Jean Claude Juncker wil een Europees leger

Laat we dat vooral niet doen.

Wat is de beste manier een unie van onafhankelijke, soevereine staat samen te laten smelten in een Europese superstaat? Wat denkt u? Je kunt het natuurlijk over de economische boeg gooien door de regelgeving gelijk te stellen, vrijhandel te promoten, misschien zelfs Europese belastingen in te stellen, maar dan nog gaat het proces niet al te snel.

Nee, dé ideale manier om Europa in een grote federatie ala de VS te transformeren is door… een Europees leger op te zetten. Veiligheid is namelijk de voornaamste taak van de overheid: zijn burgers beschermen tegen vijanden van buitenaf. Daar krijgt de staat zijn legitimiteit door.

En raad eens wat de nieuwe ‘president’ van de EU van plan?

De voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, bepleit de vorming van een Europees leger. Europa moet Rusland tonen dat ze haar waarden verdedigt en met een eigen leger kan Europa geloofwaardig op dreigingen reageren. Dit zei Juncker in een vandaag in de Duitse krant Die Welt gepubliceerd vraaggesprek.

Nee, nee, nee en nog eens nee. Dit kan en mag nooit gebeuren. Europese lidstaten kunnen op militair gebied prima samenwerken, wat nu trouwens al gebeurt, zowel Europees als via de NAVO. Er is geen enkele reden om een Europees ‘leger’ op te zetten, tenzij je er stiekem voor wilt zorgen dat Brussel meer macht dan ooit krijgt.

En laat dat nou zijn waar het Juncker echt om gaat. De crisis met Rusland wordt door hem gebruikt om zijn grotere doelen te bereiken, te weten een almachtige EU waarin hij en zijn vrienden het voor het zeggen hebben.

Dit nachtmerriescenario moet ten koste van alles worden voorkomen. De EU is nú al veel te groot en te machtig. Er mag geen cent extra naar Brussel gaan… en de Europese megalomanen mogen er lettergelijk geen enkele vorm van macht bij krijgen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

21 reacties

 1. Teun

  Volkeren kunnen tegen elkaar uitgespeeld worden.
  Rebelleren de Grieken dan slaan Duitse militairen er makkelijker op los dan dat Griekse militairen hun eigen volk in elkaar zouden slaan.
  Ik denk dat dit nu precies de bedoeling is van de EU.
  De vijand bevindt zich voor de EU-bonzen niet buiten de grenzen maar daarbinnen.

  1. Antivenin

   Precies. Zo deed Stalin dat ook. Hoog tijd om uit de EUSSR te stappen!

 2. Antidotum

  Heeft Juncker weer teveel gezopen?

 3. Koos_Koets

  Een Europees leger, om de buitengrenzen te bewaken, zodat er geen enkele gelukszoeker / terrorist / jihadist meer binnen komt, daar sta ik volledig achter.
  Mogen we daarover stemmen?

  1. Primo

   Je denkt toch niet dat dit de reden is om zo’n leger te wensen?
   De bedoeling is natuurlijk om de eventuele, tegen de steeds meer Federale EU, rebellerende burger een lesje te leren in gehoorzaamheid.

   Om onze buitengrenzen te bewaken is er toch al een instrument?

 4. Lieftinck

  Tja, als wereldmacht moet je natuurlijk, naast een leger, ook een groeiende bevolking hebben, vandaar de immigratie, die ook gewild wordt door de werkgeverslobby, de machtigste lobby binnen de EU.
  De Islam zal voor meer problemen zorgen, maar hierdoor ook voor meer wetten en macht van de EU, alsmede meer inperking van de vrijheid van meningsuiting. Geen wonder dat immigratie wordt bevorderd door de EU. De MSM hebben ze in hun zak zitten, en aangezien het nog niet zo is dat de meerderheid van de kiezer stemt tegen dit beleid (wat door de media en de politici gespind worden als extreem rechts terwijl het gewoon gezond verstand is en lijfsbehoud) zullen we voortdenderen naar minder democratie, meer dictatuur.

 5. Obomov

  “En laat dat nou zijn waar het Juncker echt om gaat. De crisis met Rusland wordt door hem gebruikt om zijn grotere doelen te bereiken, te weten een almachtige EU waarin hij en zijn vrienden het voor het zeggen hebben.”

  Inderdaad. Misschien dat DDS nu meer oog gaat krijgen voor het scenario dat de EU, samen met de VS, de crisis met Rusland heeft uitgelokt. Er zijn toch echt een paar hele vreemde dingen gebeurd. Door de vijanddreiging kan er versneld aan een Europees militair apparaat gewerkt worden plus het grondgebied van de EU is weer flink uitgebreid.

  Hoe was het ook al weer: never let a serious crisis go to waste. En als er geen crisis is, dan maak je er een.

 6. Philippine

  Mijn vraag is:
  Wie zijn “we”?

 7. van Urk

  En zo is het! Als Brussel zegt dat wij i.p.v. 35 JSF,s toch maar 85 moeten gaan bestellen omdat ons “Europees leger” net zo sterk uit de bus moet komen als die van de VS en Rusland moeten wij daarin geloven om ons knip weer verder te moeten gaan openen net zoals wij in opdracht van Brussel de zwakkere lidstaten overeind moeten gaan houden. Met een eigen kleine nationale leger is onze regering nog vrij om te bepalen of ie er in kan gaan bezuinigen of niet wat weer kan schelen in ons portemonnee !

 8. Frulen

  Dat Europeese leger is de natte droom van dat tuig in Brussel. Wanneer er daadwerkelijk tegenstand komt vanuit het volk dan kan dit “Huurlingenleger” ingezet worden.

 9. cmsuijkerbuijk

  En wie denk je, dat de opperbevelhebber van zo’n (hopelijk nooit opgericht) leger zal gaan worden? Dat zal geheid een Fransman zijn, want Kernmacht en die geven dat nooit, never, jamais uit handen. Dus wie kunnen starks de belangen van Frankrijk gaan dienen? Want dáár zal het dan op neerkomen. De militairen uit de overige landen van Europa.
  Het wordt tijd, dat figuren als Juncker aan de hoogste boom worden opgeknoopt!

 10. boer met verstand

  Nederlanders. De EU is een organisatie die geleid wordt door criminelen die alleen uit zijn op macht en geld. Deze criminelen zijn niet door ons gekozen maar benoemd door onnozel, incompetent, narcistisch en leugenachtig tuig waar de meeste van jullie in het stemhokje het vakje steeds weer rood van maken. Jullie hebben hier allemaal een grote bek over de EU maar laat me eens weten wie de EU vlag op zijn nummerplaten van de auto en op zijn rijbewijs heeft afgeplakt met onze Nederlandse vlag. Denk dat ik al sinds vele jaren één van de weinigen ben. Het autochtone Nederlandse volk is voor het merendeel dom, laf, onnozel en interesseerde zich niet verder dan hun brood en spelen. Is van alle tijden en dat weten die politieke criminelen ook. Mooi voorbeeld van onnozelheid: Als Rutte 1 keer in het verkiezingsdebat van jl een uitspraak overneemt van Wilders die dat al jaren bij herhaling roept en daarvoor wordt verketterd, stijgt de VVD 4 zetels in de peilingen. Als u het nog weet of kan volgen, ik niet meer. Ben nu op leeftijd en financieel goed gevuld, eigenlijk zal het mij worst wezen wat er met mijn vaderland gebeurd. Het klootjesvolk vraagt erom voorgelogen te worden als ze maar in slaap gesust worden. Als ze wakker worden is het echter te laat, roepen ze in koor “aber das haben wir nicht gewusst” dat het hier op uit zou draaien. Daarna als de puinhopen zijn opgeruimd weer herdenken met de kreet “dit nooit meer”! Bah, wat een achterlijk volk.

 11. Wachteres

  Dat Europees leger is er in feite al. Er is tenminste al een begin mee gemaakt

  http://en.wikipedia.org/wiki/European_Gendarmerie_Forcehttp://en.wikipedia.org/wiki/European_Gendarmerie_Force

  Militaire politie, die onder meer al gezamenlijk hebben geoefend in huis-aan-huis gevechten.

  Waarschijnlijk bedoelt deze schurk dat de EU de landelijke strijdmachten wil opheffen en dat er alleen een Europees leger overblijft.

 12. D. G. Neree

  Het ziet ernaar uit dat de jarenlange smeercampagnes tegen Putin vrucht beginnen te dragen. Nu moeten we allemaal zo bang zijn geworden van de Russische beer, dat de Brusselse annexeerders een leger krijgt om de mensen onder de duim te houden.

 13. D. G. Neree

  ‘krijgt’ moet ‘krijgen’ zijn

 14. D. G. Neree

  Helemaal eens met het merendeel van bovenstaande reacties

 15. Anna

  Een Europees leger vol met ISIS aanhangers, jihadisten met twee paspoorten. Politici vonden het allemaal prima.

 16. Anna

  De Russen gaan ons nu niet meer helpen als de jihadisten van Saoedi-Arabië heel Europa komen platbombarderen. VS miljarden wapenexport gaat vooral naar de Saoediërs. Als wij onze vrijheden, waarden en normen niet aanpassen aan de islamieten zullen ze ons nog wel klein krijgen.
  Waarom zijn die arabieren ineens zo gek op zoveel oorlogstuig van hun grote Amerikaanse vrienden?Denken die idioten in Brussel nooit verder dan hun neus lang is? Amerikanen zijn niet onze vrienden maar onze echte vijanden.

 17. Wachteres

  ‘Dat (Europese) leger zou ons helpen een gezamenlijke buitenlandse en veiligheidspolitiek te voeren en gezamenlijk de verantwoordelijkheid van Europa in de wereld op ons te nemen.’ Zo kan de Europese Unie met een leger reageren op de bedreiging van de vrede IN EEN LIDSTAAT of in een buurland”.

  Het Parool

 18. JanvanEechoud

  Juncker?
  Welke Juncker?
  Deze Juncker?
  — Over het verdrag van Lissabon
  “Natúúrlijk wordt er soevereiniteit overgedragen! Maar zou het intelligent zijn als ik de aandacht van het publiek hier op vestig?”.
  — Het Franse referendum
  “Als het een ‘ja’ wordt, zeggen we; we gaan verder, en als het een ‘nee’ wordt, zeggen we; we gaan dóór!
  — Over de introductie van de euro
  “We beslissen iets, laten het even sudderen…, en wachten af wat er gebeurt! Als niemand stampij maakt, want de meeste mensen begrijpen tóch niet wat er is gebeurd…., , gaan we stap voor stap verder tot er geen weg terúg meer is!”
  Over economie en democratie in de eurozone
  “We weten allemaal wat we horen te doen…, maar we weten alleen niet hoe we dan nog herkozen moeten worden als we dat eenmaal gedaan hebben!
  Oh, DIÉ Juncker…..

 19. Seneca

  @boer met verstand
  U heeft volkomen gelijk. Ik ben de drijvende kracht achter uwonvrede.nl en als men berekent, naar verhouding tot de kosten die gemaakt zijn, om deze site onder de aandacht van het publiek te brengen, dan slaat de schrik je om het hart hoeveel of eigenlijk hoe weinig mensen positief reageren op deze site. Het is roeien tegen de stroom in en ik denk er sterk over om te stoppen, want de Nederlander verdient niet beter dan geknecht te worden door zowel de EU als de islam.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.