ISIS blaast 55 sjiitische moskeegangers op

De islamitische slachters blijven maar doorgaan.

Houdt het dan nooit op?

Islamitische Staat eist de verantwoordelijkheid op voor vier aanslagen op twee moskeeën in Sanaa, de hoofdstad van Jemen. Bij de aanvallen van zelfmoordterroristen kwamen zeker 77 moskeegangers om het leven. Meer dan 150 gelovigen raakten gewond. Het aantal slachtoffers loopt nog op.

ISIS gebruikt Twitter om de aanslag op te eisen. Het is echt niet te geloven, maar a) het geweld gaat maar door en b) de extremisten gebruiken sociale media vervolgens om erover op te scheppen. Hoewel Twitter en andere sociale netwerken hun best doen om zoveel mogelijke accounts van terroristen te sluiten lukt het die laatsten toch steeds weer om nieuwe accounts te openen.

Het moge duidelijk zijn dat Twitter onderhand hele anti-terrorisme eenheden moet opzetten om dit soort gebruikers te verwijderen. Op DDS nemen we soms video’s en dergelijke over om duidelijk te maken wat er gebeurt in het Midden-Oosten, en hoe slecht ISIS is. Het representeert het kwaad.

Dat doen we door de video’s en foto’s in een bepaalde context te blazen; een context die op Twitter helaas ontbreekt. Het gevolg is dat dit sociale netwerk feitelijk gewoon dient als een gratis propaganda-orgaan voor de islamitische massamoordenaars. Het moge duidelijk zijn dat dit niet kan en mag.

Ondertussen moeten we het volgende ook maar weer eens uitleggen: veel Westerlingen denken dat soennitische extremisten als ISIS zich alleen richten op Joden, christenen en ‘niet-gelovigen,’ maar dat is niet waar. Ze willen mede-moslims óók afslachten.

De argumentatie achter die slachtingen? Zij geloven dat het einde der tijden eraan komt en dat ze die kunnen bespoedigen door “de islam te zuiveren.” Daarom willen ze genocides plegen op sjiieten (die ze als ketters beschouwen) en niet-radicale soennieten, die in hun ogen afvalligen zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

18 reacties

 1. Baksteen

  Niet “mede-moslims afslachten”, maar “anders denkende moslims afslachten” en dat geldt ook weer voor vrijwel alle soorten moslims. Hopelijk worden ze er moe van en blijven ze even van kunst, cultuur en niet moslims af.
  Wat een ideologie is het toch, de meest moorddadige die ooit is uitgevonden.

  1. Gielah

   Men slacht dus eenvoudigweg een ieder, die anders denkt ( of überhaupt denkt….?) af.

   Slaafs navolgen van wat hén is ingepompt… dat eisen zij van de wereld.

   En omdat de wereld zo gestoord was om in elk van de eens beschaafde landen karrevrachten van dit soort van de duivelse koran-vervulde lieden binnen te laten….. geen hond weet waaróm precies….kunnen er in elk van die landen te allen tijde bloedbaden verwacht worden.

 2. Two Ravens Black Kettle

  Inmiddels minimaal 137 doden

 3. hendrikush

  Laten we vooral doorgaan met het stimuleren van de broederliefde tussen shia’s en sunni’s. De vrede is binnen handbereik.

 4. CJD

  Moge helden als Assad en Al Sisi nog heel lang aan de macht blijven in het middenoosten

 5. CJD

  Dit is allemaal de schuld van Amerika en een direct gevolg van hun tyranische oorlogen. Had president Bush nooit zijn oorlog tegen Saddam Hussaein begonnen, dan was de situatie nooit uit de hand gelopen. Hierna zijn idiote opvolger die voor ‘change’ stond heeft de terroristen letterlijk gefinancierd tegen Assad. Ik hoop dat genoeg mensen dit eindelijk zullen inzien zodat beide presidenten aansprakelijk gehouden zullen worden.

  1. Ad

   Had Bush niet ….. en zijn idiote opvolger niet …..
   dan was nooit die prachtige, spirituele fijne beschaving aan het licht gekomen bedoel je.

   1. CJD

    Ik snap je punt niet. Saddam Houssein was beslist geen lieverdje maar veel beter dan wat we nu hebben. Als hij deze oorlog nooit begonnen had om deze redelijk seculiere leider uit de weg te ruimen dan hadden we nooit deze toestand gehad.. Precies dat is de oorzaak van het probleem en wie dit niet inziet kijkt niet verder dan zijn neus lang is

    1. Limburgse Kuifje

     En wat nu als de Saoedische terroristen van 11 september niet de gruwelijke aanslag hadden gepleegd? Ja wat dan?

     Weet ik zeker dat het westen van veel ellende bespaard was gebleven.

  2. Moose

   Zonder jouw duivelse Amerika hadden we toch mooi hoog duits gesproken!!
   En ook geen Internet gehad!!
   Gaaf he!!!

   1. CJD

    Dat is zo een beetje de domste argument die je kunt bedenken. Hoe lang geleden is dit? Bovendien heeft de CIA de taliban zelf gesponsord in Afghanistan tegen de Russen. Radicale islam, is een door het westen veroorzaakt probleem, niks meer niks minder. We hebben dus de situatie aan onszelf te danke, en niet dankzij immigratie maar dankzij militaire interventie

    1. zomaar

     WIJ westerlingen noemen hen RADICAAL , toch is het gewoon de ISLAM waarin deze mensen geloven .

     en in opdracht vanuit de koran ,(hun heilige geschrift), aanslagen plegen op anders denkende .

     met de toestroom van de vele moslims, gaan bij vele de ogen open , en geloven zij niet wat zij zien ,

     namelijk de naakte waarheid betreft de islam

 6. W.H.J. Reiss

  Redactie: ISIS representeert het kwaad !
  Als dat werkelijk waar IS waarom mogen teruggekeerde ISIS gangers dan in Nederland vrijelijk rondlopen ?
  Waarom wil D’66 hun vrij huis, werk en bovendien een vrouw bezorgen ? Waarom mogen ISIS fans dan vrijelijk met vlaggen wapperen ? Waarom wordt er dan niks tegen Haatpredikers gedaan ? Waarom worden ISIS demonstranten in een demonstratie zonder vergunning niet beboet en moet Identitair Verzet Euro 750,– betalen voor op een onafgebouwde moskeet te klimmen ? Veel mossels staan achter ISIS en niemand die er iets van zal zeggen !
  Kortom Nederland = ISIS. We missen enkel nog de grote aanslagen, maar wees gerust ze zullen weldra Uw deel zijn !

 7. aquarius

  Het woord “extremisten” is en wordt maar steeds vals gebruikt .
  Het zijn gewoon moslims, die iedereen die anders denkt dan zijzelf, willen afslachten . Fijn geloof !

  1. Nog1

   De slachtoffers zijn ook moslim, waarmee je redenatie volstrekte nonsens is geworden.

 8. NvanderReuk

  En ja hoor alweer de Pislam, wat is het toch een achterlijk geloof.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.