Groot-Brittannië liet honderden jihadisten ongemoeid naar Syrië afreizen

Geen categoriemrt 01 2015, 17:00
Wanneer nemen we de strijd tegen de Radicale Islam nou eindelijk eens serieus?
Eerder vandaag berichtte ik dat de beruchte ISIS-slachter Jihadi John (echte naam: Mohammed Emwazi) een bekende van de autoriteiten was. Ze wisten dat hij een extremist pur sang is die zelfs naar een trainingskamp voor terroristen was geweest, waar men hem had 'opgeleid' in het vermoorden van zoveel mogelijk onschuldige burgers.
In mijn laatste paragraaf schreef ik vervolgens het volgende:
En het ergste van dit alles? De kans is groot dat vergelijkbare verhalen verteld kunnen worden over talloze andere ISIS-jihadisten die uit het Westen komen.
Het is alsof de duivel ermee speelt, want het Britse de Daily Mail bericht nu dat dit inderdaad het geval is. Jawel, letterlijk honderden Britse extremisten konden ongehinderd afreizen naar Syrië terwijl de autoriteiten wisten dat ze knettergek waren.
Hundreds of ISIS extremists like Mohammed Emwazi have been free to leave Britain because they were not being properly monitored by the security services, the Government has admitted. Young men on the fringes of terror groups were not investigated thoroughly by the police and intelligence agencies, allowing them to leave for Syria, a report has revealed.
Als je bloed hier niet sneller door gaat stromen weet ik het ook niet meer. Britse autoriteiten zijn zich ervan bewust dat er honderden zo niet duizenden extremisten rondlopen in hun land, maar doen niets om ze achter slot en grendel te zetten, waar ze horen.
En dat is niet alles. De Daily Mail bericht ook dat de veiligheidsdiensten nog eens 3.000 Britten in de gaten houden omdat ze de Radicale Islam aanhangen en zich waarschijnlijk óók bij de genocideplegers van ISIS zullen proberen te voegen. We zullen maar zeggen dat dit iets van een verbetering is - zij worden immers wél gemonitord - maar het blijft buitengewoon zorgwekkend, zeker gezien het feit dat MI5 er totaal geen grip op lijkt te hebben.
Wanneer neemt het Westen de strijd tegen de Radicale Islam nou eindelijk serieus? Indien nodig moet de wetgeving maar worden aangepast: iedere moslim-extremist moet worden opgepakt en jarenlang worden vastgezet, ja ook als ze nog geen aanslag hebben gepleegd of nog niet op het vliegtuig gestapt zijn naar Turkije.
Het. Is. Oorlog. Ga er dan ook zo mee om.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten