Charie Hebdo-redactie ruziet over 30 miljoen euro extra inkomsten

Geen categoriemrt 20 2015, 18:00
Um. Dit is niet bepaald inspirerend jongens.
Een fantastische manier om je goede naam te beschadigen:
Bij het Franse weekblad Charlie Hebdo is onenigheid ontstaan over de verdeling van het geld dat na de aanslag van 7 januari werd verdiend. Met de verkoop van zeven miljoen extra bladen, donaties en nieuwe abonnementen verdienden de drie aandeelhouders bijna 30 miljoen euro.
Redactielid Laurent Léger zegt dat hij en tien andere redactieleden willen delen in de winst, die normaal gesproken naar de drie aandeelhouders gaat. Dat zijn de erfgenamen van de omgekomen hoofdredacteur Stéphane Charbonniere, de nieuwe hoofdredacteur Riss en directeur Eric Portheault.
Léger en co. vinden dat maar belachelijk. Zij zijn redacteurs en hebben er recht op!1! Nou ja, officieel natuurlijk niet, maar zij vinden van wel.
Twee punten: je kunt prima verdedigen dat de aandeelhouders de winst zouden moeten delen met de mensen die hun leen letterlijk in de waagschaal stellen door voor Charlie Hebdo te werken. Dat zou wel zo netjes zijn.
Alleen is dit niet de manier om dat vervolgens af te dwingen: Léger en co. hadden dit binnenskamers moeten regelen. In plaats daarvan zijn ze naar de pers gestapt, die het nieuws vervolgens maar wat graag publiceren: dit betekent immers hogere bezoekerscijfers én meteen ook een fantastische manier om een islamkritische publicatie te beschadigen.
En, zoals u weet, doen ze dat maar wat graag.
Aangezien Léger het prima vindt om Charlie Hebdo te vernederen stel ik voor dat zijn bonus enigszins beperkt wordt, en dat het meerendeel van de winst naar de erfgenamen gaat van Charbounniere. Een groot deel van het overgebleven bedrag moet vervolgens gegeven worden aan de erfgenamen van de andere omgekomen redactieleden... waarna de rest een bonus krijgt. Probleem opgelost, dan gaan we nu weer over tot de orde van de dag.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten