Internationale Vrouwendag is achterlijk

De feministen hebben hun eigen feestdag verzonnen.

Vandaag is het ‘internationale vrouwendag.’ Als u denkt, ‘goh wat gek, daar was ik niet van op de hoogte,’ bent u zo ongeveer de enige. Niet omdat de hele wereldbevolking deze dag graag wil ‘vieren,’ maar omdat feministen er alles aan doen om deze dag aan ons op te dringen. Ze hebben zelfs een belachelijke website opgezet waar ze hun propaganda proberen te verspreiden.

En wee je gebeente als je dit als man flauwekul vindt en ervoor kiest om je moeder/vrouw/dochter elke dag te eren, in plaats van alleen maar op deze door feministen en corporaties verzonnen flutdag.

Ironisch genoeg zeggen de dames op hun website dat ze “de prestaties van vrouwen” willen “vieren”, terwijl ze tegelijkertijd ook voor “meer gelijkheid” pleiten. Heel gek, maar op de één of andere manier lijken die twee doelen mij in tegenspraak met elkaar te zijn. Als vrouwen behandeld willen worden als onze gelijken, zullen ze zich net zo moeten gedragen. Succesvolle mannen worden niet gerespecteerd omdat ze toevallig een penis hebben, maar omdat ze als mens fantastische dingen hebben gedaan. Hetzelfde zou moeten gelden voor vrouwen.

Natuurlijk gebeurt dat ook al lang, zeker in het Westen. Een vrouw als Margaret Thatcher werd tijdens haar leven, en ook nu als ze dood is, door Jan en Alleman gezien als een grote heldin. Niet omdat ze een vagina had en van winkelen hield, maar omdat ze een bijzonder moedig mens was die haar rug altijd recht hield, en op geen enkele wijze dan ook toegaf aan druk van critici.

Ook pleit de organisatie voor “meer vrouwelijke technici en ingenieurs.” Nou vind ik het altijd fantastisch als er meer van dat soort mensen zijn, maar waarom moeten ze per sé vrouw zijn? Ze moeten hun werk goed doen en innovatief bezig zijn, hun geslacht doet er niet eens bijna toe.

Helaas denken moderne feministen daar heel anders over. Zij streven namelijk niet naar gelijkheid, maar naar superioriteit van de vrouw, wat iets heel anders is. Hun agenda is erop gericht om de hele samenleving te feminiseren; mannen mogen niet langer mannelijk zijn, vrouwen dienen het voor het zeggen te hebben. Het is een geheel nieuwe ubermensch-theorie; vrouwen zijn niet slechts net zo goed als mannen, welnee, ze zijn veel beter. En dus moeten mannen meer op hen lijken.

Nee, geachte dames, daar ga ik dus niet in mee. Het mooie van de mensheid is dat er zowel mannen als vrouwen zijn die allemaal op hun eigen manier bijdragen aan hun samenleving. Houd dus alsjeblieft op om mij op Twitter en Facebook te spammen met allerlei belachelijke “INTERNATIONALE VROUWENDAG”-memes. Daar heb ik geen enkele boodschap aan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

9 reacties

 1. GenX

  hhahaha! Michael, relax! Het is, buiten internationale vrouwendag, ook gewoon super lekker weer in NL. Dus het merendeel van de NL-bevolking zit op een terras nu, gewoon effe geen statements en policor. Maar met het koppie in de zon en genieten. Leuk dat internationale vrouwendag samenvalt met rokjesdag toch? Fijne zondag nog.

 2. Frulen

  Inderdaad, maar ik vind het “Buiten” toch meer iets van een nationale vrouwendag hebben, nog geen kort rokje gezien.

 3. HR

  Internationale vrouwendag is een belachelijk gebeuren.
  Vrouwen die dit soort initiatieven steunen bewijzen de wijsheid van mijn vader.
  Hij heeft zijn hele leven gezegd: Je kan direct horen wanneer een vrouw iets zinnigs zegt, dat begint namelijk met “mijn man heeft gezegd…..”

 4. jelle

  According to a hadith in Imam Bukhari’s Al-Sahih, the Prophet Muhammad states that, as he stood at the gate of hell, he observed that, “Most of those who entered there were women.”

 5. Joop Klepzijkert

  De feministen mogen wat mij betreft wel vechten voor islamitische vrouwen. Die vrouwen hebben ook rechten. Maar daar hebben de feministen waarschijnlijk het lef niet voor.

  1. Epimenides

   Klopt, die hebben geen ballen.

 6. Staphylocoque

  Uitgerekend op internationale vrouwendag is er in Indonesië ophef over een t-shirt met als wasvoorschrift: ‘Geef dit shirt aan je vrouw. Het is haar taak.’
  http://www.huffingtonpost.co.uk/2015/03/08/football_n_6825654.html

 7. Beukman

  Vrouwendag is net zo belachelijk als Moederdag, Vaderdag, Koningsdag, Kerstmis, Pasen en Sinterklaas bij elkaar. Oh, ik vergat nog Dierendag en Bevrijdingsdag.

 8. Pietje Precies

  bij mij thuis is het elke dag vrouwendag

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.