ISIS-slachters bedreigen Twitter

Geen categoriemrt 02 2015, 12:00
"Jullie virtuele oorlog tegen ons zal uitmonden in een werkelijke oorlog."
De islamistische barbaren van ISIS hebben een nieuw slachtoffer op het oog: de oprichter van Twitter en diens werknemers.
Islamitische Staat heeft Twitter, en dan met name medewerkers van het sociale medium, de oorlog verklaard. Reden voor de bedreiging die gisteren uitging, is het blokkeren van IS-accounts door Twitter. 'Uw virtuele oorlog tegen ons zal uitmonden in een werkelijke oorlog', valt te lezen in een bericht dat IS-aanhangers online zetten.
Zoals u hierboven kunt zien hebben de radicale slachters zelfs een afbeelding gemaakt waar Jack Dorsey, Twitters oprichter opstaat, met het vizier van een geweer op zich gericht. De boodschap is duidelijk: Dorsey is vanaf nu een doelwit van de terroristische organisatie. Als één van diens leden hem ziet moet hij vrezen voor zijn leven.
Dat is natuurlijk erg, maar Dorsey is niet al te gemakkelijk te bereiken. De man heeft geld - veel geld - en kan zich dus prima beveiligen.
Nee, de mensen die zich het meest zorgen moeten maken zijn niet Dorsey en de andere hoge bazen bij Twitter, maar gewone werknemers. Wat ISIS betreft moeten zij namelijk ook doelwitten zijn van terroristische aanslagen:
Het probleem voor Dorsey en co. is dat Twitter niet alleen werknemers heeft in Amerika, maar ook in andere landen. Lang niet ieder land heeft zulke goede veiligheidsdiensten als de VS. Denk maar even aan Groot-Brittannië waar de autoriteiten duizenden extremisten in de gaten houden, maar waar honderden van hen alsnog aan de aandacht zijn ontsnapt.
Twitter doet er verstandig aan om deze dreigementen buitengewoon serieus te nemen en zijn werknemers te beschermen - niet alleen als ze op kantoor zijn, maar ook als ze naar huis gaan. Het is vreselijk om te moeten zeggen, maar ISIS is waarschijnlijk in staat om overal toe te slaan; dat zagen we eerder dit jaar nog in Frankrijk, waar terrorist Coulibaly liet weten dat hij in naam van de terroristische organisatie handelde toen hij een joodse supermarkt overviel en onschuldige joodse burgers op wrede wijze vermoorde.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten