, hield Peter het recordertje zelf vast ?
  Dat Holleeder een crimineel is moge duidelijk zijn, en voor de onwetenden, die houden er andere regels op na, ook in het converseren. Het wachten is wanneer Peter de DNA kaart speelt. Wat een toneelspeler is die man, die zou je niet als voetbalmakelaar willen.

 5. -Harry

  Als ik die rotkop van De Vries zie , moet ik altijd denken aan de keer dat ik door een valse rot-dobermann als kind zijnde , in een hoek gedreven werd , had de angst dat als ik zou bewegen , dat ie dan aan m’n strot zou hangen .
  Het water liep uit z’n bek !

  Hij had trouwens weinig in te brengen tegen het betoog van Arnold Karskens , onlangs , die altijd zinnige praat verkoopt , Peter zal als bovengenoemde dobermann te kijken wanneer ie toe kon happen , maar verder dan wat gereutel over valse voorwendselen kwam ie niet .

  En eerlijk gezegd vind ik hem minstens zo erg als die Holleeder , en daar heb ik ook al zo’n bloedhekel aan .

 6. Chef-70

  Zoals ludovic al zegt, hij vond het ook niet vreemd dat die gasten van Charlie Hebdo afgeslacht werden dus waarom zou het wel vreemd zijn als de Vries door Holleeder uit de weg zou worden geruimd?

  1. Dinkydau

   Da’s een goeie.

 7. Ada1

  Kan het me voorstellen.
  Hij is de enigste niet kijk maar naar het filmpje van Steve Brown .
  De Vries is zelf ook zo een lievertje niet

 8. LantR.fant

  Nou, beslist een opsteker voor Holleeder.

 9. Stevie

  Als ik die rotkop zie dan zap ik zo snel mogelijk weg … wat een smerige rat … Holleeder is zeker een crimineel maar het zou me wat waard zijn geweest als ie had gezorgd door hem zodanig te bashen en onderuit te trappen ( op dezelfde manier waarop hij de PVV basht ) dat we dat irritant stuk vreten iig. nooit meer op TV hadden gezien …

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.